2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evlilik Terapisi
YAZI #7569 © Yazan Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU | Yayın Ocak 2023
Evlilik Terapisi Nedir?
Evlilik terapisi, evli çiftlerin veya evlilik sürecinde olan bireylerin ilişkileri ile ilgili konularda psikolojik destek aldıkları bir süreçtir. Evlilik terapisi bu alanda eğitim almış olan uzmanlar tarafından sunulmaktadır.

Evlilik Terapisinde Ne Tür Sorunlar Ele Alınmaktadır?
• Çatışmalı ilişkiler
• Sürekli aynı konuların problem olduğu ilişkiler
• Eleştirinin hâkim olduğu ilişkiler
• Boşanma sürecine girmiş ilişkiler
• Evlilik kararı alınmış ancak atılan adımlardan emin olunmak istenen ilişkiler
• Duygusal desteğin az olduğu ilişkiler
• Kök ailelerin müdahil olduğu ilişkiler
• Kişilik farklılıklarının olumsuz olarak yansıdığı ilişkiler
• Yukarıdaki konulara benzer konulardaki ilişki problemleri.

Evlilik Terapisi Kaç Seans Sürmektedir?
Bireysel ya da çift terapisi olup olmadığına bakmaksızın, herhangi bir psikolojik danışma sürecinin toplam kaç seans süreceğini söylemek oldukça zordur. Bazı terapi ekolleri kısa süreli terapi olarak bilinmektedir. Ancak bu terapilerde de sorunların toplam kaç seansta çözüme kavuşacağı net olarak belirlenememektedir. Bu nedenle evlilik terapisinin de toplam kaç seans süreceğini söylemek mümkün değildir.

Evlilik Terapisine Çift Olarak Katılmak Zorunlu mu?
Çift terapilerine çift olarak mı bireysel olarak mı katılmak gerekir sorusu, hangi terapi ekolünün takip edildiğine göre farklılık gösterebilmektedir. Çift terapisi adından da anlaşıldığı üzere çiftlerin katılımının esas olduğu bir terapi modelidir. Ancak eşinin terapi desteği alma kararına diğer eş her zaman uymayabilmektedir.
Bu durumda da çift terapisi sürecine katılıp ilişki ile ilgili psikolojik destek almak mümkündür. Bazı terapi ekollerinde çift olarak düzenlenen seansların arasında bireysel seanslar da yapılabilmektedir. Bu konunun randevu alınmak istenen çift terapisti ile ayrıntılı olarak ön görüşmede konuşulmasında yarar bulunmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU
Doktor Psikolojik Danışman
 
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Dnş.Kadir Burak SALİMOĞLU'nun Makaleleri
► Evlilik Terapisi- Evlilik Okulu Psk.Dnş.Filiz OKUŞ TEZEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Evlilik Terapisi' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Online Terapi Kasım 2020
► Online İlişki Terapisi Kasım 2020
► Eşim Beni Aldatıyor Haziran 2016
► İnternette Tanıştık Mayıs 2016
► Depresyon Mayıs 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:53
Top