2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ereksiyon (Sertleşme) Probleminde Yeni Tedaviler, Düşük Yoğunluklu Şok Dalgaları ile (Edswt)
MAKALE #10903 © Yazan Doç.Dr.Tuncay TAŞ | Yayın Mayıs 2013 | 6,739 Okuyucu
Erkekler sertleşmeleri daha yeni doğanken kazanıp yaşlılığa kadar sürdürebilirler. Sağlıklı olan, normal olan budur. Erkekte sertleşme bozukluğuna “erektil disfonksiyon, empotans, ikdidarsızlık” da denir. “...bir erkeğin sürekli ya da tekrarlayan şekilde, cinsel performans için yeterli penis sertleşmesine ulaşamaması ve/veya bunu koruyamaması” “Bir erkeğin en az 6 ay süreyle seksüel ilişki için yeterli penis sertleşmesine ulaşamaması ve/veya bunu sürdürmede yetersizlik” olarak tanımlanır.

Amerika Birleşik Devletleri' nde yaklaşık 30 milyon erkek, erkek nüfusunun yaklaşık 10% u sertleşme problemi yaşamaktadır. Türkiye'de bu yüzdenin çok daha fazla olduğu gözlemlenmiştir. Amerika'da 40 ve 70 yaşları arasındaki erkeklerin 40-50% sini etkileyebildiği bilinmektedir. Türkiye’de sertleşme problemi (iktidarsızlık) görülme oranı %60-70 lerde olduğu tahmin edilmektedir.
Çeşitli ilaç tedavileri, beraberinde uygulanan psikoterapi ve EDSWT birçok hastada yüz güldürücü sonuçlar vermektedir.

EDSWT, akustik teknoloji kullanan bu yeni tedavi yöntemi ve cihazı şok dalgaları üreten bir sistemdir. Bu dalgaların penise uygulanması ile var olan zayıf atardamarların uyarılarak çaplarının genişlemesi ve yeni atardamalar oluşması sağlanır. Böylece damar çaplarının büyümesi ve yeni kan damarlarının oluşmasıyla penise gelen kan miktarı artar. Doğal, fizyolojik bir sertleşme sağlanır. Bu fizyolojik sertleşme kalıcıdır ve herhangi bir ilaç kullanımını gerektirmez.

İlaç ve penise enjeksiyon tedavisinden istenilen sonuç alınamayan hastalarda zahmetsiz bir tedavi yöntemi olan EDSWT özellikle damarsal nedenlerle sertleşme bozukluğu yaşayan hastalar için kullanılır. Damarsal nedenler yaratan hastalıklar şeker hastalığı, hipertansiyon, kalp hastalıkları, yüksek kolesteroldür.
Sertleşme problemi genelde arterlerin daralması nedeniyle ortaya çıkar. Bu durum penise kan akımını azaltır. Aynı problem diğer kan damarlarında da oluşabilir.
Damar yağlanması arterlerin daralmasına neden olur. Damar yağlanması arterlerin iç çeperinde oluşan yağlı yamalar ya da 'plaklar' gibidir. Birkaç yıl içinde vücudun bir ya da daha fazla bölgesinde, sıklıkla kalbe, beyne bacaklara ve penise giden arterlerde aterom plakları oluşabilir. Zaman içinde bunlar büyüyebilir ve bir ya da daha fazla arterde semptom ve sorunlara yola açmaya yetecek kadar daralmaya neden olabilirler.

EDSWT işlemi tamamen ağrısızdır, bazı hastalar, tedavi esnasında hafif karıncalanma hissetmektedir; bu karıncalanma, tedavi biter bitmez kaybolmaktadır.
Genel olarak bu tedaviler, kliniklerde uygulanır. Tedavi, bir doktor eşliğinde terapistle özel bir odada yürütülür. Hastanede yatmaya gerek yoktur. Her bir seans yaklaşık olarak 20 dakika sürer. Tedavinin tamamı, doktorunuzun belirlediği seanslardan oluşur. Hastaların rapor ettikleri sonuçlara göre, tedavinin başlangıcından iki-beş hafta sonra kalıcı etkileri görülmeye başlamıştır. Tedavi bitiminden sonraki yıllar içerisinde, yüksek oranda memnuniyet yine hastalar tarafından rapor edilmiştir.
Yapılan klinik deneyler sonrası en az bir yıl takip edilen hastalarda, yüz güldürücü hasta memnuniyeti vardır. Bu tedavi, ilaçlara yanıt vermeyen, vakum pompaları, iğneler ve implant tedavisine yönlendirilmiş olan ileri sertleşme problemi yaşayan hastalarda da çok olumlu sonuçlar göstermiştir.
Tedavi tamamen güvenilirdir. Müdahalesizdir ve ilaç kullanılmaz. Tedavi boyunca ve tedavi sonrasında da yan etkiler görünmez. Hastalar seans sonrasında hemen günlük hayatlarına dönebilirler.

Referanslar

Yoram Vardi, Boaz Appel, Amichai Kilchevsky and Ilan Gruenwald. DOES LOW INTENSITY EXTRACORPOREAL SHOCK WAVE THERAPY HAVE A PHYSIOLOGICAL EFFECT ON ERECTILE FUNCTION? SHORT-TERM RESULTS OF RANDOMIZED, DOUBLE-BLIND, SHAM CONTROLLED STUDY

Ilan Gruenwald, MD, Boaz Appel, MD, and Yoram Vardi, MD. LOW-INTENSITY EXTRACORPOREAL SHOCK WAVE THERAPY—A NOVEL EFFECTIVE
TREATMENT FOR ERECTILE DYSFUNCTION IN SEVERE ED PATIENTS WHO RESPOND POORLY TO PDE5 INHIBITOR THERAPY
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ereksiyon (Sertleşme) Probleminde Yeni Tedaviler, Düşük Yoğunluklu Şok Dalgaları ile (Edswt)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Doç.Dr.Tuncay TAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Doç.Dr.Tuncay TAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Tuncay TAŞ Fotoğraf
Doç.Dr.Tuncay TAŞ
İstanbul
Doktor "Üroloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi9 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Doç.Dr.Tuncay TAŞ'ın Yazıları
► Hill Terapi Yüksek Yoğunluklu Lazer Fzt.Atalay ÇELEBİ
► Önleyici Tedaviler Dr.Mehmet Salih ÖZAYTÜRK
► Başağrıları ve Psikiyatrik Tedaviler Doç.Dr.Murat Eren ÖZEN
► Crohn Hastalığı ve Güncel Tedaviler Prof.Dr.M.Hakan YÜCEYAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Ereksiyon (Sertleşme) Probleminde Yeni Tedaviler, Düşük Yoğunluklu Şok Dalgaları ile (Edswt)' başlığıyla benzeşen toplam 65 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Cinsel Bitkisel Ürünler Mayıs 2011
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:33
Top