2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genital (Cinsel) Estetik – Genitoplasti
MAKALE #10512 © Yazan Dr.Hasan YILDIZ | Yayın Mart 2013 | 4,669 Okuyucu
GENİTAL (CİNSEL) ESTETİK – GENİTOPLASTİ

Günümüzde kadınlar iç ve dış güzelliklerinden ödün vermezlerken, daha rahat daha mutlu olabilecekleri işlemlerden de kaçınmamaktadırlar. Uzun yıllardır dünyada uygulanan genital estetik son yıllarda ülkemizde de birçok problemin çözümü için yaygın olarak kullanılmaktadır. Genital estetik kadınlara sağlık ve estetik açıdan çözümler üretirken, kaybetmiş olduğu özgüveni de geri kazanmalarını sağlamaktadır. Genitoplasti kavramı çok geniş bir kavramdır. Bayanların sık talep ettikleri şekliyle genitoplasti ; genital organ küçük (iç) dudaklarının büyük, sarkık, şekilsiz, küçük veya eşit olmaması gibi şikayetlerin düzeltilmesini, vajendeki doğum sonrası oluşan tahribatın giderilmesini, ilerleyen yaşa bağlı olarak vajende genişlik, sarkıklık, gevşeklik gibi sorunlara çözüm üretilmesi
, hymen(kızlık zarı) nın cinsel ilişki sonrası olan değişikliklerin eski haline getirilmesi ni sağlayan operasyonların tümünü içeren bir kavramdır.

Labioplasti

Genital organın küçük (iç) dudaklarının (labium minore) normalden daha sarkık yada eşit ölçülerde olmaması durumunda, iç çamaşırı ve mayo seçiminde problemler, cinsel ilişki sırasında utanma, ağrılı cinsel birleşme gibi sorunlar yaşanır. Bu tip fizyolojik ve psikolojik sorunlar karşısında özgüven kaybı yaşayan hastalarımız için labioplasti çözüm olmaktadır. Labioplasti, vajina girişindeki dudakların büyük, sarkık yada asimetrik olması durumunda yapılan estetik ameliyattır. Operasyon 30-45 dakika kadar sürer. Ameliyat sonrası hasta normal yaşamına hemen döner, iki gün sonra duş alabilir, iki hafta sonunda cinsel ilişkiye girebilir. Labioplasti ameliyatında bakıldığında ameliyat izi görülmez.

Büyük ve küçük dudakların yeterince gelişmediği, normalden ince olduğu vakalarla da nadir de olsa karşılaşılmaktadır. Bu durumda hastalar kuruluk, enfeksiyonlara maruz kalma gibi sorunlar yaşayabilmektedir. Bu tip sorunlarda yağ enjeksiyonu ile hastaların labiaları kalınlaştırılarak, hastalarıın daha sağlıklı, mutlu ve kaliteli bir yaşama kavuşmaları sağlanır.

Vajina Daraltılması

Vajinanın doğal yapısı, ilerleyen yaş, normal doğum sırasında vajinanın gerilmesi ve zorlanması, epizyotomi denilen doğumdaki yardımcı kesilerden dolayı vajinada deformasyonlar oluşur. Vajinanın bollaşması, vajina kaslarının gevşemesi cinsel ilişki sırasında sorun yaşanmasına neden olmaktadır. Cinsel ilişkiden haz alınmaması, cinsel doyumsuzluk gibi sorunlar vajinal daraltma ameliyatı ile çözülür. Ameliyat sırasında fazla doku dışarıya çıkartılarak, vajina kasları sıkılaştırılır. Ameliyat ortalama 1 saat sürer, hasta aynı gün içinde evine dönebilir, 2 hafta sonunda da cinsel ilişkiye girebilir. Vajinal estetik ameliyatı sonucunda hastalarımızın kendine olan güveni artar, cinsel doyuma ulaşır ve tekrar kaliteli cinsel yaşamlarına kavuşurlar.


