2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Neden Psikoloji
YAZI #7558 © Yazan Psk.Elif EKMEKCİ | Yayın Ocak 2023
Merhabalar ben Psikolog Elif Ekmekci, sizlere kendimden ve psikolojiyi neden seçtiğimden bahsedeceğim.Böylelikle hem hakkımda bilgi sahibi olmuş olacaksınız hemde alanım hakkında aklınızda oluşan bazı sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Psikoloji bilimi benim için hep merak uyandıran ilgi çekici bir alandı.Lise eğitimim içim tercihim sağlık meslek lisesi anestezi ve reanimasyon olup 4 yıl bu alanda eğitim aldım. Aynı zamanda sağlık alanında okul birinciliğimin olmasına rağmen tamamen alanımı değiştirmeyi göze alıp ilgimi çeken, beni mutlu eden ve alanda güçlü motivasyonla çalışıp çevreme faydalı ve başarılı olacağıma inandığım psikoloji alanını tercih ettim. Lisans eğitimimi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesin psikoloji bölümünde tamamladım. Kişinin kendisi ve çevresiyle ilgili sorularına yanıt bulabildiği , davranış ve duygularının kaynağını öğrenebildiği bu alanda yeni bilgi öğrenmek, çalışmaları okumak ve izlemek iyi hissettiyordu. Bu heyecan ve isteğin alanın içinde olarak akademik gelişmeyle devam etmesinin yanında lisans eğitimim boyunca psikolojinin alt alanlarından biri olan klinik psikoloji ve gelişim psikolojisi alanlarında kendimi geliştirmeye çalıştım. Şu anda çalıştığım alan olan çocuk psikolojisi, ebeveyn danışmanlığı, aile danışmanlığı, çift problemleri, çocuk ve ergen problemleri üzerine Biruni üniversitesinde süpervizyonum uzman klinik psikolog Kerem Gencebay’ın eşliğinde eğitim almaktayım. Çocukluk çağı problemleri ,çocuk ergen problemleri,boşanan ebeveynlerde destek,anksiyete bozuklukları,sınav kaygısı,alt ıslatma (enürezis) ,aile danışmanlığı,aile ve çift problemlerinde destek ve sağlıklı ilişki için bireysel veya çift olarak danışanlarıma online veya yüz yüze seans olanakları sağlıyorum. Yüz Yüze seanslarım için İstanbul Bahçelievler Ema psikoloji danışmanlık merkezi ve İstanbul Pendik Yaşam ağacı danışmanlık merkezlerinde olacağım.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Elif EKMEKCİ'nin Makaleleri
► Kanser ve Psikoloji Psk.Emre ŞENGÜR
► Pozitif Psikoloji Psk.Çağlar VAR
► Fotoğraf ve Psikoloji Psk.Barış Kemal KİRİK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Neden Psikoloji' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:55
Top