2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Mikrocerrahi Varikoselde Harvard Tekniği
YAZI #7584 © Yazan Op.Dr.Levent TÜRK | Yayın Şubat 2023
1. HARVARD(MODİFİYE İVANİSEVİCH) TEKNİĞİ NEDİR?
HARVARD TEKNİĞİ ; Harvard’lı uzmanlarla beraber geliştirilmiştir. Varikoselde subinguinal ve inguinal yöntemlerin birleşimidir.Günümüzde en çok subinguinal yöntem uygulanmaktadır .Subinguinal yöntemin avantajları hastanın ameliyat sonrası ağrı duymamasıdır.Dezavantajı ise bu seviyede damarlar çok dallandıkları için nüks fazla olabilmektedir. İnguinal(İvanisevich) yönteminin dezavantajı ameliyat sonrası ağrının olmasıdır.Avantajı ise damar dallanması az olduğu için nüks azdır.
Kasık bölgesindeki dış oblik fasya spermatik kordun üzerini örten fasyadır.İnguinal İvanisevic yönteminde dış oblik fasyanın tamamı kesilirken,Harvard(Modifiye İvanisevich) tekniğinde dış oblik fasyanın yarısı kesilir.Böylece inguinal İvanisevich yönteminin dezavantajı olan ağrı engellenmiş olur. Aynı zamanda damarlar bu seviyede daha az dallandıkları için nüksler daha az görülür.Bu benzersiz teknik sayesinde yan etkiler en aza inerken başarı oranları da yükselmektedir.





2.1.5 mm MİKROVASKÜLER AMELİYAT DOPPLERİ KULLANIMI
Bu doppler cihazı sayesinde atardamarlar kolayca bulunabilmekte ve korunmaktadır. Aynı zamanda küçük toplardamarların bulunmasında da faydalı olmaktadır. Nüks oranlarını düşüren ve başarı oranını artıran bu yöntem tarafımızca uygulanmaktadır.Atardamarların bağlanması istenmeyen sonuçlara neden olabilmektedir. Bunun önüne geçilmektedir.Varikoselektomide %40 oranında birden fazla arter dalı saptanmıştır.Bu küçük arter dallarını tespit etmek mikrocerrahi yapılsa da zordur. Mikrovasküler doppler bu nedenle kullanılır.Ayrıca mikrovasküler doppler ile yapılan bilimsel çalışmalarda arterler kadar bulunan ven sayısı da anlamlı olarak yüksek çıkmıştır.






3.İNFRARED DAMAR HARİTALAMA TEKNOLOJİSİ
Kızılötesi ışın yayan bu benzersiz cihaz sayesinde 1 mm den küçük venler görülebilmektedir. Görüldükten sonra tedavi edilen bu venler tedavi edilmediklerinde nükse sebebiyet verebilirler.Bunun sonucunda istenilen sonuçlar elde edilmeyebilir.





4.YÜKSEK GÜÇLÜ(HİGH POWERED) CERRAHİ MİKROSKOP KULLANIMI
Cerrahlara mükemmel görüntü kalitesi sunan son teknoloji sensörlere sahip güçlü dijital sinyal işleme özelliğiyle biraraya getirir.Çok geniş çaplı lensleri sayesinde gözlem ekseninin eş eksene sahip aydınlatması daha iyi bir ışık iletiminin ve keşfedilmiş alanın optimum aydınlatılması yanında homojen ve parlak aydınlatma alanı sunuyor.


5. AMELİYAT SONRASI FİTOTERAPİK(BİTKİSEL) VARİKOSEL TEDAVİSİ VE SPERM KALİTESİ ARTIRMA KÜRÜ
Özellikle son 20 yıldır modern tekniklerle tıbbi bitkiler üzerinde yapılan araştırmalar,birçok hastalıkta olduğu gibi kısırlıkta da fitoterapinin etkin olduğunu göstermiştir.Ameliyat sonrası başlanan bu kür ile sperm sayısı, hareketi ve şeklinde anlamlı iyileşmeler görülebilmektedir.En az 3 ay devam edilmesi gerekmektedir.Aynı zamanda Fitoterapi uzmanı olan Dr.Levent Türk tarafından bu tedavi yapılmaktadır.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Levent TÜRK Fotoğraf
Op.Dr.Levent TÜRK
İstanbul
Doktor "Üroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Levent TÜRK'ün Makaleleri
► Mikrocerrahi Varikosel Ameliyatı Op.Dr.Levent TÜRK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Mikrocerrahi Varikoselde Harvard Tekniği' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Hpv Yi Vücuttan Atan Ala Fototodinamik Tedavi ÇOK OKUNUYOR Şubat 2023
► Hpv Tedavisi Nisan 2019
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:38
Top