2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mucize İlaçlar
YAZI #7396 © Yazan Psk.Meltem ŞAHİNER | Yayın Nisan 2022 ÇOK OKUNUYOR
MUCİZE İLAÇLAR
Psikologun psikiyatristten ayrımını “Onlar ilaç yazmıyor, konuşarak tedavi ediyor” diyerek yapıldığını sürekli duyuyorum. Aslında kabaca böyle diyebiliriz, psikologlar ilaç yazmaz. Aslında bizimde ilaçlarımız var, etkili ilaçlar. Yan etkilerinin hiç olmadığı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış. Ayrıca bizim ilaçlarımız için doktora gidip sıra beklemek, ilaç yazdırmak, rapor çıkartmak falan da gerekmiyor. Her an her yerde alıp kullanabiliyorsun. Hem de bedava, muayene ücreti, ilaç parası falan da yok. Ama doğrusunu söylemek gerekirse bizim ilaçlarımız da bağımlılık yapıyor, bir kere etkisini gördüğünde vazgeçemiyorsun, sürekli kullanmak istiyorsun.
Şimdi açıklıyorum başlıca kullandığımız şu mucize ilaçları;
1. Farkında olmak. “Şimdi”nin bilincinde olma ve onu kabul etme anlamına gelir. Kendini keşfetme yolculuğudur. Her an kendinize sorun; “Şu anda ne yaşıyorum?”. Bu soruyu yanıtlamak için düşüncelerinizi, bedeninizi, duygularınızı izleyin ve gözlemleyin. İşte farkındalık bu gözlemlerin cevabıdır.
2. Affetmek. Kinin ve nefretin azalması ve suçluya karşı güzel duygular için bir dönüş ve motivasyonun olmasıdır. Affetmede yaşanılan negatif olayı tamamen unutma, hak verme gibi davranışlar yoktur. Ancak, nefreti yenmek ve öç alma duygusundan vazgeçmek esastır. Sonuçta olumsuz duyguların yerini olumlu duygular alır. Büyük bir yükten kurtulunur.
3. Sosyal olmak. Dünyanın en sağlıklı, en zengin, en başarılı, en yakışıklı ya da güzel insanı olalım. Yaşadığımız güzellikleri paylaşabileceğimiz sevdiklerimiz, dostlarımız, arkadaşlarımız olmadıkça ne güzelliği kaldı hayatın.
4. Kahkaha atmak. Bizi gençleştiriyor ve zayıflatıyor desem bir kahkaha atarsınız sanırım ama doğru. Yeni araştırmalara göre, kuvvetli ve içten atılmış bir kahkaha pek çok kasın çalışmasını sağladığı için kalori harcamamıza neden oluyor, ayrıca çok kahkaha atmak beynimizin bir takım kimyasallar salgılamasına neden oluyor ve bu kimyasallar bizi daha pozitif olmamızı ve stresimizin azalmasını sağlıyor. Üstelik kahkaha atmak yüzdeki kan akışını hızlandırdığı için cildin esnekliğini ve rengini pozitif etkiliyor. Ve ayrıca kahkaha atma etkili bir afrodizyak, yani daha çok kahkaha atanların daha aktif ve sağlıklı bir seks hayatı oluyor.
5. Anı yaşamak. Dikkatimizi farkında olarak şimdiye odaklamak demektir. Yaşamak “şimdi”nin eseridir, bir sürü şimdinin birleşimidir. Ne geçmiş ne gelecek sadece anların toplamıdır ömür. Anı yaşamak aslında hayatımızı, ömrümüzü farkında olarak yaşamak demektedir. Kendi isteklerimiz, kendi tercihlerimiz, kendi kararlarımızla yaşamak. Acı çekmeye karar verdiğimizde acı çekmek, çocuklar gibi eğlenmek istediğimizde çocuk olmak. Öylece kendiliğinden giden bir hayat yaşamamaktır. Kendi hayatını kendin yaratmaktır.
6. Dengeli - sağlıklı beslenmek ve spor yapmak. Spor esnasında salgılanan hormonlar, beyinde haz alma merkezini uyarmaktadır. Bu yüzden stresi azaltır, mutluluk duygusunu arttırır. Doğal antidepresan etkisi yapar. Ayrıca spor yapmak, sağlıklı beslenmek kişinin bedenini ve kendini umursadığının ispatıdır. Bu yüzden kendine verdiği değeri ve benlik saygısını artırmaktadır.
7. Üretmek. İnsanın kendine özgü yeteneklerini fark etmesi ve onları kullanmasıdır. Yaratıcı olması, yeni şeyler yaratmasıdır. Bizim temel ihtiyaçlarımızdandır. Hangi yaşta olursak olalım bir şeyler üretmeksek, hayat kalitemiz ve doyumumuz azalır.
8. Kişiselleştirmemek. Başkalarının bize olan davranışlarını, duygularını kendi üzerinize alınmayın. Herkes kendi aklıyla düşünüyor, davranıyor. Yaşanılan olayları herkes kendine göre değerlendiriyor. Bizimle aslında hiçbir ilgisi yok. Biz sadece karşıdaki kişinin duygusunu tetikliyor olabiliriz. Onun duygu ve davranışlarından biz sorumlu değiliz.
9. Olumlu düşünmek, olumlu konuşmak. “Sen düşünceden ibaretsin, gül düşünürsün gülistan olursun, diken düşünürsün dikenlik olursun.” demiş Mevlana. Düşüncelerimizin ve dilimizin gücü yadsınamaz. Matruşka gibi her şeyin temelinde düşünce yatar. O yüzden düşüncelerin ve onun ifadesinin pozitif olması bizim de olumlu, ılımlı, rahat ve sakin olmamızı sağlar.
10. Yapabildiğinin en iyisini yapmak. Her koşul altında mücadele et ve kendini zorla. Bu kendine olan gücünü, saygını arttırır. Kendini her fırsatta ve her alanda geliştirmeni sağlar.
11. Çıkarsamada bulunmamak. Kanıt olmadan ya da aksi kanıt olduğu halde kendi düşüncelerimizi ekleyerek bazı sonuçlara ulaşma, yorumda bulunmadır. Olayları olduğu gibi, somut, objektif bir şekilde değerlendirmek, yorum yapmamaktadır.
İşte, hangi ilaca ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsunuz onu kullanabilirsiniz. İlaçlarının birbiri ile negatif etkileşimi yoktur, hepsini bir arada kullanabilirsiniz. Doz aşımı yoktur, istediğiniz sıklıkta istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.

Sevgilerimle…

Meltem Şahiner
Psikolog
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Meltem ŞAHİNER Fotoğraf
Psk.Meltem ŞAHİNER
Balıkesir (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi5 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Meltem ŞAHİNER'in Makale ve Yazıları
► Mutlu Olmak Mucize Değil Psk.Namık ACAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Mucize İlaçlar' başlığıyla benzeşen toplam 31 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Kendimizle Tanışmak ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2022
◊ Revize Et- Güncelle ÇOK OKUNUYOR Nisan 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:43
Top