2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Biyoenerji
MAKALE #11123 © Yazan Dr.Ali Kasım HACIM | Yayın Temmuz 2013 | 5,584 Okuyucu
Sağlık Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından “Ruhsal ve Fiziksel bedenin tam iyilik halidir” diye tanımlanmıştır. Yani tedavi bir bütünlüktür. Batı tıbbında bu iki kavram birbirinden ayrılır. Ruhsal hastalıklar daha çok fiziksel hastalıkların tedavi edilemediği durumlarda devreye son çare olarak sokulur. Aslında sağlık birbirinden ayrılmaz bir bütündür.
Örneğin çok ağır üzüntü duyan kişinin fiziksel sağlığı da etkilenir.(Halk arasında bir günde saçları ağardı, bembeyaz oldu derler doğrudur. Aşırı üzüntü, fiziksel yapıyı etkilemiştir. Veya çok üzülüyordu eşinin ölümüne oda arkasından çok geçmeden öldü veya oğlunun ölümüne o kadar üzüldü ki kansere yakalandı diye halk arasında söylenir. Bunların hepsi doğrudur. Tedavi bir bütünlüktür. Bu fiziksel, duygusal, zihinsel ve ruhsal olmak üzere tüm özümüzü kapsayan bir bütünlüktür. Bu yönlerden birini bile önemsememek sağlığımızın bozulmasına ve fiziksel ve ruhsal hastalıkların ortaya çıkmasına neden olur. Biyoenerji ve akupunktur. Sağlığı bir bütün içinde alır batı tıbbında olduğu gibi ruhsal yapı ile fiziksel yapıyı birbirinden ayırmaz. Ayrıca batı tıbbının yetersiz veya tedavisinde eksik kaldığı her durumda başvuru merkezleri olmuşlardır. Ve hiçbir zaman batı tıbbının alternatifi değiller tam aksine tamamlayıcısıdırlar. Alternatif demek onun yerine kullanılabilen demektir. Oysa tamamlayıcı demek eksik kalınan noktaları tamamlamaktır. Tamamlayıcı tıp terimi en doğru olan terimdir.
Hangi hastalık olursa olsun hepsi içsel olarak iyileşir. Bedenimiz kendimizi sağlığa kavuşturabilmemiz için çok büyük bir kapasiteye sahiptir. Bedensel sorunlarımızın bir çoğu anneden ve babadan bize aktarılan DNA yapımızla geçen ırsıyet(kalıtım) dediğimiz yada çevresel faktörlerle olur ki bunlar; (hormonlu ve katkı maddesi katılmış doğal olmayan yiyecekler, kirletilmiş hava maruziyeti, kirletilmiş su) ruhsal sebepler (öfke, kin,, nefret, kızgınlık, sevgisizlik, aşırı üzüntü) dir. bunlar bir bütündür. Geleneksel tıp bu sorunları parçalayarak çözme aracını benimsemiştir. Ancak, bu yöntem veya cabalar sorunun temel nedenini gidermeyecektir. Sorun ruhsal ve bedensel bütünlük halinde ele alınmadıkça bu sorunun kaynağına inilmedikçe, tüm yapılan tedavi girişimleri geçici onarımın ötesine geçmesi oldukça zordur. Başımız ağrıdığında ağrı kesici alırız ama ağrı sadece vücudun alarm zilidir. O zili kapatmış oluruz hastalık hala duruyordur. veya ateşimiz olduğunda ateş düşürücü alırız vücudun imdat çağrısını kapatırız ama sun yerinde kalır. Alerjik hastalıkların büyük çoğunluğunun tedavisi yoktur semptomatik tedavi dediğimiz kortizon veya antihistaminiklerle kaşıntı ve kızarıklıkla imdat çağrısı yapan vucudun alarm zillerini kapatırız. Onun için Modern tıp hastalıkların bir çoğunun nasıl oluştuğundan hala emin değildir. Hastalıklar neden bazı insanları etkilerken bazılarını neden etkilemez. Hastalanan kimselerde ne çalışmazda hasta olur veya sağlam kişilerde ne çalışırda hasta olmazlar.Neden bazı insanlar hastalıklara ve dengesizliklere karşı bağışıklığa sahiptir? Virüs ,bakkteriler