2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genital Bölge Estetiği
MAKALE #11110 © Yazan Dr.Muhammet ERKAN | Yayın Temmuz 2013 | 3,740 Okuyucu
Genç görünümlü olmak, sağlıklı ve mutlu yaşamak binlerce yıldan beri insanların hasreti olmuştur. İnsan vücudunda doğuştan ya da daha sonraki yaşamında bir takım bozukluklar, hoş olmayan görüntüler oluşabilmektedir. Bu bozukluklar insanları rahatsız edebilmektedir.

Bunlardan birisi de kadın genital bölgesine ait bozukluklardır. Bu bölgenin hastalıkları ve bozuklukları genellikle gizlenen, saklanan ve utanılan sıkıntılar olmaktadır.
İlerleyen çağa paralel olarak artan yaşam kalitesi genital estetik cerrahiye olan ilgiyi artırmaktadır. Estetik cerrahi derneğinin son iki yılda Kadın genital estetiği alanında iki kongre düzenlemesi bu konunun önemini göstermektedir. Ülkemizde ve haliyle Trabzon’da genital estetiğe olan talep her geçen gün artmaktadır.

Kadının kendine olan güveni ve eşiyle olan ilişkisinin sağlıklı olabilmesi için genital bölgenin estetik görünümü önem arz etmektedir.

Kadınlarda doğum sonrası deformasyon veya yaşla orantılı olarak genital bölgede sarkıklık ve gevşeklikler oluşabilmektedir ve bu durum cinsel hayatlarını da olumsuz etkilemektedir.

Estetik cerrahlar olarak Genitoplasti ( Kadın Genital Estetiği) denilen birkaç çeşit ameliyatla, tüm bu sorunlara etkili çözümler üretebilmekteyiz.

Labiaplasti Estetik Operasyonu

En sık rastlanan genital estetik sorunlardan biri, dış ve iç dudakların büyüklüğü ve sarkmalardır. Bazı kadınlarda iç dudaklar aşırı sarkık, asimetrik ve büyük olabiliyor.
Bunun nedeni yapısal olmakla birlikte bazen sonradan da gelişebiliyor. Hem estetik açıdan kötü gözüken iç dudaklar hem de cinsel ilişki sırasında ağrı ortaya çıkabiliyor. Ayrıca iç dudakların fazlalık kısımları terlemede yapacağından etrafa kötü koku salma olasılığı yüksektir. Bu yüzden kadın sürekli bir tedirginlik içerisindedir.

Aynı zamanda Bartholin dediğimiz salgı bezinin sıvısının akış noktası küçük dudakların iç kısmına olmaktadır. Bu bezlerin ağzı çok kolay mikrop kapacağından dolayı apse oluşma riski yükselmektedir. Ayrıca çok büyük olan iç dudakların tuvaletten sonra iyice temizlenememesi de başka sorunlar yaratabilir.

İşte bu nedenlerden dolayı cinsel organını estetik bulmayan kadın, kendine güvenini kaybeder, cinsel hayatından soğuyabilir ve orgazm güçlüğü çekebiliyor..

Bu nedenlerden dolayı tedavi ve estetik amaçlı kadının isteği ile cerrahi operasyon yapılarak, söz konusu olan şekil bozuklukları basit bir operasyonla ortadan kaldırılabilmektedir… Kadın cinsel organlarında iç dudakların düzeltilmesi operasyonlarına labioplasti (iç dudak düzeltme ameliyatı) adı verilmektedir.
Bu rahatsızlık her yaştaki kadında olabilmektedir. Bu durumun oluşması için çocuk doğurmuş olmaya ya da cinsel ilişki yaşamaya gerek yoktur.
Labiaplasti operasyonu bu problemi yaşayan her bayana rahatlıkla yapılabilmektedir.
Bakire genç kızlarda bu sorunu kızlık zarı zarar görmeden düzelttirebilir. Bu operasyonda kesinlikle kızlık zarı zarar görmez.
Yapılacak ameliyatın hamile kalmaya veya doğum yapmaya, cinsel ilişkiye, orgazma hiç bir zararı bulunmamaktadır. Asla idrar yapma ile ilgili bir sıkıntıya yol açmamaktadır.

Oldukça basit bir ameliyattır. Lokal anestezi altında steril ameliyathane şartlarında uygulanmaktadır.

