2007'den Bugüne 92,259 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Estetik Uygulamalar ve Ameliyatsız Yüz Estetiğinde Son Gelişme : Ultra V Lift
MAKALE #10979 © Yazan Dr.Füsun TÖRE | Yayın Mayıs 2013 | 15,813 Okuyucu
AMELİYATSIZ ESTETİK UYGULAMALAR ve YÜZ ESTETİĞİNDE BİR GELİŞME : ULTRA V LİFT İP ASKI

AMELİYATSIZ ESTETİK UYGULAMALAR

Günümüzde sosyal yaşantının zenginleşmesi ve insan ömrünün uzaması, ilerleyen yaşlarda yüz estetiği uygulamalarına ilginin artmasına neden olmuştur. Ameliyatla yüz germenin zorluk ve riskleri düşünüldüğünde, noninvazif denilen medikal seçenekler öncelikle tercih edilmektedir. Bu yöntemlerden biri seçilerek uygulanabileceği gibi, birkaçı birlikte kullanıldığında çok daha güzel sonuçlar elde edilir. Kişinin beklentisi belirlenip, uygulayıcının önerileri ile uygun protokol düzenlenir. Hekimin tecrübesi ve sanatsal görüşü, sonucu belirler. Bu işlemlerin muayenehane ortamında, kısa sürede yapılabilmesi, acı için anestezik kremin yeterli olması, gündelik yaşama devam edilebilmesi tercih sebeplerdir. Aşağıda, ameliyatsız estetik yöntemlerinin en etkililerinden kısaca söz edilmektedir. Yüz ve vücuttaki sarkma ve gevşemeler için, klinikte uygulanan noninvazif yani cerrahi olmayan antiaging yöntemleri deyince akla botoks, mezoterapi, dolgu, kimyasal peeling, radyo frekans, dermaroller, fraksiyonel lazer tedavileri gelir. Bu yöntemlere son yıllarda iple asma ve endolifting kavramları da eklendi.

BOTOKS ENJEKSİYONU

Yüz estetiğinde botoks enjeksiyonu artık rutin ve temel bir işlem olarak kabul görmektedir. Aktif mimik kırışıklıklarının tedavisinde en iyi yöntemdir. Bazı dinamik kas hareketlerini kısıtlaması prensibine dayanır. Doğru ürün, doğru noktalara, doğru miktarda uygulandığında yüz görünümünde elde edilen sonuç huzurlu, sakin, dingin bir ifade ve mimik çizgilerinde azalma şeklindedir. Yaptıran kişi ile kaşın düz ya da kavisli şekil almasının sağlanması, alın çizgilerinin hafif hareketli kalmasını isteyip istemediği gibi detaylar görüşülür. Kişiye mimik yaptırılıp çekilen fotoğrafları üzerinde bilgilendirilir. Doğru uygulama ile yüz ifadesini bozmadan, yapıldığı belli bile olmadan çok güzel, doğal sonuç alınır. Yalnızca, yapıldığı bölgeye göre kişi bazı mimik hareketlerini yapamaz; örneğin kaşını çatamaz, alnını kırıştıramaz..

Alında çatık kaşlı ve kızgın ifadeli olmak gibi istenmeyen sorunları düzeltmenin tek çözümüdür. Gülümserken olan göz kenarı çizgileri de gülümseme doğallığı bozulmadan kaybedilebilir. Uygulamadan 7-10 gün sonra etki görülmeye başlanır, üç ay maksimum düzeyde kalır, sonraki üç ayda yavaş yavaş kaslar hareket etmeye başlar.
Ortalama 5-6 ayda bir tekrarlanması önerilir.

Göz çevresi kaz ayakları, alın üst yatay çizgileri, kaş ortası çatık çizgileri için ideal tedavidir. Ayrıca kaş kaldırma, boyun bantları tedavisi, ağız köşelerinin yükseltilmesi (Marionette çizgisi), yanak kenarlarının sarkmasına karşı (Nefertititi botoksu) da kullanılır.

Alında derin kaş ortası çizgileri gibi bazı bölgelerde, önce botoks yapılıp, hala çukurluk varsa, yaklaşık 10 gün sonrasında dolgu takviyesi gerekebilir..