Klitoris Estetiği

Kilitoris vajina bölgesinin küçük dudaklarının üst tarafta birleştiği, sinir noktalarının birleştiği bölge olmasından dolayı hassasiyeti yüksek bir bölgedir. Klitoris cinsel ilişki sırasında alınan haz ile doğrudan ilişkilidir. Vajina dudaklarının sarkık ve büyük olması durumunda, klitoris üzerinde de doku fazlalığı oluşur. Klitoris üzerinde bulunan fazla dokular cinsel haz ve orgazma ulaşmanın önünde engel teşkil eder. Klitoris estetiği ameliyatında, klitoristeki fazla dokular temizlenir. Klitoris üzerinde fazla dokunun bulunması, küçük dudaklarının sarkık ve büyük olması ile de bağlantılı olduğu için genellikle labioplasti ameliyatı ile de birleştirilir. Klitoris estetiği sonrasında hastalarımız kaliteli bir cinsel yaşama kavuşurlar.


Hymen(kızlık zarı) Tamiri

Halk arasında kızlık zarı diye bilinen ve bazı toplumlarda bakireliğin kanıtı olarak kabul edilen hymen zarı aslında vajen ve anüs gelişimi sırasında ortaya çıkan, delikli zar şeklinde bir kalıntı yapıdır. Bazı kişilerde doğuştan yok olabileceği gibi üzerinde bulunan deliklerden birinin genişliği ve elastikiyeti yırtılma ve kanama olmaksızın cinsel ilişkiye izin verecek şekilde de olabilir. Ayrıca ilk ilişki sırasında yırtıldığı halde kanamayabilir de. Hymen, ilişki dışında bisiklete binme, ata binme ve bazı jimnastik hareketlerine bağlı olarak ya da bazı kazai nedenlere bağlı olarak da yırtılabilir. Bu gibi durumlarda hymenoplasti dediğimiz operasyonla onarım imkânı vardır.

İdrar Torbası sarkma ameliyatları

İdrar torbası genellikle doğum sonrası, özellikle iri bebek doğuranlarda ya da çok doğum yapanlarda ortaya çılan ve neticesinde idrar tutamama şikayelerine neden olan, gündelik hayatı olumsuz yönde etlileyen anatomik bir problemdir.


İdrar torbasının vajina içinden girilerek yukarı asılması "Colporaphy anterior " (ön onarım), barsağın son kısmının ise vajen alt duvarına gömülmesi operasyonları "Colporaphy posterior" (arka onarım) operasyonları olarak anılmaktadır. Yapılacak işlemin şekline göre operasyon genellikle 15-30 dakika arası zaman alır ve hastalar birkaç gün içerisinde normal yaşantılarına dönebilir.

Sıklıkla operasyon sonrası hastanın
hastanede kalmasına gerek kalmaz.Ameliyat sonrası cinsel yaşantı ise 15-20 gün sonra yeniden başlayabilir.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Genital (Cinsel) Estetik – Genitoplasti" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Hasan YILDIZ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Hasan YILDIZ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hasan YILDIZ Fotoğraf
Dr.Hasan YILDIZ
İzmir
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Hasan YILDIZ'ın Makaleleri
► Genital Estetik Op.Dr.Şenay AYCAN
► Genital Estetik Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA
► Genital Estetik Op.Dr.Aynur ŞENDEMİR
► Genital Estetik Op.Dr.Volkan Serhat DEDE
► Genital Estetik Op.Dr.Alper BAYRAKTAR
► Lazerle Genital Estetik Op.Dr.Atıl AKTAŞ
► Genital Estetik Ameliyatları Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Genital Estetik Operasyonları Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Genital Bölge Estetik Ameliyatları Op.Dr.Evren HELVACI
► Genital Estetik Vagina Estetiği Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Genital (Cinsel) Estetik – Genitoplasti' başlığıyla benzeşen toplam 39 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Adet Düzensizliği Mart 2013
► 4 Boyut Ultrasonografi Mart 2013
► Amniosentez Mart 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:58
Top