sürekli havada etrafımızda gezinirken neden bazen hastalanırızda diğer zamanlarda bir şey olmaz. Soğuk su içtiğimizde veya dondurma yediğimizde bazılarımızın bademcikleri şişer. Bazılarının şişmez batı tıbbı bunu şöyle açıklar içinde bakteri(mikrop) vardır ondan. Peki mikroptan arındırılmış su verdiğimizde tekrar şişer bunu açıklayamaz ama tamamlayıcı tıp bunu açıklar aşırı soğuk boğaz bölgesinden geçen akupunktur kanallarında yin ve yang dan oluşmuş Çİ enerjisinin geçişi bloke olur tıkanır. Buda ödem yani sişiğe sebeb verir. Bu mağnetik enerji geçişi sağlanırsa şişlik birden iner.
İnsanın özü harika bir olgudur. kendini yenileme ve iyileştirme kapasitesine sahiptir.Ancak bununla birlikte iyileştirme kapasitesini sınırlayan tek şey bizim bilinç düzeyimizdir. Fiziksel ve ruhsal olarak canlı bedenine uygulayabileceğimiz enerjinin miktarı, yoğunluğu, tedavi gücü sadece ve sadece kendimize ve başkalarına daha fazla sevgi besleme kapasitemizle sınırlıdır.
Düşünce ve duygularımızdan sadece bizler sorumluyuz. İyi ve kötü bunların sonuçları bizleri etkiler.Eğer neğatif sonuçlar üzerinde yoğunlaşırsak duygusal ve zihinsel varlıklarımızda dengesizlikler yaratırız ki bunlar fiziksel bedenimizde dengesizlik olarak tekrar tekrar oluşurlar.
Çinlilerin tanımladığı aslında Türkçe kelimeler olan Çi enerji (yani çiğ pişmermiş, ham, olgunlaşmamış) enerji vücudumuzdaki 14 tane olan mağnetik akupunktur kanallarında kan gibi dolaşıma girer bi Çİ enerjisi kağnağını Evrensel enerji (tüm evreni kaplayan enerji),havadan, yiyeceklerden ve anne ve babadan bize miras kalan genetik enerjiden alır bu enerjinin iki kompanenti vardır. Yine Türkçe olan ve Çincede ne anlama geldiği henüz bilinmeyen Yang (yani yan, dış enerji) diyeri de yin (iç enerji) dir görüldüğü gibi Çin kağnaklı olupta Çinde karlığı olmayan 3 türkçe kelime kökeni Doğu Türkkistanın Turfan kentidir.Turfan sıcak suyun çıktığı ve turfanda meyve ve sebzelerin yetiştiği bir bölge 5 bin yıl önce bizlerden öğrenilen kelimeler Çi(Çiy),Yang (Yan),Yin(iç).dir.
Çi (yaşam enerjisi) sağlam almak için evrensel ve sonsuz enerji bolca kullanma yeteneğine sahip olmalıyız bunun yanında iyi hava soluyup kirli olmayan su ve katkı maddesi olmayan yiyecekler tüketmeliyiz.
Yin (eksi,karanlık,dişi) ve Yanğ (artı,aydınlık,erkek) güçlerin toplamından oluşan yaşam enerjisi (Çİ) bedenin tamamında 24 saat boyunca 14 kanal boyunca dolaşır. enerji 2 saat bir kanaldan öbür kanala geçer.Bir meridyenin son bulduğu nokta diğer meridyenin başlangıç noktasıdır.
Yang akupunktur kanalları (içi dolu organlara uğrarlar ve tıkanınca bu organ rahatsızlıkları olur;akçıyer,dalak,kalp,böbrek,perikardiyum,karaciyer) adından da anlaşıldığı gibi vücudun dış tarafında seyreder.ve enerji akışı kol, bacak ve bedenin dış tarafında yukarı doğru akar. Burdaki tıkanıklarda biyonerji uygulayan elini enerji akış yönünde yukarı doğru gezdirirse tıkalı kanallar açılır.
Yin akupunktur kanalları (içi boş organlara uyrarlar;Mide,kalın bağırsak,ince bağırsak,Mesane,Safra kesesi,Üçlü ısıtıcı) kol, bacak ve bedenin iç tarafında seyreder enerji yönü aşağı doğrudur. Bu organ rahatsızlıklarında enerji tıkanıklığını açmak için el vücudun iç kısmında yukarı doğu enerji akış yönünde hareket ettirilirse tıkalı akupunktur kanalları açılır ve vücuttaki tanrının yarattığı doğal doktor (immun sistem) hastalıklı bölgeyi algılar ve iyileşme süreci sonucu kişi tam iyilik haline kavuşur.
