2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazer Lipoliz (Lazer Liposakşın)
MAKALE #11112 © Yazan Dr.Muhammet ERKAN | Yayın Temmuz 2013 | 4,413 Okuyucu
Lazer lipoliz ya da Lazer liposakşın yöntemi vücudunuzdan yağları uzaklaştırma yöntemidir.Yeni bir yöntem..Özellikle bölgesel yağlanmada etkili bir işlem. Lazer yardımı ile yağ hücrelerinin zarına zarar vererek onları parçalama ve eritme yöntemidir.
Liposakşın yöntemine lazer teknoloji eklenerek yağlardan kurtulmak artık kulak deldirmek kadar kolay bir işlem haline gelmiş durumdadır. Diğer yağ alma yöntemlerine göre avantajları olması nedeniyle bu uygulama son yıllarda giderek yaygınlaşmıştır.
Lazer lipoliz herkese uygulanabilir çünkü ciddi yan etkisi olmayan bir yöntemdir.
Son derece güvenli ve Amerikan FDA onaylı lazer cihazlarla gerçekleştirilmektedir. Lazer lipoşaksın bir cerrahi işlemdir. Belki çok invaziv bir işlem değildir ancak steril ameliyathane şartlarında ve mutlaka bir plastik cerrah tarafından gerçekleştirilmelidir.

Narkoz Sıkıntısı Yok

En önemli avantajı hastaya narkoz vermiyoruz, lokal anestezi ile hasta televizyonda istediği filmi seyrederken ya da kitap okurken yağlarından tek seanta kurtulabiliyor. Ameliyat ve ameliyathane psikolojisini yaşamadan rahat bir ortamda güle oynaya işlemi tamamlayabiliyoruz.

Lazer lipoliz işleminin süresi uygulanan bölgenin büyüklüğüne göre değişmektedir. Bazen 15 dakika süren bir işlem oluyor, bazen de üç saat sürebiliyor.

Vücutta İz Kalmıyor

Bir önemli avantajı tamamen izsiz, skarsız bir yöntem olmasıdır. 0.5 mm’lik küçük deliklerden girilerek bütün işlem tamamlanabilmektedir. Yağ birikintisi olan bölgeler işlem öncesi dikkatle işaretlenir ve küçük kanüllerle milimetrelik küçük bir kesilerden girilerek güçlü lazer ışınlarıyla zarı patlatılan yağ hücreleri parçalanarak bir miktar enerji dokuya bırakıldıktan sonra işlem sonlandırılır. Daha sonra parçalanan yağlar özel aspiratör sistemi ile vücuttan uzaklaştırılır. Bu işlemin damar ve sinirlere her hangi bir zararı yoktur.

Öğle Tatilinde Yağlarınızdan Kurtulma İmkanı

Bu yöntem günlük yaşantıya çok hızlı bir dönüş sağlıyor. Çünkü işlem sonrası belirgin bir ağrı ve sızı beklemiyoruz. Hastalar günlük yaşamdan hiç kopmadan bu işlemi gerçekleştirebiliyor. Ofis dışına çıktığında hiç kimse hastanın lazer lipoliz yaptırdığını anlayamıyor. Hatta hastalar bir öğle arasında gelip bu işlemi yaptırıp öğleden sonra işine dönebilir.

Ciltte Sıkılaşma Yapıyor

Lazer liposakşında sadece incelme olmuyor ciltte ciddi manada sıkılaşma da yapabilmektedir. İşlem sonrasında bu bölgedeki deri gevşemesi ortadan kalkmakta ve kaliteli, sıkı bir cilt oluşumu sağlanmaktadır. Ancak sıkılaşma uzun sürede oluşabilmektedir. Bu nedenle hastalarımız birazcık sabırlı olması ve sonucu görebilmek için en az 3 ay kadar beklemeleri gerekiyor.

Öncelikle spor ve diyet yaparak fazla kilolardan kurtulmaya çalışmak gerekir. Her şeye rağmen veremediğiniz yağ birikimlerine ve deformitelere kesin çözüm olarak lazer lipolizi öneriyoruz. Spor, diyet gibi yöntemlerle eritilemeyen lokalize olmuş inatçı yağları hızlı ve etkili bir şekilde gideririyoruz..

Lazer lipoliz uygulaması, kadınlarda ve erkeklerde vücudun yağ biriken bütün bölgelerinde uygulanmaktadır. Erkeklerde jinekomasti denilen meme büyümesinin ortadan kaldırılmasında, hassas bölgeler olan yüz ve gıdı bölgelerinde, uyluk, basen, kalça, diz, karın, bel, sırt gibi bölgelerde biriken yağların tedavisinde etkileyici sonuçlar vermektedir.

Bir Hafta Sonra Denize Girebilirsiniz

Hastalar işlemden bir hafta sonra rahatlıkla denize girebilmektedirler. İşlem bölgesinde morluk, şişme gibi olumsuzluklar çok daha hafif ve nadir görülür. Uygulama sırasında hemen hemen hiç kanama olmaz. Korse kullanma süresi bir hafta kadar kısa olmaktadır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazer Lipoliz (Lazer Liposakşın)" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Muhammet ERKAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Muhammet ERKAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Muhammet ERKAN Fotoğraf
Dr.Muhammet ERKAN
Trabzon
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Muhammet ERKAN'ın Makaleleri
► Lazer Lipoliz Op.Dr.Diren ÇELİK
► Lazer Lipoliz Dr.Yasin ÜNAL
► Lazer Yağ Aldırma, Lipoliz Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Lazer Rinoplasti Op.Dr.Mustafa Ali YANIK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Lazer Lipoliz (Lazer Liposakşın)' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Genital Bölge Estetiği Temmuz 2013
► Estetik Burun Ameliyatı Temmuz 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:45
Top