2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazer Epilasyon
MAKALE #10369 © Yazan Dr.Nur Banu ÖNCEL | Yayın Şubat 2013 | 4,823 Okuyucu
Lazer ışınının epilasyon etkisi nasıl oluşur ?

Lazer epilasyonda temel prensip kılda ve kıl kökünde bulunan, kıla rengini veren melanin pigmenti ile ışığın etkileşimidir. Melanin, üzerine düşen lazer ışınını absorbe eder. Lazer epilasyonda seçici fototermoliz yöntemi kullanılarak, melanin taşıyan kılı yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek değerde lazer ışını gönderilmektedir. Bu nedenle güvenli ve etkili bir epilasyon için, cilt rengi; kıl rengi, kalınlığı ve yoğunluğu dikkate alınarak cilde gönderilecek enerji değerini ve gönderilme süresini belirlemek büyük önem taşır.


Lazer epilasyonu kimler uygular?


LAZER EPİLASYON MEDİKAL ESTETİK HEKİMİ PLASTİK CERRAH VEYA DERMATOLOG KONTROLÜNDE ÖZEL SAĞLIK POLİKLİNİĞİ VE HASTANEDE UYGULANABİLİR

Seans süresince gelişen reaksiyonların takibi ve her seansta dozun yeniden ayarlanmsı gerekir, bu nedenle tüm medikal estetik uygulamalarda olduğu gibi lazer epilasyondaki islemlerin de mutlaka uzman hekimler tarafından kontrollü olarak yapılması önemlidir

Lazer epilasyonda seanslar ne kadar sürer? İşlem acı verir mi?


Yeni jenerasyon lazer cihazları, aktif soğuk hava püskürtme sistemi sayesinde uygulama sırasındaki acı ve rahatsizlik minimuma indirgenmistir. Işın verildiğinde bazı hastalar, hafif bir batma ya da yanma hissi duyduklarını söyler. Lokal anesteziye ihtiyaç hemen hemen hiç yoktur.

Lazer Epilasyon Çeşitleri


1-Alexandrite lazer: Türk insanı genelde, çok koyu olmayan ten rengine ve koyu renk kıl yapısına sahiptir, bu nedenle alexandrite lazerle epilasyon için en uygun yapıdadır. Alexandrite lazer derindeki kıl köküne dek ulaşarak kalıcı sonuç sağlar ve bu başarıyı sağlarken epilasyon sonrasında kalıcı yanık sorununa yol açmaz. Cihazla cilde 3 santimden atış yapılabildiğinden, hijyen açısından sorun yaşanmaz.

2-NdYag lazer:


1064 nm lazer epilasyonda kullanılan dalga boyları arasında kromoforlar tarafından en az tutulan ışın olduğundan etkinliği de az olmaktadır, etkinliğini sağlayabilmek için verilen enerjiyi arttırmak gerekmektedir. Yüksek enerji ise acı hissini dayanılması zor boyutlara çıkarttığından hastaların çoğu epilasyon sürecini yarım bırakmaktadır. NdYag ile epilasyon'da bir diğer önemli ve tehlikeli risk ise bu epilasyon lazeri ile ciddi ve kalıcı iz bırakan yanık olma ihtimalinin oldukça yüksek olmasıdır.

3- Işık bazlı sistemler:


IPL, Mavi Işık, Fotoepilasyon vs. gerçek lazer epilasyon değillerdir, sadece yoğunlaştırılmış ışık sistemleridir. Bu yöntemler derindeki köklere ulaşıp kıl kökünü tahrip gücüne sahip olmadıklarından daha ziyade bir modern ağda yöntemi olarak kabul edilir ve geçici epilasyon etkisi gösterirler. Uygulama sırasında lazer epilasyon cihazı cilde temas ettiğinden hijyen açısından sorun olabilir. Vücut kıllarından kalıcı olarak bu epilasyon yöntemleri ile kurtulamazsınız.

4-Diode lazer:


Lazer epilasyon uygulamasında cihaz cilde temas ettiğinden hijyen açısından sorun olabilir.Kalın ve koyu renk kıllarda acı hissi yoğundur ve yanık ve leke riski yönünden de mutlaka kıllar kısaltılmalıdır.

5-Radyofrekans (RF):


Radyofrekans dalgalarıdır, lazer değildir. Açık renkli, beyaz, sarı kılları yok edeceği iddia edilmekte ise de tarafsız çalışmalarda sadece kıl köklerinde geçici nem azalması sağladığı ve zamanla kılın tekrar eski haline geldiği saptanmıştır. Bazı epilasyon cihazları bu RF'ye (Radyo Frekans) ek olarak IPL veya Diod lazer epilasyon sistemlerinide birlikte kullanır.

(Referans: Pers. Comm. Nov. 2006 , Larry Kunze, M.E., President of Rocky Mountain Laser College, Inc. state certified medical laser professor)
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazer Epilasyon" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Nur Banu ÖNCEL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Nur Banu ÖNCEL'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.Nur Banu ÖNCEL
Bursa
Doktor "Diğer Doktorlar"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Nur Banu ÖNCEL'in Makaleleri
► Lazer Epilasyon Dr.Bircan KARABAĞIR
► Lazer Epilasyon Doç.Dr.Hayati AKBAŞ
► Lazer Epilasyon Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
► Lazer Epilasyon Dr.Güner UYSAL
► Lazer Epilasyon Dr.Adnan ERDİNÇ
► 10 Soruda Lazer Epilasyon Dr.Betül Zeynep ŞENGÖR
► Lazer Epilasyon Uygulamaları Dr.Sema KARAOĞLU
► Lazer Epilasyon Teknolojisi Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Lazer Epilasyon' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:01
Top