2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Acıdan Geçmek
YAZI #7482 © Yazan Psk.Emine ARMAN | Yayın Ağustos 2022
Acziyet anları beklenmedik zamanlarda gelir, bizi gerçek potansiyelimizle tanıştırır, öğrenmemiz gerekenleri öğretir, geride daha güçlenmiş birini bırakarak gider... Hiçbirimiz hayatın kontrolüne bütünü ile hakim değiliz. Bazı şeyler elimizdedir, bazıları değil. Acının içinden geçerken maruz kalacağımız bir çok düşünce ile başbaşa kalırız, çabalarız bir sonraki adımda neler olacağını bilmeyerek. Geleceğe dair ümidimiz tutunacağımız dalımız olur.

Yaşamın içinde kesin olan şey; hepimiz düşeriz bir biçimde. Bazı yaralarımız kapanır, bazıları kanar durur; kabuk bağlayana kadar, bazıları hiç iz bırakmadan geçip gider. Bazılarımız ise yüzleşmenin getireceği duygu yoğunluğu ile başa çıkamayacağımızdan korkarak, acının varlığını inkar ederiz.Acının çeşidi, şiddeti ve anlamına göre değişir yansıttıklarımız.

Acı sorumluluktur aynı zamanda...Yaşam nedeni sonucunda, sonucu nedeninde bir gizemdir çünkü. Nefes almak için bir sebebi olan, sardığı ve sarıldığı bir kalple atan, her gün onu daha da ileriye taşıyan bir hayali olanlar, daima yeniden ve bıkmadan ayağa kalkmak için bir neden bulabilir.
Hiçbirimiz aksi ile sınanmadıkça kendi gücümüzün potansiyeline tam olarak vakıf değiliz; olamayız da. Yaşam bir çok değişkenin, doğrudan ya da dolaylı olarak bizleri etkilediği bir olgudur. Şimdiki sıkışmışlık hissimiz, yarınki özgürlüğümüzün his değerini arttırarak şekil verecek hayatımıza.Ta ki; bizler farkındalığımızı yeniden köreltip, anlamları sıradanlaştırıncaya kadar.

Mutluluk ve huzur, aksini en iyi bilenler tarafından tam olarak deneyimlenen bir gerçekliktir.Yarınlar gelecektir; biz görmeyi isteyeceğimiz, bunun için gayret gösterdiğimiz kadar.

#evdekal #evdekaltürkiye #coronavirüsü #koronavirüsü #insan #acı #depresyon #kaygı #travma #umut #psikoloji #psikolog #psikoterapi #psikoterapist #hayatevesığar #terapi #onlineterapi
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Emine ARMAN Fotoğraf
Psk.Emine ARMAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi33 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Emine ARMAN'ın Yazıları
► Acıdan Mutluluğa Psk.Beria Bilge ŞENER
► Psikolojik Açıdan Aldatma Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Acıdan Geçmek' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Boğazdaki Lokma Ağustos 2022
◊ Ben İnsan Değilmiyim ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2022
◊ Sen Cahilsin Ben Değil ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2022
◊ Sevecekmisin Beni Ağustos 2022
◊ Galıleo’nun Ahı Tutar Mayıs 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:16
Top