DOLGU ENJEKSİYONU

Yüz estetiği yöntemlerinin ikinci vazgeçilmezi dolgu enjeksiyonlarıdır. Botoks tedavileri ile giderilen mimik kırışıklıklarının bulunduğu alanlarda geriye çizgi kırılmaları kalabilir. Burun kanatlarının yanaklarla birleştiği ve dudak köşelerine uzanan çizgi gibi bazı kat ve ciltte kırılma bölgelerinde, yaş ve mimiklere bağlı olarak derin kıvrımlar oluşabilir. Bu boşluklara, vücudumuzda deri altında ve vücutta yaygın olarak var olan bir protein olan hyaluronik asit enjekte edilir. Kalıcılığı 6 ila 24 ay arasındadır. Bu süre, jel şeklinde olan bu maddelerin üretim süreci ile ilgili molekül büyüklüğü, çapraz bağların şekli gibi etkenlere bağlıdır.

Dolgu tekniği kırışıklık gidermeden başka, yüzün belli bölgelerinde hacim kazandırmak, dolgunlaştırmak için de kullanılır. Dudak büyütme, yanak dolgunlaştırma, elmacık kemiği büyütme, küçük çeneyi biçimlendirme en çok yapılan uygulamalardır. Gözaltı çukurlarını doldurma da uygun kişilerde iyi sonuç verir.

(Bkz. fusuntore com tr ve youtube Dr. Füsun Töre ile botoks ve dolgu hakkında söyleşi)

MEZOLİFTİNG – MEZOTERAPİ

Deri ve deri altı dokularının ihtiyacı olan birçok protein, mineral, vitamin ve büyüme faktörü çok noktadan, doğrudan deri altına küçük iğnelerle verilir. Mezoterapi, özellikle kısa sürede sonuç almak isteyen kişiler için idealdir. 1-2 hafta aralarla 4 seanslık bir kür ve sonrasında 3ay, ayda bir uygulama yeterli olmaktadır. Genellikle, bu protokolün 18 ayda bir tekrarlanması önerilir. Mezolift uygulaması sonrasında yüz ve boyundaki sarkmaların hafiflediği, derinin sıkılaştığı, kırışıklıklar ve çizgilerin oldukça azaldığı ya da kaybolduğu gözlenir. Ayrıca kullanılan ürünler nemi arttırıcı özellikte olduğundan, cilt daha parlak ve canlı bir görünüm kazanır. Mezolifting, diğer antiaging yöntemleri ile birlikte kullanıldığında daha etkili ve kalıcı sonuçlar alınır.

KİMYASAL PEELİNG

Meyve asitleri ve benzeri solüsyonların sürülerek yüz derisinin üst katmanlarının, uzman tarafından kontrollü olarak uyarılması ve alttan yeni doku ve hücre sentezinin başlatılması işlemidir. Kullanılan ürünün cinsine ve konsantrasyonuna göre kimyasal peelingler hafif, orta ve derin olarak sınıflandırılır. Peeling uygulamaları sonucunda cilt canlanır, parlar, ince kırışıklıklar hafifler, azalır. 10-15 dakikalık bir işlemdir.
Sonrasında cildin yoğun nemlendirilmesi ve güneş ışınlarından çok iyi korunması gereklidir. Meyve asitleri ile yapılan hafif peelingler antiaging amaçlıdır, akne tedavisinde de cilt bakımının tamamlayıcısıdır. 4-6 seans yeterli olur. Akne tedavisinde ayrıca salisilik asitli peeling de uygulanır. TCA, blue peel gibi daha derin peeling uygulamalarında 1-2 seans yeterlidir. Hangi peelingin uygun olacağına karar verirken kişinin cilt tipi, mevsim ve tedaviden beklentiler çok iyi değerlendirilmelidir. Yüzeyel peeling sonrası ciltte, belli belirsiz bir soyulma olur. Derin peeling tedavisinde ise bir hafta süren ince kabuklanma ve soyulma söz konusudur. Ancak derin peeling sonrası, antiaging sonuçları ve akne skarlarında azalma oldukça etkileyici olarak gözlenir.
Sonbahar – kış aylarında 25-30 lu yaşlardan itibaren düzenli hafif-orta düzeyde peeling yaptırmak ileri yaşlarda, biyolojik yaşa göre daha genç bir cilt sahibi olmak demektir. Deride artan kollajen sentezi ve yeni hücre oluşumu sayesinde daha canlı ve sıkılaşmış bir yüz ve boyun cildi elde edilir. Ayrıca yüzdeki lekelerin giderilmesi, gözeneklerin sıkılaşması, akne izlerinin azalması ve derinin yağ dengesinin sağlanması, diğer kazanımlardır.

