2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yumurta Donasyonu/Yumurta Nakli
MAKALE #10759 © Yazan Op.Dr.Şevket ALPTÜRK | Yayın Nisan 2013 | 6,355 Okuyucu
Yumurta Donasyonu - Yumurta Nakli

Kıbrıs yumurta donasyonu tedavisi kendi yumurta hücresi ile gebelik şansı olmayan bayanlara uygulanan, gebelik başarısı yüksek bir tüp bebek uygulamasıdır. Yumurta donasyonu veya yumurta nakli işleminde anne adayının fiziksel özelliklerine benzer, kan grubu ile uyumlu, genç, sağlıklı ve doğurganlığını kanıtlamış başka bir bayanın ( donör ) yumurta bağışı alınarak işlem gerçekleştirilir.

Yumurta nakli veya yumurta donasyonu tedavilerinde genel olarak % 70 gebelik başarısı sağlanmaktadır. Tedavi sonrası gebeliğin düşükle sonuçlanma veya dış gebelik riski normal yollar ile elde edilen gebeliklerle benzerdir.

Yumurta nakli erken yaşta menapoza giren genç hastalarda, çeşitli nedenlerle yumurtalık dokusunun zarar görmesiyle kendi yumurtalıkları yumurta üretmeyen hastalarda, kemoterapi veya radyoterapi sonrası gebelik düşünen hastalarda, geç evlilik nedeniyle kendi yumurtasıyla hamile kalma şansı çok düşük olan hastalarda, Turner Sendrom gibi genetk hastalık taşıyan hastalarda, ard arda başarısız tüp bebek denemeleri yapan hastalarda yaygın olarak başvurulan bir tüp bebek tedavisidir.

Kıbrıs'ta merkezimizde yumurta donasyonu tedavisi için bekleme süresi yoktur. Genç sağlıklı ve doğurgan donorler tedavi programlarına titizlikle seçilerek tüm bulaşıcı ve genetik hastalıklar bakımından taranmaktadır. Aynı donorden elde edilen yumurta hücreleri sadece bir hasta için kullanıldığından ileride kardeşlerin karşılaşma olasılığı en minimum seviyede tutulmaktadır. Yumurta donasyonu tedavisi Kıbrıs'ta uyguladığımız tüp bebek tedavileri arasında ailelerin en sık başvurdukları ve çok yaygın olarak başvurulan bir tüp bebek işlemidir.

Yumurta donasyonu işlemi, yaş grubu farketmeksizin çok başarılı bir tedavi olmasına rağmen bazen başarısız sonuçlar oluşabilmektedir. Yumurta donasyonu tedavilerinde oluşabilecek başarısız sonuçlardan dolayı hastalarımıza ikinci tedavi denemelerinde maddi olarak yardımcı olmaktayız. Ayrıca tedavi sonrasında arda kalan iyi kalitedeki embriyoları dondurmak süretiye daha sonraki çocuk isteğinde veya olası başarısızlık sonrasında tedavilerini kolayca tekrarlama şansı sağlamaktayız.

Kıbrıs'ta bulunan doğuş tüp bebek merkezimiz, hastalarına yumurta donasyonu tedavisinin yanı sıra aynı tedavi içerisinde cinsiyet seçimi ( PGT ) şansı sunarak daha gebelik başlamadan bebeklerinin cinsiyetlerini belirleyebilme imkanı da tanımaktadır.

Merkezimizde tedavi gören binlerce aile bugün özlemini duydukları sağlıklı bebeklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Merkezimizin bugün en çok tercih edilme nedeni elde ettiğimiz başarılı sonuçların yanı sıra hastalarımızdan aldığımız olumlu referans ve tavsiyelerdir.

Sperm donasyonu

Sperm donasyonu kendi sperm hücresi ile gebe kalamayacak ( Azospermik ) veya gebe kalması sağlık yönünden riskli bir çiftin banka spermi ( doör spermi ) kullanılmak süretiyle gerçekleştirdiği bir tüp bebek uygulamasıdır. Sperm donasyonu aynı zamanda evlilik düşünmeden hamile kalmayı düşünen bekar bayanlarında anne olmak için sıklıkla başvurdukları bir tedavi şeklidir. Gebelik başarısı anne adayının yaşına, yumurta rezervine, oluşacak embriyo kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Günümüzde sperm üretimi amacıyla kök hücre çalışmaları sürdürülmektedir fakat henüz uygulama aşamasına gelinmemiştir. Bu nedenle sperm arama teknikleri olan TESE, TESA, MESA, PESA uygulandıktan sonra sonuç alınamamışsa sperm donasyonu tedavisi tek alternatif tedavi şeklidir.

Kıbrıs'ta sperm donasyonu tedavisi çok uzun yıllardır serbest olarak uygulanmaktadır. Kıbrıs, başarı oranları, tedavi ücretleri, konaklama - servis hizmetleri, tatil imkanı, tecrübe ve teknolojik olarak sperm donasyonu tedavisi için cazibe merkezi olmuştur. Özellikle Türkiyede yaşayan hastalar Kıbrıs'a yolculuk için pasaport gerekmediğinden yoğun olarak Kıbrıs'ı tercih etmektedirler.

Merkezimizde sperm donasyonu, yumurta donasyonu tedavisinden sonra en sık başvurulan donasyon tedavisidir. Tedavinizle ilgili beklenen başarı şansınızı başarı oranlarımız bölümünden öğrenebilirsiniz.

Sperm donayonu için bankadan seçilen sperm numuneleri daha önceden tüm rutin bulaşıcı ve genetik hastalıklar bakımından taranmış, döllenebilirliği kanıtlanmış spermler olmaktadır. Tedaviye başvuran çiftlerin talepleri doğrultusunda kan grubu uyumu ve fiziksel özellik uyumu sağlanarak tedavi için sperm belirlenmektedir. Sperm donasyonu için kullanılan spermler Amerika, Danimarka gibi ülkelerde bulunan sperm bankalarından temin edilmektedir.

Sperm donasyonu için kullanılan banka spermlerinde HIV, Hepatit B, Hepatit C, Sifilis, Klamidya, Gonore, Kistik fibroz, Talasemi ( Thalasemia ) ve Karyotip ( 46 XY ) taramaları yapılmaktadır.

Sperm donasyonu tedavisi ile eş zamanlı olarak oluşacak gebelikte cinsiyet belirlemek isteyen hastalarımız için cinsiyet seçimi şansı sunmaktayız. Bu seçim ile tedavi süresi 5 günden 7 güne çıkarak tedavi ücreti bir miktar artmaktadır.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yumurta Donasyonu/Yumurta Nakli" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Şevket ALPTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Şevket ALPTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Şevket ALPTÜRK Fotoğraf
Op.Dr.Şevket ALPTÜRK
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Şevket ALPTÜRK'ün Makaleleri
► Yumurta (Oosit) Donasyonu (Nakli) Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK
► Yumurta ve Sperm Donasyonu Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK
► Yumurta Bağışı (Nakli ) Nedir ? Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK
► Sperm Donasyonu (Nakli) Op.Dr.Verda TUNÇBİLEK
► Yumurta Hücrelerinin Gelişimi Op.Dr.Ahmet Fatih ÖĞÜÇ
► Tüp Bebek ve Yumurta Dondurma Dr.Gökhan GÜMÜŞTAŞ
► Saç Nakli ve Restorasyonu Prof.Dr.Ufuk BİLKAY
► Kornea Nakli - Keratoplasti Op.Dr.Süleyman Mesut KARAATLI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Yumurta Donasyonu/Yumurta Nakli' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:11
Top