2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Eye Movement Desensitization And Reprocessing (Emdr)
YAZI #7575 © Yazan Psk.Dnş.Kürşad POLAT | Yayın Şubat 2023
Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) terapisi, insanların travmatik ve stresli deneyimlerinden kurtulmasına yardımcı olan bir psikoterapi yöntemidir. Diğer psikoterapi çeşitlerinden farkı, EMDR’nin insan beyninin doğal iyileşme mekanizmasına dayanması ve dikkat hareketlerini kullanmasıdır.

EMDR terapisi, insanların travmatik ve stresli deneyimlerinin etkisini azaltmak için beyin tarafından yapılan doğal işlemlere dayanır. Terapi sırasında, terapist tarafından yapılan dikkat hareketleri (göz hareketleri, taktil uyarılar, vb.) kullanılır ve bu hareketler, beyin tarafından travmatik belleklerin işlenmesine ve bunların etkilerinin azaltılmasına yardımcı olur.

EMDR terapisi, insanların travmatik bellekleri, stresli olaylar, kaygı bozuklukları, depresyon, düşünce bozuklukları, duygusal sorunlar, panik bozuklukları, cinsel istismar veya kötüye kullanma, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı gibi birçok konuda tercih edilebilir.

EMDR terapisi, diğer psikoterapi yöntemleriyle karşılaştırıldığında daha hızlı sonuçlar verir ve insanların travmatik deneyimlerinden kurtulmasına yardımcı olur. Aynı zamanda, insanların belleklerinde bulunan travmatik ve stresli deneyimlerin etkilerinin azaltılmasına yardımcı olur ve insanların hayatlarını daha pozitif bir şekilde yaşamalarına yardımcı olur.

Sonuç olarak, EMDR terapisi, insanların travmatik deneyimlerinden kurtulmasına ve daha pozitif bir hayat yaşamalarına yardımcı olmak için kullanılabilecek etkili bir psikoterapi yöntemidir. Terapist tarafından uygulanması gereken bir yöntem olduğundan, insanlar kendilerinin bu yöntemi kendilerine uygulaması gerekmez ve profesyonel bir terapist tarafından uygulanması gerekir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kürşad POLAT Fotoğraf
Psk.Dnş.Kürşad POLAT
Tekirdağ (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Kürşad POLAT'ın Makaleleri
► Emdr Terapisi - Emdr Nedir? Psk.Dnş.Serkan YILDIRIM
► Emdr Nedir? Psk.Ezgi SÖNMEZ
► Emdr Nedir Dr.Psk.Fatih SÖNMEZ
► Emdr Terapisi Psk.Burcu MUŞDAL ÇELEBİ
► Kaygı ve Emdr Psk.Filiz KOÇAK
► Emdr Nedir? Psk.Ayza SEKİZKARDEŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Eye Movement Desensitization And Reprocessing (Emdr)' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:53
Top