Yüzde; antiaging amacıyla, kimyasal peelinge botox, dolgu, mezoterapi, PRP gibi işlemleri gerektikçe eklemek, daha etkili bir sonuca götürür. Kişinin gereksinimlerine uygun protokolleri belirlemek ve doğru kombinasyonlara karar vermek önemlidir.

PRP ( PLATELET RİCH PLASMA = TROMBOSİTTEN ZENGİN PLAZMA )

Kişinin kendi kanından 8-10 ml alıp santrifüj edip, büyüme faktörlerinden son derece zengin plazma sıvısını, cilt içine enjekte etme işlemidir. Böylece ciltte yeniden yapılanma ve onarım süreci başlatılmış olur. Antiaging amaçlı PRP uygulamalarında 15 gün ara ile 3 seanslık kür yeterli olmaktadır. İki yılda bir tekrarı önerilir. Üç seanslık kürden 6-8 hafta sonra sonuç görülmeye başlar. Yöntemin sağladığı kazanımlar derinin elastikiyetindeki artış, daha canlı ve nemli olması, lekelerin hafiflemesi, kırışıklıkların azalmasıdır. PRP uygulamasında, dışarıdan fark edilen değişikliklerin çok ötesinde bir onarım süreci yaşanmaktadır. Yaşlılık ve çevresel faktörlere bağlı olarak hasar gören yüz-boyun derisindeki olumsuzlukların fayda gördüğü bu sistemde uzun vadeli kazanımlar söz konusudur.

DERMAROLLER ( DERMATERAPİ = MİKROİĞNELEME )

Üstünde 0,25 ile 2,5 mm uzunluğuna ayarlanabilen iğneciklerin olduğu bir alet ile ciltte mikrokanallar açarak yapılır. Roller yerine artık küçük başlıkla daha konforlu uygulama olanağı sağlayan DERMAPEN denen cihaz kullanımı yaygınlaşmaktadır.

Bu kanalcıkların açılması deri tarafından yara gibi algılanır ve cilt dokusundaki büyüme faktörleri harekete geçer, yara tamir mekanizması çalışır. Üretilen kollajen, hyaluronik asit, elastin fibriller ve peptidler yeni cilt dokusu oluştururlar. Bünyede doğal olarak bulunan topikal büyüme faktörleri, kök hücreler ve vitaminler devreye girer.
İlk 15 dakika içinde, özel peptidli serumlar sürülerek delikçiklerden emilimi sağlanıp, etki arttırılır.

En çok şu tedavilerde kullanılır:
. Anti-aging ve genel cilt yapısınının düzgünleştirilmesi, kırışıklık ve çizgilerin düzeltilmesi
. Akne skarları (Sivilce sonrası çukur delikler, genişlemiş gözenekler )
.Cilt çatlakları ( Stria = verjetür )
Dermaroller tedavisi bazı kişilerde fraksiyonel karbondioksit lazerle dönüşümlü uygulanabilir.

FRAKSİYONEL CO2 LAZER İLE YÜZ ESTETİĞİ

Fraksiyonel lazer uygulaması ile yüzdeki kırışıklıkların azaltılması, deri altı kollajen doku sentezinin uyarılması ile deri ve derialtı dokuda sıkılaşma ve cildin daha parlak ve canlı bir görünüme kavuşması sağlanır. CO2 lazerin fraksiyonel modellerinin geliştirilmesi sayesinde, iyileşme süresi kısalmıştır. İlk gün ciltte hafif ödem, sulantı, kızarıklık, sonrasında pullanma ve 4-5 gün toparlama süreci söz konusudur.

Akne skarlarının
tedavisinde yani akneler iyileştikten sonra kalan çukur izlerin, delikçiklerin, gözenek boşluklarının dolması için yani cildi düzleştirmek amacıyla kullanılır.

Tüm yüz-boyun gençleştirme tedavisinde, özellikle yanaklarda orta yaşlardan sonra başlayan sarkma, gevşeme, çizgilenmede, göz kapakları gevşemelerinde, göz çevresi çizgilenmelerinde etkilidir. Boyun ve dekolte gençleştirme amacıyla kullanılır. Güneş hasarı oluşmuş ciltlerde düzensiz pigmentasyonu eşitlemede işe yarar. Göğüs çatalı ve üstü kırışıklıklarda uygulanır. Ayrıca sadece göz çevresindeki çizgilere ya da dudak bölgesindeki çizgilere de lokal olarak uygulanabilir.

Göz kapağı üstlerinde oluşan kolesterol depozitleri olan ksantomlar ve ksantelezmaların tedavisinde, siğillerin ve iyi huylu benlerin tedavisinde de sonuçlar son derece yüz güldürücüdür. Bu tedaviler için özel lazer probu kullanılır.

