2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Üzerinizdeki Tembelliği Atın
MAKALE #10591 © Yazan Dyt.Sevgi Gökçen ERKÜN | Yayın Mart 2013 | 4,364 Okuyucu
Güngeçtikçe artan fazla kilolarınız için yapmadığınız şey kalmıyor fakat asıl yapmanız gerken şey nedir?

Bu konumda düzenli ve sağlıklı beslenmeyi tabikide es geçemeyeceğim yanında bir de fiziksel aktivite olması lazım tabiki. En az bir saatlik yürüyüşleriniz... Bu bir saatlik yürüyüşler size zor geliyorsa öncesinde vücudunuzu biraz daha harekete alıştırmaya çalışalım mı? Kilolu insanların bir çoğunda üşengeçlik ve hantallık mevcuttur. Bu hantallığı üzerinizden atmak için yavaş yavaş aktif olmaya başlayalım artık! Hareketinizi artırdığınız takdirde metabolizma hızınızın artacağını, salınan mutluluk hormonu sayesinde daha mutlu olacağınızı, daha rahat nefes alış verişlerinizin olacağını sakın unutmayın. Peki üzerimizdeki tembelliği atmak için neler yapabiliriz bi bakalım;
• Eğer iş yeriniz evinize yarım satlik mesafedeyse araba ve otobüs kullanmaktan vazgeçin artık. Güne yürüyerek başlamanız mutluluk hormonlarının artışının etkisiyle birlikte güne mutlu başlamanızı sağlayacaktır. Eğer iş yeriniz evinize daha uzaktaysa otobüsten bir kaç durak önce inin ya da arabınızı uzağa park edin.
• Arabınızı park yerine bırakıyorsanız; park yerindeki en uzak araba sizin olsun.
• Artık evdeki diğer insanlarla bu muhabbetlere girmeyin : “Gelirken mutfaktan ... getirir misin?”. Böyle bir cümleye gerek yok. Bir rahatsızlığınız yoksa her işinizi kendiniz halletme zamanı geldi! Artık herkes kendi suyunu, çayını, ve yemeğini kendi alıyor
• Yemek masanıza yiyeceğiniz miktarın yarısını koyun, bitirdikten sona kalkın ikinci yarısını koyun. Böylelikle hem daha yavaş yemek yiyeceksiniz ve doyduğunuzu anlayacaksınız hem de vücudumuzu harekete alıştıracağız.
• Kapı çalıyorsa, telefon çalıyorsa siz bakabilirsiniz, akşamları izlediğiniz dizilerin beş dakikasını kaçırmanız sizi birşeylerden alıkoymayacaktır.
• Cep telefonunuzun sesini açarak odada size en uzak noktaya koymaya ne dersiniz? Ne demiştik ne kadar çok hareket edersek hantallığımızı o şekilde atacağız.
• Artık asansörü bırakma zamanı geldi!! Unutmayın ki 15 dakikalık merdiveni hızlı çıkmakla 1 saatlik yürüyüş eş değer.
• Çocuklarınıza zaman ayırın ve onlarla daha çok hareket etmenizi sağlayacak oyunlar oynayın. Hem çocuğunuzu mutlu edeceksiniz hem siz hareket edeceksiniz hem de çocuğunuzun enerjisini atmasına yardımcı olacaksınız.
• Yemekleriniz mutfakta kalsın ve oturduğunuz masaya koymayın. Tabağınız her bittiğinde yemek doldurmaya gitmeniz inanın sizi yormayacaktır.
• Artık devir teknoloji devri, herşeyi uzaktan yönetebiliyoruz fakat; geçmişteki insanlar daha sağlıklı değil miydi? Çünki hareketleri oldukça fazlaydı. O zaman biz de biraz nostalji yapalım ve televizyonun kanallarını kalkıp kendi düğmesinden değiştirmeye başlayalım.
• Evde hareketinizi artırmaya çalışın hiç birşey yapamıyorsanız bile durduğunuz yerde 5 dk koşun 5 dk dinlenin bunu üç kere yapabilirsiniz ya da her eve gidişinizde biraz dinlendikten sonra yerinizde 100 kere zıplayın. ( Bu yazılanlar, hareket problemi olmayan insanlar için geçerlidir. Eğer bir rahatsızlığınız varsa; doktorunuz yapmamanız gereken hareketleri söylediyse o hareketleri yapmayın)
Biliyorum bütün bunlar başta size zor geliyor, hatta saçma bile gelebilir. Ama unutmayın artan kilolar fiziğinizi bozduğu gibi sağlığınızı da tehdit ediyor. Zayıfladığınızı düşünün; artık daha rahat nefes alıyorsunuz, kan değerleriniz daha olumlu ve giydiğiniz herşey yakışıyor... Artık harekete geçip bir yerlerden başlamamız gerekiyor. En azından bu yazılanlar; üzerinizdeki hantallığı atarak daha fazla fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyacaksınız. Bırakın zorlu hayat şartlarında omzunuza fazla kilolarınız yük olmasın.

Dyt. Sevgi Gökçen Erkün
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Üzerinizdeki Tembelliği Atın" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Sevgi Gökçen ERKÜN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Sevgi Gökçen ERKÜN'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Sevgi Gökçen ERKÜN'ün Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Üzerinizdeki Tembelliği Atın' başlığıyla benzeşen toplam 4 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocuklarda Obezite Temmuz 2015
► Suyla Gelen Sağlık Temmuz 2013
► Ramazan'da Beslenme Temmuz 2013
► Popüler Diyetler Mart 2013
◊ Daha Sağlıklı Ramazan Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:24
Top