2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kadınlarda Genital Bölge Estetiği
MAKALE #10771 © Yazan Op.Dr.Deniz KÖK | Yayın Nisan 2013 | 4,556 Okuyucu
Sağlıklı, kaliteli bir yaşamın önemli parçalarından biri; sağlıklı bir cinsel yaşama sahip olmaktır. Sağlıklı cinsel yaşam; gerek organik anlamda gerek ruhsal anlamda ideale en yakın durumda olmayı gerektirir. Cinsel yaşamda meydana gelen aksaklıklar, günlük hayatımızla ilgili sadece kısıtlı bir anla sınırlı sorunlar değildir. Cinsel yaşamla ilgili düzeltilmeyen, ertelenen sıkıntılar kendiliklerinden düzelmeyebileceği gibi daha kötü bir hal de alabilir. Üstelik bu sıkıntılar, yaşam konforunu azaltıp, sosyal yaşamda, gündelik hayattaki diğer alanlarda da öz güven sorunu yaratabilir. Bu nedenle, cinsel yaşamı etkileyen tüm sıkıntıların ilgili branşlardaki hekimlerce paylaşılması ve tedavisi mümkünse gerçekleştirilmesi önemlidir.

Kadınlarda En sık Görülen Genital Bölge Kozmetik Sorunları Nelerdir?

· Genital bölge cilt derisinin koyulaşması, pigmentasyon oluşumu ( Geçirilen gebeliklere, hormonal bozukluklara, yaş ilerlemesine bağlı olabilir)
· Büyük ve küçük dudakların deforme görünümde, sarkık, büyümüş görünmesi
· Vajinanın genişlemesi, sıkılığını kaybetmesi
Genital bölgede görülen bu tür deformasyonlar, kozmetik problemler yarattıkları gibi, bu problemlere fonksiyonel bazı sorunlar da eşlik edebilir. Bunlar arasında; idrar kaçırma, cinsel ilişki sırasında ağrı duyulması, cinsel haz alamama gibi şikayetler olabilir.

Kadınlarda Genital Bölgede İzlenilen Kozmetik Sorunlar Nasıl Giderilebilir?

Uygulanacak estetik cerrahi girişim, probleme yönelik olarak değişebilir.
Vajinoplasti: Bu cerrahi işlem, yıllar içerisinde elastikiyetini/sıkılığını kaybetmiş vajina duvarını sıkılaştırmak için uygulanmaktadır. Bu işlem uygun şekilde gerçekleştirildiğinde, hem kişinin, hem partnerinin, cinsel ilişki sırasında yaşadığı haz azalmasını düzeltebilmektedir.
Labioplasti: Yıllar içerisinde iç dudaklarda meydana gelen sarkıklıkların giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen cerrahi işlemdir. Bu işlem sonrasında iç dudakların görünümünde olumlu sonuçlar alınmaktadır. Aynı zamanda bu sarkmaların neden olduğu, cinsel ilişki sırasında meydana gelen ağrı gibi olumsuzlukların giderilmesi sağlanır.
Yağ enjeksiyonu: Özellikle fazla miktarda kilo kaybeden bayanlarda iç dudaklarda sarkmalar ve şekilsel deformasyon meydana gelmektedir. Bu hastalarda gerçekleştirilecek yağ dolgusu işlemleri, küçük dudakların şeklinde olumlu gelişmeye neden olmaktadır.
Kimyasal soyma: Pigmentasyon sonrasında rengi koyulaşmış genital bölgede gerçekleştirilen kimyasal soyma işlemlerinden olumlu sonuçlar alınabilmektedir.

Kadınlarda Genital Bölge Estetik Ameliyatları Kimlere Yapılır?

Genital bölge estetik ameliyatları, bu bölge ile ilgili kozmetik yada fonksiyonel soruna sahip olduğunu düşünen kadınlara, hekim tarafından da uygun görülürse uygulanabilir.
Bu hasta gurubunda genelde
· Doğumsal şekil bozukluğu / asimetrisi/ renk bozukluğu olan
· Bir yada daha fazla hamilelik/ doğum sonrası deformasyon meydana gelen
· Yaş ilerlemesine bağlı dokularında deformasyon meydana gelen kadınlar başvurmaktadırlar.

