2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Karın Germe Estetiği ( Abdominoplasti) Ameliyatı
MAKALE #10529 © Yazan Op.Dr.Deniz KÖK | Yayın Mart 2013 | 4,285 Okuyucu
Karın Germe (Abdominoplasti) Ameliyatı Nedir?

Karın germe ameliyatı; hem sarkma, kırışıklık/ çatlak oluşumu nedeni ile cilt kalitesi ve görünümü bozulmuş, hem de cilt altındaki yağ ve kas dokusunun yapısında ve dağılımında bozukluklar gelişmesi ile meydana gelmiş, karın bölgesi deformasyonlarını düzeltmek amacı ile yapılan bir ameliyat çeşididir.

Karın Germe Ameliyatına İhtiyaç Duyan Kişiler Kimlerdir ?


Diğer estetik cerrahi ameliyatlarında da olduğu gibi , karın germe ( abdominoplasti) ameliyatının gerekliliğine de hasta ve plastik cerrah birlikte karar vermelidir. Karın bölgesindeki tüm deformasyonların çözüm yolu karın germe ameliyatı olmayabilir.
Karın germe ameliyatı için uygun adaylar, genellikle; orta ve alt karın bölgesinde ciddi yağ dağılım bozukluğu olanlar, cilt kalitesi ileri derecede bozulmuş olanlar ( ciltte yoğun çatlakların mevcudiyeti, cilt elastikiyetinin bozulması ile hamur kıvamına gelmiş cilt yapısı gibi ), karın ön duvarı kaslarının gevşemesi ile karın bölgesi şekli bozulan kişilerdir.

Karın Germe Ameliyatı ( Abdominoplasti) Ne Derecede Büyük Bir Ameliyattır?


Karın germe ameliyatları, nadir bazı durumlar dışında genel anestezi altında yapılan ameliyatlardır. Karın germe ameliyatı isimlendirmesi genel bir isimlendirmedir. Karındaki şekil bozukluğunu gidermek için yapılan ameliyat sadece alt karın bölgesini içerebileceği gibi, daha ciddi deformitelerde göbek deliğinin de bulunduğu orta karın bölgesini de içine alacak bir operasyon düşünülebilir.

Genel olarak tüm plastik cerrahlar hastanın ihtiyacı olan kadar müdahaleyi gerçekleştirip, operasyonun süresini ve operasyonda müdahaleyi sınırlı tutma eylemindedir. Bu nedenle karın ön duvarındaki kasların yapısını koruduğu, daha çok karın alt bölgesinde deformasyona neden olan durumlarda, mini karın germe ameliyatı ( mini abdominoplasti) olarak adlandırılan operasyonlar gerçekleştirilebilir. Bu tip karın germe ameliyatlarında müdahale edilen alan kısıtlı olduğu için ameliyat süresi nispeten kısadır ve iyileşme periyodunun daha kısa olması beklenir.

Oysaki deformasyonun orta karın bölgesinide içerecek şekilde geniş olduğu durumlarda, ciltte geniş alanda yaygın çatlakların olduğu durumlarda, karın ön duvarı kaslarının ciddi şekilde gevşediği durumlarda, göbek deliğini de içerecek şekilde daha geniş bir alana müdahale etmek gerekebilir ( full abdominoplasti). Bu durumlarda ameliyat süreci ve de iyileşme periyodu nispeten daha uzun olacaktır. Ama problemli yapılara daha fazla müdahale imkanı da doğacaktır. Bu büyüklükteki karın germe ameliyatında, göbek deliğinin de yeri değişeceği için, yeni bir göbek deliğini de özenle oluşturmak gerekir.

Karın Germe Ameliyatı (Abdominoplasti) Sonrası İz Kalır mı?


Karın germe ameliyatlarından sonra, karının alt kısmında, iç çamaşır altında kalacak şekilde iz kalır. Bu izin konumu ve uzunluğu planlanan ameliyata göre farklılıklar göstermektedir. Başlangıçta nispeten belirgin olan bu izler zaman içerisinde belirginliklerini kaybedip solmaktadır.

Karın Germe Operasyonlarından Önce Nelere Dikkat Etmeliyim?

Yukarıda da belirtildiği gibi, karın germe ameliyatına hasta ve plastik cerrah birlikte karar vermektedir. Bu karar verme sürecinde hastanın içinde bulunduğu tıbbi durum ve alışkanlıkları da önem kazanmaktadır.

Bu tür operasyonlardan önce genel sağlık durumunuz, sahip olduğunuz uzun süreli hastalıklar ( kalp damar sistemi bozuklukları, tansiyon yüksekliği, fazla kanamaya eğilim, şeker hastalığı, geçirilmiş yara iyileşme problemleri vb ), kullandığınız ilaçlar (kan sulandırıcılar, farklı ağrı kesici ilaçlar, kalp ritmi düzenleyiciler, tansiyon düznleyiciler, şeker ilaçları, psikiyatrik ilaçlar vb) konusunda hekiminizi eksiksiz bilgilendirmelisiniz.
Sigara kullanımı yara iyileşme kalitesini önemli şekilde etkilediği gibi, anestezi uygulamlarında önem kazanabilmektedir. Eğer sigara kullanma alışkanlığına sahipseniz bu konuda doktorunuzu mutlaka bilgilendiriniz ve karın germe ameliyatından önceki dönemde, ameliyattan mümkün olan en uzak tarihten itibaren sigarayı kesiniz. Sigara kısıtlaması ile ilgili kabul görmüş genel bir süre yoksada en az iki hafta öncesinden sigara kullanımını kesmiş olmak operasyon başarısı açısından önemlidir.
Karın germe ameliyatı da diğer ameliyatlar gibi, bazı riskler taşır. Bu tür bir ameliyat öncesi sorumlu hekiminizle tüm olasılıkları gözden geçirmeyi unutmayınız.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Etmeliyim ?


Karın germe ameliyatından sonra genellikle bir gün hastanede kalmak uygun olmaktadır, ancak bazı mini karın germe ameliyatlarından sonra aynı gün hasta taburcu olabilir. Geniş alanı kapsayan ameliyatlardan sonra, ameliyat sahasında kan birikimini engellemek amacı ile kanın derin dokularda birikimini engeleyecek drenler yerleştirilebilir. Bu drenler in yerleştirildiği durumlarda, genellikle 1-2 gün sonra çıkarılması uygun olmaktadır. Karın germe ameliyatı sırasında genellikle kendiliğinden eriyen ve alınmasına gerek olmayan dikişler kullanılmaktadır. Alınması gereken dikişlerin kullanıldığı çok nadir bazı durumlarda ise, dikişler yaklaşık 10. günde sorumlu doktor tarafından alınacaktır.

Karın germe ameliyatından sonra doktorunuzun uygun göreceği kadar süreyle korse kullanmanız gerekebilir.

Daha uzun vadede, bu tür ameliyatlar sonrası elde ettiğiniz kazanımları muhafaza etmek için, yaşam tarzınızı gözden geçirmeniz, spor beslenme alışkanlıklarınızı düzenlemeniz gerekebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Karın Germe Estetiği ( Abdominoplasti) Ameliyatı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Deniz KÖK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Deniz KÖK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Deniz KÖK Fotoğraf
Op.Dr.Deniz KÖK
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Deniz KÖK'ün Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Karın Germe Estetiği ( Abdominoplasti) Ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:37
Top