2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikiyatri Gerçeği Söyleyemez
MAKALE #11291 © Yazan Psk.İzzet GÜLLÜ | Yayın Ağustos 2013 | 7,199 Okuyucu
PSİKİYATRİ GERÇEĞİ SÖYLEYEMEZ

Ünlü bir psikiyatri profesörü bile sonunda kabul etti!

"Gereksiz kullanılan depresyon ilaçları depresyona, hatta şizofreniye bile sürüklüyor" dedi!

Madem öyle, gerekli kullanılınca niye sürüklemiyor?

Bu ilaçlar yoksa, "Şuan gerekli kullanıldık kardeş, o yüzden aman dikkat edelim de bu sefer şizofreniye falan neden olmayalım" mı diyorlar içimizde?

Ne akıllıymış böyle şu psikiyatri ilaçları! Demek içimizde duruma göre etki yapıyorlar! Gerekli iseler yapmıyorlar, yok gerekli kullanılmamışlarsa o zaman başka hastalık yapıyorlar demek!

Bu mantık zavallılıklarına, bu hallere düşmeye ne gerek var? Gerçeği itiraf etmek neden bu kadar zor?

Aman dikkat!

Depresyon ilaçları hastalıklı kilo aldırıyor. Ve aldırdığı kiloyu kolay kolay veremiyorsunuz! Çok örneği var piyasada! Etrafınızda psikiyatri ilacı kullanan kişilerle mutlaka konuşunuz bu konuyu! Onlara sorunuz!

Aman dikkat!

Üzerinde, "İntihar düşüncesini alevlendirir" yazdığı halde peynir ekmek gibi veriliyor! Demek ki bu ilaçlar beyindeki başka yapıları / işlevleri de etkiliyor, bozuyor!

Aman dikkat!

Sizin yaşadığınız depresyon değil. Çünkü beyinde bozulan bir yapı yok! Bozulan bir yapı yoksa hastalık yoktur. Hastalık yoksa ilaç yoktur. Sadece belirtilere bakarak size hastalık tanısı koyuyorlar.

Psikologlar bile hastalık tanısı koymayı çok sever. Çünkü kendilerini -bilinçaltı olarak- kısa yoldan doktor gibi hissederler.

Oysa belirtiler yanıltır. İnsan hasta olunca da öksürür ama havadaki polenleri soluduğunda yani alerjik bir tepki olarak da! Sadece belirtilere bakmak yanıltır.

Psikiyatri sadece belirtilerin sayısına ve şiddetine bakarak teşhis koyar. O yüzden tıp içinde müstesna bir yeri vardır. O yüzden tıp içinde antisini barındıran (antipsikiyatri) tek branştır.

Oysa insan zor ve sıkıntılı dönemlerde de hastalığa benzer tepkiler verir.

Belirtilerin sayısına ve bu belirtilerin şiddetine bakarak teşhis koymak sadece psikiyatriye mahsus bir garabettir!

Gözünüz hasta olunca da çok ağrır ama çok televizyon seyredince de...

Bu farkı sadece belirtiye bakarak anlayamazsınız!

Not: Psikiyatri anlar!

O yüzden beyinde yapısal nitelikli bir anomali patlaması olmadığı halde teşhis ve ilaç patlaması vardır piyasada!

Nöroloji bir fiziksel bulgu olduğu halde titremeyi vs. hemen epilepsi kabul etmez, tahlil vs. yapar. Belirtiyi en fazla ipucu kabul eder. Psikiyatri ise belirtileri bizatihi hastalık sayar!

Çünkü bu belirtileri ipucu kabul etse gideceği bir yer, ulaşacağı bir bozukluk - anomali yoktur... En iyisi belirtiyi hastalık kabul etmektir! Yoksa nasıl hasta üretecektir! Hastalıksız ve hastasız hekim olur mu!

Sonuç:

Hasta falan değilsiniz. Sadece bazı sıkıntılar yaşıyorsunuz. Ama bu bir hastalık değil. Az, orta yahut şiddetli... Hiç önemi yok bunun... Sorun sadece…

Öyleyse, yani hasta değilseniz tıbbi tedavi değil; psikolojik danışmanlık ve psikososyal destek almalısınız en fazla...