Bu Ameliyatlardan Önce Nelere Dikkat Etmeliyim?

· Diğer cerrahi girişimlerde de olduğu gibi, bu operasyondan beklentinizin ne olduğunu, bu operasyonun beklentilerinizi ne ölçüde karşılayabileceğini estetik cerrahınızla çok iyi konuşmalısınız.
· Operasyon ve sonrasında yaşayacağınız kısıtlayıcı sürece kendinizi ruhsal olarak hazırlamalısınız.
· Sorumlu hekiminizi mevcut tıbbi durumunuzla ilgili olarak çok iyi bilgilendirmelisiniz. Özellikle halihazırda kullanmakta olduğunuz; kalp damar sistemi ilaçları, sinir sistemi ilaçları, psikiyatri ilaçları, antibiyotik, hormon ilaçları vb gibi ilaçların bilinmesi, operasyonun başarısı ve anestezi hazırlıkları açısından çok önemlidir.
· Sigara kullanımını mümkünse 2 hafta önceden kesmelisiniz
· Kan sulandırıcı ilaçlar ( aspirin vb) kullanıyorsanız, bu ilacı size öneren hekiminizin de görüşünü alarak ve sorumlu estetik cerrahınızı bilgilendirerek en az 8 gün öncesinden bu ilaçları kesmelisiniz.
· Tıbbi destek ürünleri, bitki çayları gibi fitoterapi ürünleri kullanıyorsanız mutlaka sorumlu hekiminizi bilgilendirmelisiniz.

Genital Bölge Estetiği Ameliyatı Büyük Bir Ameliyat mıdır?

Tıpta önemli yada önemsiz ameliyat ayrımı yoktur ve tüm ameliyatlar önemlidir. Genital bölge estetik ameliyatları hastanede ameliyathane ortamında yapılması gereken ameliyatlardır. Bu ameliyatlar genellikle hasta konforunu maksimum düzeyde sağlamak amacı ile genel anestezi altında yapılırlar. Ancak hasta ve hekim artılarını eksilerini birlikte gözden geçirmek şartı ile bazı genital estetik ameliyatları spinal yada lokal anestezi ile gerçekleştirilebilir.

Genital Bölge Ameliyatları Sonrasında Nasıl Bir Süreç Yaşanmaktadır?

Genital bölge estetiği hastaları genellikle ameliyattan çıktıktan sonra bir süre dinlendirilip aynı gün evlerine taburcu edilmektedirler. Ancak özel durumu olan hastalar bir gece hastanede misafir edilebilirler. Hastalar evlerine taburcu edilirken, reçeteleri düzenlenir. Reçete edilen ilaçların arasında ağrı çekmenizi engelleyecek ağrı kesici, enfeksiyonları engellemek için antibiyotik ve bölgesel temizilği sağlamak için solüsyonlar olacaktır. Şart olmamakla birlikte, bir hafta istirahat edilmesi uygun olacaktır. 3-4 haftadan sonra cinsel ilişki kısıtlaması kalkar. İlk ay çok ağır spor aktivitelerden kaçınmak uygun olacaktır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kadınlarda Genital Bölge Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Deniz KÖK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Deniz KÖK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Deniz KÖK Fotoğraf
Op.Dr.Deniz KÖK
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Deniz KÖK'ün Makaleleri
► Kadınlarda Genital Bölge Estetiği Op.Dr.Aylin KARANLIK
► Genital Bölge Estetiği Dr.Muhammet ERKAN
► Kadında Genital Bölge Estetiği Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Genital Bölge Estetik Ameliyatları Op.Dr.Evren HELVACI
► Kadın Genital Estetiği Dr.Ulvi GÜNER
► Genital Estetik Vagina Estetiği Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Estetik Genital Cerrahi (Vajina Estetiği) Op.Dr.Burcu SAYGAN KARAMÜRSEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kadınlarda Genital Bölge Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 34 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


07:32
Top