2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erken Boşalma ve Kadın
MAKALE #10053 © Yazan Psk.Dnş.Kemal TUNCER | Yayın Aralık 2012 | 7,017 Okuyucu
Erken boşalma her ne kadar cinsel bir hastalık veya yetersizlik gibi görülse de, aslında bir problem olmayıp, cinsel bir uyumsuzluktur. Cinsel ilişkide en önemli şeylerden biri uyumdur. Bu yüzden de erkeğin, kadının orgazma ulaşmasından önce veya ona ruhen yetecek kadar beraber olamayıp erken boşalmasını bir sorun olarak tanımlamaktan daha çok cinsel uyumsuzluk olarak gösterilmesi gerçekçi bir yaklaşımdır.

Sonuç olarak erken boşalmanın cinsel yetersizlik değil, sadece çözülmesi gereken bir uyumsuzluk olarak tanımlamamız gerekmektedir ve bu uyumsuzluğun, yani erken boşalmanın tedavisi de oldukça basit ve kolayca yapılabilmektedir. Bir erkeğin eşiyle kurduğu ilişkide kendisi boşalmadan eşi orgazma ulaşabilir veya tam tersine eşi geç orgazm olabilir ve kendisi ondan önce boşalabilir. Bu durumda farklı koşullara göre kişinin boşalması farklı tanımlanabilir.


Yine de yapılmış olan istatistiksel çalışmalara göre kadınların ve erkeklerin ortalama normal sayılan boşalma süreleri vardır ve eğer erkek bu sürenin altında (erken) ve kadın da bu sürenin üstünde (geç) boşalıyorsa, bu çiftin ciddi bir cinsel uyumsuzlukla karşı karşıya kalacağı kaçınılmazdır. Bunun için böyle durumlarda bu uyumsuzluğu aradan kaldırmak gerekmektedir. Yani hem erkeğin erken boşalmasının tedavisi, hem de kadının geç orgazma sebep olan problemlerinin ortadan kaldırılması, ya da her iki bireyin de sorunlarının aynı anda tedavi edilmesi veya ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Yukarıda bahsedilen bilgilere istinaden erken boşalma aşağıdaki gibi sınıflandırılabilir:

Buna göre;


Penis vajinaya girmeden önce boşalma olursa "ileri derecede erken boşalma"

Penis vajinada iken 1 dakika veya daha altı zamanda boşalma "orta derece erken boşalma"
Penis vajinada iken 1 ila beş dakika arası boşalma sadece "erken boşalma"
olarak kabul edilir.

Bu koşullar altında normal ilişki süresi penis vajinada iken en az 5 dakika ve üstü olarak kabul edilmektedir. İdeal süre ise 5 ila 15 dakika arasıdır, ama bahsedildiği gibi bu daha çok bireysel ve çiftlere bağlı bir durumdur ve erken boşalma bir uyum sorunudur.


Cinsellikte Bencil Olun!


Kadının boşalması erkeğin bir görevi değil, kadının sorumluluk alması gereken bir süreçtir. Cinsellikle herkes bencil olmalıdır. Her bireyin kendi cinsel tatmini için gerekli şeyleri talep etmesi ve gerekli olanı yapmayı becerebilmesi gereklidir. Yani kadınların görevi erkekleri tatmin etmek olmadığı gibi erkeklerin görevi de kadınları tatmin etmek olmamalıdır. Herkes kendini tatminden sorumludur.


Kadın klitorisini keşfetmeyi ve kullanmayı öğrenmek zorunda…


Her iki tarafından mutsuz olduğu bir cinsellikte “Erken boşaldın. Ben de boşalamadım!” diyen kadın çok doğru bir şey söylemez. Çünkü kadın da klitorisini keşfetmeyi ve ardından onu kullanmayı öğrenmek zorundadır. Erkek nasıl ki penisini sürterek boşalıyorsa, kadın da klitorisini sürterek boşalır. Bunu yapabilmeyi öğrenmek için de kadınlar önce mastürbasyon yapmalıdır. Mastürbasyon yaptıkça kadın klitorisini hassaslaştırmayı öğrenir ve onu sürterek boşalmayı keşfeder. Mastürbasyon ile öğrendiği becerileri partneriyle olan sevişmelerine ve birlikteliklerine aktarmayı becerebilirse de kadın zamanla cinsel ilişkilerinde boşalmayı başarabilir. Kadının boşalmasında erkeğin penisinin boyunun veya vajinada kalma süresinin uzun olmasının gerçekte bir önemi yoktur. Eğer kadın klitoristen zevk almayı başaramamışsa, boşalmanın sorumluluğunu almamışsa cinsel ilişkide boşalmayı öğrenemez. Demek ki çoğu zaman erkeğin erken boşalması, kadının cinsel ilişkide boşalmasının önünde bir engel değildir. Kadınlar klitorislerini kullanmayı öğrendiklerinde hem cinsel ilişkide hem de karşılıklı mastürbasyonla boşalmayı başarabilirler. Mastürbasyonla klitorisini hassaslaştıran kadın cinsel ilişkilerinde boşalmayı da daha kolay öğrenebilir. Ayrıca erken boşalmayla erkeğin penisi inse bile, erkek işaret ve orta parmağını birleştirip penis gibi kullanabilir, vajina deliğini uyarabilir ve bu sırada başparmağı ile de klitorise dokunarak kadının boşalmasını sağlayabilir. Bu boşalma fizyolojik olarak penis-vajina birlikteliğindeki boşalmaya eşdeğerdir.


