2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Zihnimizde Tuttuğumuz Şeyleri Tezahür Ettiririz: Yeni Yılda Paradigmanı Değiştir
YAZI #7554 © Yazan Psk.Dnş.Aysel KESKİN | Yayın Aralık 2022
Paradigma: Düşünce kalıbı, algılama ve görme biçimi.

“Olayı başka bir bağlama oturtmak, ona başka bir açıdan bakmak, ona farklı bir önem derecesi ve anlam yükleyerek onu başka bir paradigma içinden görmek. İyileşme böyle gelir.”
Prof. Dr. David R. Hawkins

“Bilinç yasası: zihnimizde tuttuğumuz şeyleri tezahür ettiririz.” Prof. Dr. David R. Hawkins

2022 yılında Türkiye’de Google üzerinden en çok arama yapılan “neden” sorguları şunlarmış:

Ben neden sevilmiyorum?
Ben neden bu kadar çirkinim?
Ben neden dışlanıyorum?
Ben neden eziğim?
Ben neden böyleyim?
Ben neden yalnızım?

Peki sizde durumlar nasıl? İyi misiniz?

İyi değilim çünkü sağlığım kötü.
İyi değilim çünkü ekonomik durumum berbat.
İyi değilim çünkü ilişkim iyi gitmiyor/ ilişkim yok.
İyi değilim çünkü istemediğim bir işi yapmak zorundayım.

Yukarıdaki ifadelerden sizin için geçerli olan var mı? Eğer öyle ise, sizce iyi olmak neden hayatımızda bir şeyin varlığına ya da yokluğuna bağlı olmak zorunda? Hele de “iyi olmak” gibi tamamen öznel bir deneyimden bahsediyorsak bunu neden dışardaki bir koşula bağlıyoruz? Diyelim ki o çok istediğiniz şey gerçekleşti ve bir süreliğine mutlu oldunuz. Öyleyse neden iyi olmaya devam edemiyorsunuz? Son sorunun cevabını Psikiyatrist ve bilinç araştırmacısı Profesör Dr. David Hawkins’in 30 yıl süren “Kalitatif ve Kantitatif Analiz ve İnsan Bilincinin Düzeylerinin Kalibrasyonu” adlı doktora çalışmasında bulabiliriz (Hawkins, 1995).

Dr. David Hawkins doktora tezi için yaptığı çalışmada insan bilincinin duygusal haritasını çıkararak bazı bilinç yasaları olduğunu tespit ediyor ve neden bir türlü “iyi” olamadığımıza ışık tutuyor. Hawkins’in çalışması, insanlar olarak bizlerin baş edemediği duygular karşısında bastırma ve kaçma savunma mekanizmalarını kullandığımızı, bu bırakılamamış olumsuz duyguların kümülatif olarak yığılıp binlerce olumsuz düşünceye yol açtığını ve sonuç olarak kendimizi olumsuz durumlara nasıl soktuğumuzu gösteriyor. Hem felsefe hem de tıp doktoru bir psikiyatrist olan Hawkins, çoğu insanın yaşamı boyunca duygularını ya baskılamaya ve durdurmaya ya da onlardan kaçmaya çalışırken bu baskılanmış enerjinin kendini stres, psikosomatik veya bedensel hastalıklar, duygusal rahatsızlıklar ve kişilerarası ilişkilerde bozulma olarak gösterdiğini, birikmiş bu olumsuz duyguların hem farkındalığı hem de hayatın her alanındaki başarı ve refahı bloke ettiğini, bundan çıkışın “bilinçlenmek” olduğunu söylüyor ve devam ediyor: “Bilinçlenmek ne demektir? Öncelikle bilinçlenmek zihninizde var olan ve sürekli olarak zayıf ve çaresi olmayan şeylere odaklanan, sizi küçültmeye ya da değersizleştirmeye çalışan o ses tarafından körü körüne programlanmak yerine doğruyu kendi kendimize aramaya başlamaktır. Bundan kurtulmak için önce kendimizi olumsuzluklara boğmuş olmamızın sorumluluğunu almak ve bunlara inanmış olduğumuzu kabul etmek durumundayız. O halde bundan çıkış her şeyi sorgulamaktır. Çünkü içimizdeki küçük benlik (ego), olumsuz programlanmayı kabul etmeye çok isteklidir.”

Paradigma değişimi için “İçsel Değişim Kampı”