Batıda kansere bile psikolojik destek verilirken size ruhsal dediği sorunlar için bile yıllardır psikolojik destek önermeyenler gerçeği söyleyemezler!

Ruha doku - organ muamelesi çekenler, bütüncül olması gereken yardımı sadece ilaca indirgeyip sizi evinize yollayanlar, böylece sizi yıllar boyu dert içinde kıvrandıranlar gerçeği söyleyemezler.

Psikiyatri tıp branşı kaldığı sürece kendisini hekim olarak hissedebilmek ve öyle kabul görmek adına her sorunu hastalık, her sorunu olanı da hasta olarak görmeye, haliyle de sadece ilaçla çözüm aramaya devam edecektir. Psikosyal yaklaşımları bu sebeple hep dışlayacaktır.

İlacınızın sadece ticari adını değiştirip ilacınızı değiştirdik muamelesi çekenler size gerçekleri asla söyleyemezler...

İçe çok kapanık olana da dışa fazla dönük olana da aynı grup ilacı verip farklı ilaçları varmış havası estirenler gerçeği söyleyemez size!

Varlıklarını meslekleriyle özdeş algılayanlar, mesleğimiz giderse biz gideriz kaygısı taşıyanlar gerçekleri size söyleyemezler.

Tekrar ediyorum:

Bayılma şeklindeki fiziksel bir bulguya bile nöroloji hemen anomali var demez.

Şayet tahlilde çıkarsa beyinde sorun var der en fazla.

Hiçbir fiziksel bulgu olmadığı halde, en fazla hüzün vs. yaşayanlara bile serotonin düşmüş muamelesini sadece psikiyatri çeker.

İnsan ağır borç yükü altına girince de hüzünlenir, uykusu kaçar, iştahı gider, ümidini yitirir, enerjisi azalır vs. Yani depresyonvari belirtiler verir.

Ancak psikiyatri (ve ona özentili psikologlar) için bunların sayısı / şiddeti fazla ise hastalıktır. Borcun şiddetinin fazla olmasının bu sonuçta bir önemi yoktur ona göre!

O yüzden ekonomik krizle depresyon patladı vs. der. Oysa krizle patlayan insani etkilenmelerdir en fazla.

İlaç değil; maddi destek lazımdır! Devlet ilaca ödediği parayla bu kişilere düşük faizli kredi vermelidir.

Psikiyatri saklar, asıl çözüm yollarını gizler, gerçekleri maskeler!

“Hayatında, sistemde, koşullarında, yapıp ettiklerinde, algılama biçiminde vs. sorun yok kardeş. Tek sorun senin beyninde” mesajı verir.

“İlaç al ve uyuş, sorgulama...” der çaktırmadan!

Sen uyuş ve uyu...

Hem hastalık üreten kapitalist statüko kazansın hem de alanda hasta devşiren bizler... Bizim karımız para, seninki uyuşmak ve uyumak olsun!

Psikiyatri bir tıp branşı gibi görünse de aslında sorunların gerçek nedenlerini örterek yaşanılan acı dolu süreci uzatan, böylece soyut bir yapı olan psikolojiyi bile ilaca açık hale getirerek metalaştıran, böylece kapitalizme hizmet eden bir araçtır!

Psikolog
İzzet Güllü

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Psikiyatri Gerçeği Söyleyemez" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İzzet GÜLLÜ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İzzet GÜLLÜ'nün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     14 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İzzet GÜLLÜ Fotoğraf
Psk.İzzet GÜLLÜ
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İzzet GÜLLÜ'nün Yazıları
► Psikiyatri ile Savaşmak Psk.İzzet GÜLLÜ
► Psikiyatri Mantığı Psk.İzzet GÜLLÜ
► Psikiyatri ve Bonzai İlişkisi Psk.İzzet GÜLLÜ
► Duyguların Dili ve Psikiyatri Psk.İzzet GÜLLÜ
► Psikiyatri Kitleleri Nasıl Aldatır Psk.İzzet GÜLLÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Psikiyatri Gerçeği Söyleyemez' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bir Veda Yazısı Haziran 2018
◊ Bu Yazıyı İyi Anla ÇOK OKUNUYOR Haziran 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:01
Top