2007'den Bugüne 92,310 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Herkes Kendi Hikayesinin Kahramanı mı?
YAZI #7449 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Mehmet Şirin AKÇA | Yayın Haziran 2022 ÇOK OKUNUYOR
Herkes kendi hikayesinin hem kahramanı hem de yazarıdır. Aynı zamanda başka kişilerin de hikayelerinin kahramanıyız. Diğerlerinin hikayelerindeki kahramanlığımız bitebilse de kendi hikayemizde hep kahraman olmaya devam ederiz.

Biricik hikayemizi hem yazarız hem de oynarız. Bazen dönüp sileriz, silmek isteriz ya da üstünü çizeriz yazdıklarımızın...

Yazdıkça başkalaşır, değişir ve dönüşürüz aslında. Küçük küçük olur büyük değişiklikler neticede. Bir anda fark ederiz büyük dönüşümleri ya da keskin dönüşleri...

Yazdıkça keşfederiz eksiklerimizi, ihtiyaçlarımızı, arzularımızı.

Okudukça fark ederiz ve güdüleniriz.

Hareket ettikçe değişir ve dönüşürüz kendimiz olmaya doğru.

Her hikayede olduğu gibi hepimiz kendi boşluğumuzu/boşluklarımızı ararız aslında yazmakla, dinlemekle, okumakla, susmakla veya hareket etmekle...

Bazen boşluklarımız çok olur, karışır kafamız ve ne yapacağımızı bilemeyiz. Başka başka şeylerle doldurmaya çalışırız çoğu zaman boşluklarımızı; yemekle, işle, bağımlılıklarla...

Başka şeylerle doldurmaya çalıştığımız boşluklar aslında daha da genişlemeye başlayıp daha çok şeyle doldurma dürtüsü uyandırır içimizde. Doldurdukça derinleşir boşluklarımız ve hacmi genişler boşluklarımızın.

Öbür taraftan boşluklarımızı fark etmek, anlamak ve görmek her şeyle doldurmamızı engeller. Boşluklarımızı anladığımızda ve kabul ettiğimizde neyle dolduracağımızı daha iyi biliriz. Sonra neyle doldurduysak sorumluluğunu daha kolay alırız. Neyi ne zaman nereye koyacağımızı daha sağlıklı yaparız.

İçimizdeki boşlukları bulmak, fark etmek ve kabul etmek kolay bir şey değil elbette. Bazen yanımızda bir başkasının gözünü, bakışını, şefkatli desteğini ararız, onun tuttuğu ışıkla daha iyi anlarız kendimizi ve içimizdeki boşlukları. Bu bazen bir arkadaş, bir dost, bir sevgili ve ihtiyaç duydukça bir terapist (uzman).

Terapist hikayemizi yazma ve okuma sürecinde boşluklarımızı fark etme, anlama ve düzenlememizde bize eşlik eder. Neyi, nasıl ve niçin yaptığımızı daha iyi görmemizi destekler.

Hikayemizde sadece kahraman değil aynı zamanda yazar olduğumuzu, başkalarının hikayelerinde de onları etkileyen ve onlardan etkilenen birer kahraman olduğumuzu hatırımızda tutmak dileğiyle..
     28 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet Şirin AKÇA Fotoğraf
Dr.Psk.Dnş.Mehmet Şirin AKÇA
İçel (Mersin) (Online hizmet de veriyor)
Doktor Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi20 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Mehmet Şirin AKÇA'nın Yazıları
► Evin Gizli Kahramanı : Baba Psk.Dnş.Gülçin BALKI
► Kendi Bedeninde Yabancı Olmak Psk.Dnş.İbrahim GÜLYAŞAR
► Kendi Başarı Hikayenizi Yazın Psk.Mehmet Enver BAYATLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Herkes Kendi Hikayesinin Kahramanı mı?' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Unutulan Bedenlerimiz! Aralık 2023
◊ Cinsel İsteksizlik Konusunda Yapılabilecekler! ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2023
◊ Kontrol Etme İhtiyacı: Belirsizliği Yenmek! ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:38
Top