Size bu noktada yıllardır danışanlarımla beraber uyguladığım, büyük değişimlere yol açan ve kişisel paradigmanızı kökünden değiştirebilecek bir yöntem olan İçsel Değişim Kampından bahsetmek istiyorum. İçsel Değişim Kampı online katılabileceğiniz birebir yapılan bir çalışma. Kamp boyunca size günlük uygulamalar gönderiliyor ve düzenli yapılan video görüşmelerle süreciniz hakkında geri bildirim alıyorsunuz. Bu kamp bilimdeki yeni paradigmaya uygun şekilde psiko-fizik temelli ve Rasyonel Duygucu Bilişsel Davranışçı Terapi, Nöropsikoterapi, Carl Gustav Jung’un Analitik Psikolojisi, Alan (Field) Teorisi ve “Öznelerarasılık” gibi bilimsel yaklaşımlara dayanan uygulamalardan oluşuyor. Yapılan ilk görüşmede hayatınızda çözmek ve iyileştirmek istediğiniz konu tespit ediliyor, hedefleriniz belirleniyor ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda size bir program hazırlanıyor. Her gün size o gün içinde yapmanız gereken, nörobilim temelli uygulamalar gönderiliyor. Kamp süreci ile ilgili sorumluluk almanız ve aktif katılımınız çok önemli. İçsel Değişim Kampı hayatınızı istediğiniz doğrultuda yönlendirmenizi sağlıyor ve bugüne kadar kendiniz zannettiğiniz kimliğinize gözlemci konumundan bakarak bambaşka düşünmeye başlıyorsunuz. Bunun kaçınılmaz sonucu olarak hayatınızın değiştiğini görüyorsunuz.

İçsel Değişim Kampı, psikoloji bilimindeki son gelişmeleri sunmakla kalmayan, aynı zamanda bedeniniz ve zihniniz için tamamen yeni bir “tasarım” sunan, bilimdeki yeni paradigmaya (bağlantısal bütünsellik, holistik yaklaşım, kolektif bilinç) uyumlu bir sistem. Kamp boyunca her gün hayatınızda küçük değişiklikler yapıyorsunuz. Bunlar başlangıçta sizin için algılanamayan değişiklikler olabilir. Ancak uygulamaya devam ettikçe, hayatınızda gözle görülür değişiklikler olduğunu deneyimliyorunuz. Eğer herhangi bir şeyi günlerce gerçekten yaparsanız, bu sizi değiştirir. Bu sistemi farklı kılan şey, uyguladığınız tekniklerin çoğunun siz onları kullanmayı bıraktıktan uzun süre sonra bile size yardımcı olmaya devam etmesi. İçsel Değişim Kampı sürecinde edindiğiniz deneyim yaşantınızda bir değişim dalgası yaratarak bunun hayatınızın diğer alanlarını da etkilemesine ve böylece başkalarının da etkilenmesine sebep oluyor (dalga etkisi). İçsel Değişim Kampının en temel amacı, düşüncelerinizin ve yaşamınızın kontrolünü elinize almanız. Bu sistemi uygulayabilmek için öncesinde herhangi bir yeteneğe sahip olmanıza da gerek yok. Eğer gözlerinizi kapayabiliyor, konuşabiliyor, yazabiliyor ve hareket edebiliyorsanız, düşünce ve davranışlarınızı da kontrol edebilirsiniz. Ve sonuçta hayalinizdeki hayatı tasarlayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, kamp ödevlerini adım adım izlemek, doğru yaptığınızdan emin olmasanız bile bunu sürdürmek.

AYSEL KESKİN
PSİKOLOJİK DANIŞMAN & PSİKOTERAPİST


Kaynaklar:

Hawkins, D. R. (1995). Qualitative and Quantitative Analysis and Calibration Levels of Human Consciousness (Kalitatif ve Kantitatif Analiz ve İnsan Bilincinin Düzeylerinin Kalibrasyonu). Bu çalışmanın önemli olduğu Brain/Mind Bulletin (Beyin/Zihin Bülteni) tarafından hazırlanan kapsamlı incelemede ve sonrasında International Conference on Science and Consciousness (Uluslararası Bilim ve Bilinç Konferansı) sunumlarında kabul edilmiştir.

Hawkins, D. R. (2012). Letting Go The Pathway of Surrender. Hay House Inc.

Hawkins, D. R. (1995). Power vs. Force: The Hidden Determinants of Human Behavior. Hay House Inc.

Hawkins, D. R. (2020). The Map of Consciousness Explained A Proven Energy Scale to Actualize Your Ultimate Potential. Hay House Inc.


https://www.uplifers.com/zihnimizde-tuttugumuz-seyleri-tezahur-ettiririz-yeni-yilda-paradigmani-degistir/
https://www.uplifers.com/kaos-teorisi-ve-psikofizikte-oznelerarasilik-her-sey-baglaminda-anlamlidir/
https://www.uplifers.com/shadow-work-aradigin-seyi-golgende-bulacaksin/
https://www.uplifers.com/psiko-fizik-ve-otesi-analitik-psikoloji-ile-kuantum-fiziginin-yolu-nasil-kesisti/
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aysel KESKİN Fotoğraf
Psk.Dnş.Aysel KESKİN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
Psikoterapist
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Aysel KESKİN'in Makaleleri
► Sürekli Bir Şeyleri Erteliyor Musunuz? Psk.Dnş.Cansu DOĞRUYOL
► Yeni Yıl Yeni Kararlar Psk.Dila HOTLAR
► Yeni Yıl / Yeni Hedefler Psk.Serap DUYGULU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Zihnimizde Tuttuğumuz Şeyleri Tezahür Ettiririz: Yeni Yılda Paradigmanı Değiştir' başlığıyla benzeşen toplam 54 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:38
Top