Vücut bölgesinde sırt, omuz ve bazen yüzde güneş yanığı sonrası oluşan, lentigo denen sütlü kahverengi benekler; el sırtlarında güneş hasarı sonucu ileri yaşta ortaya çıkan kahverengi lekeler; yüzdeki solar lentigo, doğum sonrası lekeler gibi diğer pigment bozukluklularının düzeltilmesinde, gerektiğinde 532 nm Nd:YAG lazer ışığı kombinasyonu ile çok iyi sonuçlar alınır. Esmer tenli kişilerde pigmentlerin artma tepkisi olabileceğinden, dikkatli olunmalıdır.

Vücuttaki hipertrofik skar dokularının, keloidlerin ve çatlak (stria=verjetür)ların tedavisinde de kullanılmaktadır.

ULTRA V LİFT İPLER İLE AMELİYATSIZ YÜZ VE VÜCUT GERME

Ultra V Lift ip yöntemi cilt toparlamada basit ama etkili bir yöntem olduğu için çok ilgi ve rağbet görmektedir. Bu ameliyatsız cilt germe işlemi, çok ince iğneler içine yerleştirilmiş PDO (polydioxanone) isimli ameliyat ipine benzer iplerin cilt içine, sarkan ve gevşeyen bölgelere yerleştirilmesine dayanmaktadır. Bu şekilde ciltte oluşan reaksiyon ile bir tür yapıştırma etkisi oluşur ve bu etki ile sarkan cilt toplanır ve daha genç yaşlardaki haline döner. Yan etkisi yoktur. Lokal anestezik krem ile uygulama yapılabilir. Ortalama 30 dakikada işlem tamamlanır. 6 ila 8 ayda biyolojik ömrü biter, ancak kollajen sentezi uyarısı uzun süre devam eder. Kalıcılığı ortalama 1,5 yıl kadardır. Uygulama yapılan bölgede mikro kan dolaşımı artar, tamir mekanizmaları harekete geçer, kollajen üretimi uyarılır. Böylece kısa sürede 7-10 yıl daha genç ve dinç görünüm sağlanabilir. Ameliyatta olduğu gibi iyileşme süreci söz konusu değildir. İşlem sonrası banyo, deniz, güneşlenme gibi kısıtlamalara gerek yoktur. Sağlıklı, gergin cilt görünümü ve sarkmalarda toparlanma hemen fark edilir, gene de en iyi ve net sonuç görünümü 4 hafta sonra ortaya çıkar. Yüzde, boyunda sarkmalara karşı lifting yapar. Yanaklarda gülümseyince olan kırışıklıklar gibi çizgilenmelerin azaltılmasında kullanılır. Kol altı, bacak içi ve göğüs sarkmalarında, daha uzun ip ve derin uygulama ile başarılı sonuçlar alınmaktadır.

İp askı uygulama bölgeleri:
Alın, burun, yanaklar çene hattı
Kaş kaldırma
Boyun ve gerdan sıkılaştırma
Özel kırışıklıklar:
Burun kanatlarından ağız köşelerine inen (naso-labial) çizgiler
Kaş arası (glabella) çizgileri
Yüzdeki ince çizgiler
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Estetik Uygulamalar ve Ameliyatsız Yüz Estetiğinde Son Gelişme : Ultra V Lift" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Füsun TÖRE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Füsun TÖRE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Füsun TÖRE Fotoğraf
Dr.Füsun TÖRE
Kocaeli
Doktor "Deri ve Zührevi Hastalıklar - Dermatoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Füsun TÖRE'nin Makaleleri
► Ameliyatsız Estetik Dr.Güner UYSAL
► Ameliyatsız Estetik İşlemler Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
► Ameliyatsız Estetik Uygulamaları Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Ameliyatsız Yüz Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Op.Dr.Ayşe BARUTÇU
► Yağları Ameliyatsız Eritme Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Ameliyatsız Bel ve Boyun Tedavisi Dr.Mehmet PORTAKAL
► Ameliyatsız Burun Estetiği Op.Dr.Murat TEZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Estetik Uygulamalar ve Ameliyatsız Yüz Estetiğinde Son Gelişme : Ultra V Lift' başlığıyla benzeşen toplam 28 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cilt Bakımında Uzman Doktor Önerileri ÇOK OKUNUYOR Şubat 2010
► Akne (Sivilce) PDF Şubat 2010
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:58
Top