Herkes kendi hazzından sorumludur…


Erken boşalma tedavisinde hastalarımıza, kadının bedenini, bedensel duyumlarını ve klitorisini keşfetmesini, erkeğin de boşalma öncesi bedeninde olan değişimleri ve bedensel duyumlarını fark etmesini öğretiyoruz. Bu iki öğrenme şekli ortak bir noktada buluştuğunda, tedavi başarılı oluyor. İşin özünde şu var ki herkes kendi hazzından kendi sorumludur.


Erken boşalmanın önüne geçmek için erkek ve kadın birlikte ne yapabilir?


Kadının aktif katılımı şart…


Erkek bedenini partneriyle uyum içinde hareket ettirmeli, şimdiye yoğunlaşmalı, o anı duyumsamalıdır. Cinsel birleşmenin ansızın son bulacağı kaygısı kafasından atmalıdır. Çünkü her cinsel sorun gibi erken boşalma da bu kaygıdan ya da bir rahatsızlıktan kaynaklanabilir. Asıl sorun erkeğin cinsel işlevlerinde değil, bu işlevleri nasıl yerine getireceğine dair düşüncelerindedir.


Aklını düşüncelerden arındıramayan, özgür ve doğal bir şekilde cinselliği yaşayamayan erkek, tedirginlik duygusundan uzaklaşamaz ve boşalma sorunu yaşar. Bu nedenle erken boşalmada tedavinin esası, boşalma öncesi cinsel duyumların tekrar tekrar ve uzatılmış olarak yaşatılması ve erkeğin dikkatinin yüksek uyarılma düzeyindeki duyumlarına odaklamasıdır. Boşalma denetiminde doğru uygulandığı takdirde başarılı sonuç veren yöntemler vardır. Kadın bu yöntemlere aktif olarak katılır ve sevecen bir yaklaşım içinde olabilirse, son derece başarılı sonuçlar alınabilmektedir. Bu yöntemler kadının üstte erkeğin altta olduğu bir pozisyonda uygulanır.


Erkek cinsel ilişkide bütün dikkatini penisten aldığı duyumlara ve aşk kaslarına odaklar. Erkek gerçekten haz aldığında boşalmak yerine ilişkiyi devam ettirmeyi isteyecektir. Dur-başla tekniği adı verilen uygulamada boşalmayla ilgili en ufak bir endişe olduğunda erkek eşine “Dur!” der ve penisini vajina içerisinde hareketsiz tutarak bekler. Bu sırada kontrolsüzce kasılan aşk kaslarını gevşetir. 3 defa bir çiçeği koklar gibi yavaşça nefes alır. Bir mumu üfler gibi yavaşça nefesini verir ve sonra “Başla” diyerek yeniden eşinin gidip gelmesini ister. Erkek bu şekilde boşalmasını kontrol etmeyi öğrenirken, kadın da klitorisini erkeğe sürterek ve penisi vajinasında hissederek boşalmayı öğrenir. Bu şekilde çift, boşalma refleksi üzerinde dolaylı ve istemli bir kontrol sağlamış olur.


Aşk kaslarınızı kontrol edin…


Partnerlerin birbirlerine erotik masaj yapmaları, karşılıklı olarak mastürbasyonu uygulamaları ve ilişkide dur-başlat yöntemi, erken boşalma tedavisinde çok önemlidir. İlişki sırasında erkek aşk kasları adı verilen makat, yumurtalıklar ve kasıklarını çevreleyen kasları gevşek tuttuğu sürece denetimsiz ve istemsiz boşalması imkansızdır. Erkek aşk kaslarını kontrol etmeyi ve ilişkide gevşek tutmayı öğrenirse, erkek boşalmasını da dolaylı olarak kontrol edebilir. Erkek farkında olmadan aşk kaslarındaki gevşekliği kontrol etmeyi bırakılırsa, istemsiz ve denetimsiz boşalma yaşayacağına dair bir korku yaşar ama o korku anında partnerini durdurup aşk kaslarını tekrar gevşetmeyi başarırsa boşalmasını da dolaylı olarak kontrol edebilir. Bu nedenle cinsel ilişkilerde erkeğin aşk kaslarını kontrol etmesi ve kadının da klitorisini sürterek boşalmayı öğrenmesi erken boşalma tedavisinin olmazsa olmazıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erken Boşalma ve Kadın" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Dnş.Kemal TUNCER'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Dnş.Kemal TUNCER'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Kemal TUNCER Fotoğraf
Psk.Dnş.Kemal TUNCER
Denizli (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışman
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi58 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Dnş.Kemal TUNCER'in Yazıları
► Erken Boşalma- Denetimsiz Boşalma Psk.Dnş.Fatih FİDAN
► Erken Boşalma (Erken Boşalıyorum) Psk.Bayram ŞİMŞEK
► Kadın ve Erkeklerde Yinelemeli Boşalma Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Erken Boşalma Psk.Mehmet CAN
► Erken Boşalma Nazlı ÇALIŞKAN
► Erken Boşalma Dr.Psk.Dilek AKGÜL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Erken Boşalma ve Kadın' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Aşk Olsun... Aralık 2020
► Benim Hayatım Aralık 2020
► Çocuk ve Kitap Ekim 2017
► Çocuk ve Şiddet Ocak 2017
► Mutluluğun Resmi.. Nisan 2016
◊ Çöktüremiyeceksiniz Ocak 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:43
Top