İç dudaklar kesilerek dış dudakların içerisinde kalması sağlanır.. Ameliyat süresi kullanılan tekniğe göre 30-60 dakika olmaktadır. Ameliyat esnasında kendiliğinden eriyen dikişler kullanılacağı için dikiş problem olmayacaktır. Operasyon sonrası hasta normal hayatına rahatlıkla devam edebilir.

Çok ciddi rahatsızlık verecek ağrı ve sızı yaşanmaz. Oluşabilecek herhangi bir ağrı da ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir . Bu yaranın iyileşmesi 1 hafta içerisinde olmaktadır.

Dışarıdan bakıldığında ameliyat izi belli olmaz. Kişi operasyondan 3-4 hafta sonra cinsel ilişkiye girebilir.

Vajina Daraltma Ameliyatı

Vajina boşluğunun normalden fazla geniş olmasına, doğum esnasında olan zorlamalar, gereksiz ve dikkatsizce açılmış olan epizyotomiler ve sonrasında düzgün atılmamış dikişler, doğum sayısının çok olması, iri bebek doğurma ya da yaşın ilerlemesi ile vaginal kasların elastikiyetini kaybetmesi neden olmaktadır.

Bu durum kadın ile erkek arasındaki cinsel problemlerden biridir.

Vajina daraltma ameliyatı ile eşler arasındaki bu sorunu çözebilmekteyiz..

Vajina genişleme ve buna bağlı cinsel problem varlığında yapılması gereken basit bir cerrahi operasyon ile vagina daraltılabilmektedir.

Genital Bölgeye Yağ Enjeksiyonu

Bir diğer vajina estetik operasyonu da dış genital bölgeye yapılan dolgulardır. Genelde yaşlanmaya bağlı olarak olarak dış genital bölgede ki organlarda yağ doku azalabilir. Bu durum özellikle "mons pubis" ismi verilen kasığın hemen altındaki kıllı ve yüksek bölgede kendini gösterir. Aynı şekilde labiumlarda (dudak kısımlarında) da değişik nedenlere bağlı olarak incelme görülebilir. Bu gibi durumlarda kişinin değişik bölgelerinden liposakşın benzeri bir işlemle alınan bir miktar yağ dokusu bu alanlara enjekte edilerek genital bölgenin dış görünümü düzeltilerek gençleştirilebilmektedir.

Kızlık zarı dikimi (Himenoplasti)

Kızlık zarı ülkemiz başta olmak üzere bazı toplumlarda kızlık önemini korumakta ve bekaret cinayet ile sonuçlanabilen bazı hoş olmayan durumlara neden olabilmektedir. Adını Yunan mitolojisinde Hymen veya Hymenaeus olarak bilinen evlilik tanrısından alan kızlık zarının (hymen) tamiri (Hymenoplasti) pek çok estetik cerrahının ve kadın doğum uzmanının karşılaştığı bir taleptir.

Kızlık zarının onarım işlemine himenoplasti denmektedir. Gerçekte bozulmuş olan zarın tam olarak eski haline getirilmesi zordur. Çok ince yapısı nedeniyle dikiş konulması ve dokuların iyileşmesi zordur. Kızlık zarı onarımında birçok cerrahi teknik bulunmaktadır. Fakat en sık yapılan ve kalıcı bir onarım olan, Vagina iç duvarından çeşitli cerrahi teknikler kullanılarak kaldırılan doku parçası( Flep yöntemi) ile onarım yapmasıdır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Genital Bölge Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Muhammet ERKAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Muhammet ERKAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Muhammet ERKAN Fotoğraf
Dr.Muhammet ERKAN
Trabzon
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Muhammet ERKAN'ın Makaleleri
► Kadında Genital Bölge Estetiği Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Kadınlarda Genital Bölge Estetiği Op.Dr.Aylin KARANLIK
► Genital Bölge Estetik Ameliyatları Op.Dr.Evren HELVACI
► Kadın Genital Estetiği Dr.Ulvi GÜNER
► Genital Estetik Vagina Estetiği Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Estetik Genital Cerrahi (Vajina Estetiği) Op.Dr.Burcu SAYGAN KARAMÜRSEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Genital Bölge Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Burun Ameliyatı Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:18
Top