evrensel enerji 7 Şakra bölgesinden canlıya 7 dalga boyunda girer dalga boyu en düşük kırmızı ve en büyük Mor olacak tarzda bunlar birleşince beyaz güneş ışınını oluşturur.Bu beyaz ışığın kırılmasını yağmurdan sonra belli disiplinde sırası asla bozulmaz. Bizimde görme sınırımız bellidir Belli dalga boynu görür belli frekanstaki sesleri duyarız Yaşam enerjisi (Çi) Vucutta akupunkturkanallarında tıkandığında o bölgeye oksijenmiş yeterince kan, erimiş besin gitmez ve o bölgenin hastalıkları haftalar sonra alarm zillerini çalmaya yani semptom (ağrı,ateş,kızarıkla) belirti verirler. Veya kanserde olduğu gibi tümörü kendi hücresi sandığından onu yok etmek için doğal doktoru (immun sistemi, Bağışıklık sistemi) çalıştırmazlar. Ançak Evrensel enerjiyi şakra denilen doğal santrallar araçılığla akupunkuktur kanallarına yönlendirirsek veya kanser olan organdan geçen akupunktur kanalı üzerinden elimizle enerji pompalarsak vede kanallarda enerji devirini çalıştırdığımız anda vucun yabancıları tanıyıp vücuttaki tümörü veya kanseri veya herhangi bir hastalığı kenndi kendine yok edecektir. Vücudun içinde 14 tane magnetik enerji kanalı ve bunlar üzerinde 400 bilinen nokta vardır. Bu noktaları uyarmak suretiyle enerjiyi istediğimiz organa yönlendirebilirsiniz. Böylece enerji akımı olan organların beslenmesi, oksijen alınımı ve ümmin sitemi düzenlenir ve organda herhangi bir hastalık var ise vücut bunu yok etmek için çalışır ve kendi kendini dışarıdan herhangi bir ilaç vermeden tedavi eder. Akupunkturun temeli Allahın yarattığı ve herkeste bulunan ama bazılarında çalışmadığı için hastalık oluşturan doğal doktoru devreye sokmak suretiyle tedavi ettirir.. Vücudun dışında ise 7 tane enerjinin yoğunlaştığı alan vardır buna da şakra denir. Bu şakrarlardan başka vücut etrafında 7 katmanlı bir enerji kalkanı oluşturur ki buna da Aura denilmektedir. Şakralar bedenin içinde bulunan, bedene giren ve bedenden çıkan tüm enerjileri iletirler. Fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal işlevlerimiz vede sağlığımız için bunların belli bir ahenk içinde, denge içinde olması gerekir ki bu denge bozulduğunda ruhsal ve fiziki hastalıklar ortaya çıkar. Biyo enerji bu dengeyi sağlar yanı şakraların enerji iletmelerini sağlar kişinin aurasını negatif enerjilerden temizler ki biyoenerjiden sonra kişi kendini kuş gibi hafiflemiş hisseder. Felç dâhil birçok hastalıkta ağrılarda depresyon gibi psikolojik hastalıklarda oldukça önemli düzelmeler sağlamaktadır. Tabi ki burada yapılan şey vücudun doğal doktorunu çalıştırmak diyebiliriz. Bunun için kişinin her şeyden önce inanması gerekir. Akupunktur ve biyoenerji ile tedavi etmek mümkündür. Vücutta anti depresif ilaçların yaptığı olayları doğal olarak yaparlar. Yani vücutta belli bir seanstan sonra endorfinler (doğal morfin türevleri) dediğimiz mutluluk artırıcı hormonları doğal olarak üretilmesine neden olurlar.
Kişi bunu akupunktur veya Biyoenerji seansında uykuya dalarak (bazen hipnoza girer) veya vücudunda inanılmaz bir rahatlama şeklinde dile getirir.

