2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,979 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Hamilelikte Nasıl Beslenmeliyim?
YAZI #7350 © Yazan Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU | Yayın Nisan 2022
Sağlıklı bir hamilelik geçirmek ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için bu dönemde beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemeli ve bebeğinizi koruma altına almalısınız. Hormonların değişim göstermesi ve vücut isteklerinin farklılaşmasından dolayı beslenme düzeninizde de belli başlı değişimler meydana gelecektir. Enerji ihtiyacınız artacağı için bu açığı çok tahıllı ekmekler, tam buğday unlu makarnalar, meyve ve sebzeler tüketerek kapatmalısınız. Hamilelikte çocuğun beslenmesini sağlamak ve gelişim sürecini iyileştirmek için aynı zamanda vitamin, mineral yönünden de kendinizi beslemelisiniz. Bunun için ise yağlı tohumlular, ceviz, fındık, badem tüketerek enerji ihtiyacınız, vitamin, mineral, yağ asitleri ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Protein ihtiyacınızı, günlük 1 litre süt veya yoğurt grubu besin tüketimi, 60 gr peynir tüketimi ve 120 g-150 gr et tüketimi ile bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Kaliteli protein tercihimiz için haftada en az 3 gün yumurta tüketimi önemlidir. Haftada 2 gün balık, haftada 2 gün kuru baklagiller tercihlerimiz ile protein alımınızda çeşitlilik sağlamalıyız. Vitamin- mineral ihtiyacınızı, özellikle meyve, sebzeler olmak üzere besin grubu çeşitliliği sağlamak doğru tercih olacaktır. Gebelik döneminde özellikle demir, kalsiyum, folik asit, çinko mineralleri eksikliği anne Bebek için ciddi sağlık problemleri oluşturabilir. Bunun için özellikle Büyükçekmece diyetisyen tavsiyeleri ile bize ulaşan anne adaylarımıza hamilelikteki sağlık durumuna uygun beslenme programı hazırlanmaktadır.

Hamilelikte Diyet

Hamilelikte diyet yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Özellikle vücudu kilo almaya müsait olan anne adaylarımız bu konuda bizleri can kulağıyla dinleyebilir. Hamilelikte az beslenmeden bebeğinizin gelişimini tamamlaması için gereken tüm besinleri almasını sağlayabilirsiniz. Tabi ki doğru ve dengeli beslenerek hem bebeğinizi hem kendinizi koruyabilirsiniz. İstanbul’da uzman diyetisyen Merve Kalelioğlu ile sağlıklı bir hamilelikte diyetin nasıl yapılması gerektiği hakkında size özel program hazırlanmasını talep edebilirsiniz. Aynı zamanda hamilelikte spor yaparak hem doğumda rahat edebilir hem de gereksiz kilo alımının önüne geçebilirsiniz.
Bebeğinizin sağlıklı gelişiminin sizlerin doğru beslenmesi ile mümkün olduğunu unutmayınız. Merve diyet beslenme danışmanlık merkezinde kurucu diyetisyen Merve Kalelioğlu Çiftçi anne adaylarına sağlıklı bir hamilelik geçirmeleri için nasıl beslenmeleri hakkında gerekli yönlendirmeleri yapmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Fatma Merve KALELİOĞLU Fotoğraf
Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi166 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Merve KALELİOĞLU'nun Makaleleri
► Ramazanda Nasıl Beslenmeliyim? Dyt.Diğdem AKÇA
► Hamilelikte Beslenme Dyt.Turgay KÖSE
► Hamilelikte Kalsiyum Dyt.Diğdem AKÇA
► Hamilelikte Beslenme Dyt.Buket ADANÇ
► Hamilelikte Beslenme Dyt.Başak KEFELİ
► Hamilelikte Beslenme Dyt.Canan DOĞAN
► Hamilelikte Kış Beslenmesi Dyt.Güneş AKYIL AYNACI
► Hamilelikte Doğru Beslenme Dyt.Zeynep KULAKCI
► Hamilelikte Vejeteryan Beslenme Dyt.Nilay KEÇECİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,979 uzman makalesi arasında 'Hamilelikte Nasıl Beslenmeliyim?' başlığıyla benzeşen toplam 61 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ketojenik Beslenme Haziran 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:44
Top