Vucutta Mağnetik enerji oluşturma

1.Bir ay boyunca günde 15 dk el şakraları yüze bakacak tarzda sandalyeye oturulacak ayaklar zeminde (Dua pozisyonu) baş üzerinde güneş canlandır.

2.sonraki 1 ay yine aynı pozisyon güneşten ışındığını düşün.

3. ^sonraki 4 ay boyunca güneşi başından ayaklarına kadar serum gibi çok yavaş üç kez indir.

6 ay sonunda elinde yoğun ısı,sıcaklık etkisi güneş gibi olan mağnetik enerji oluşur. Bu enerjiyi yumartayı sıkıştırır gibi iki elinle sıkıştır. Ve her hafta yumurtayı büyüt kaz, deve kuşu yumurtası gibi 6 ay sonra tedaviye geç
Enerji testi; dereceye mevi güneş ışını gönderdiğini düşün eğer ısı düşüyorsa veya dereceye kırmızı güneş ışını gönderdiğinde derece yükseliyorsa mağnetik enerji yeterince oluşmuştur. Hastaları tedaviye geçilebilinir.

Hasta tedavisi: Hastayı karşındaki koltuğa veya sandelyeye oturt hastanın başında altın güneş hayal et eliyle 3 kez yavaşça güneşi indir ve ellerini her seferinde yere doğru silkele kötü enerji yere doğru akar. Kişi biyoenerji yapanın gözüne veya üçüncü gözüne bakacak.

Şakralara renklerini verme yöntemi: Şakralara kendi rengi avuç içinden gönderilir, Alt üç şakra bu dünya ile ilgilidir. Normalde şakralar 6 cm boyutunda enerji hunileridir.Büyürse 6cm fazla kişi ölümden çok korkar aşırı maddiyata düşkün olur. Sık doktora gider.doktora çok soru sorar.burda renkleri elimizi sağa döndürerek şakrayı küçültmek maksadıyla veya 6 cm küçültmek için verilir.
Üsteki şakralar çok büyürse ruhsal yapı bozulur bu dünyayı hiç umruna takmaz, maddiyati asla düşünmez ölümü istiyorsa üst şakralar aşırı büyümüş demektir.

Renk görme yöntemi:görülen renk vücudun eksik frekens rengini göster.Görülen renk neyse o renkte yiyecekler yenir. Veya onlar giyilir.

Akupunktur kanalları boyunca enerji gönderme yöntemi:hasta organdan gecen kanal boyunca elle enerji pompalanır.
Uzman DR.Ali Kasım HACIM
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Biyoenerji" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Ali Kasım HACIM'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Ali Kasım HACIM'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ali Kasım HACIM Fotoğraf
Dr.Ali Kasım HACIM
Ankara
Doktor "Akupunktur"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Ali Kasım HACIM'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Biyoenerji' başlığıyla eşleşen başka makale bulunamadı.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:27
Top