2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yüz Bölgesi Estetik Ameliyatları
MAKALE #11509 © Yazan Op.Dr.Diren ÇELİK | Yayın Ekim 2013 | 3,540 Okuyucu
BURUN ESTETİĞİ

Rinoplasti (burun estetiği) ameliyatları geçmişteki travmalara baglı olarak ya da kendiliğinden oluşmuş sekil bozukluklarının düzeltilmesi işlemidir. Bu operasyon sırasında solunum yolu da açılabilmektedir. Hatta solunum yolunu tıkayan kıkırdaklar burun şeklini düzeltmek amacıyla destek olarak kullanılır. Operasyon genel anestezi altında yapılır. Sadece solunum yolunu açmak için yapılan operasyonlar hastanın tercihine göre lokal anestezi ile yapılabilir. Operasyonun süresi hastaya göre 1 ile 2 saat arasında değişir.

Rinoplasti ameliyatının 18 yaşından sonra yapılması tercih edilir. Ameliyat sonrası hastanede bir gece kalınması tavsiye edilir. Operasyon sonrasında hasta uyandığında burun üzerinde alçı ve içinde hastanın nefes almasına izin veren silikon splintler olacaktır. İstisna durumlarda alçı tercih edilmeyebilir veya silikon splintlerin yerine tamponlar tercih edilebilir.

Alçı 7. günde alınır. Splintler ise 7-14 gün arasında alınabilir. 15 gün sonunda hasta işe başlayabilir. 15. günde halen burun içinde ve dışında hastaya fonksiyonel veya kozmetik açıdan rahatsız etmeyecek şişlikler olacaktır. Burun kalıcı şekline 3-4 ay sonra kavuşur. Arada kalan sürede burun kökünde ve ucunda hafif şişlikler olabilir.

Ameliyat sonrasında 15 gün boyunca kanamaları engellemek amacıyla hızlı hareketlerden ve sıcak içeceklerden kaçınılmalıdır. İlk 3 ay boyunca gözlük takılması önerilmez.

Daha önce ameliyat olmuş veya çok ciddi travma yaşamış hastalarda, operasyon sırasında burun şeklini oluşturmak için kıkırdak ve kemik dokulara ihtiyaç duyulabilir. Kıkırdak dokular için kulak veya kaburga kıkırdakları, kemik için ise (çok nadiren ihtiyaç olmaktadır) leğen kemiğinden alınacak parçalar kullamılabilir. Bu tür hastalar mutlaka operasyon öncesinde bilgilendirilir ve onayı alınır.

KULAK ESTETİĞİ

Kepçe kulakların düzeltilmesinde yapılan üç işlem vardır. Fazla kıkırdakların çıkarılması, kıkırdaklara şekil verilmesi ve kulak kepçesinin ve memesinin arkaya yatırılması. Bu işlemlerin hepsi erişkin hastalarda lokal anestezi ile yapılabilir. Özel durumlarda veya çocuklarda genel anestezi gerekebilir. Kulakların gelişimini tamamladığı 6 yaşından itibaren ameliyat yapılabilir.
Ameliyat sonrası bir hafta kadar sargı tutulur. Sonrasında ise gece takılacak sporcu bantları 2 ay kadar kullanılmalıdır. Yatış pozisyonuna bağlı tekrarlamalar bu bantların kullanımıyla en aza inmektedir.

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ

Alt Göz Kapağı: Torbalanma etkisinin giderilmesi için göz altı yağların alınması veya göz altı kemiğin önüne yayılması şeklinde işlemler uygulanır. Genç kimselerde deri kesimi yapmadan göz kapağının içerisinden (transkonjonktival kesi) işlem yapılabilmekte, ancak basit yağ alımı dışında daha detaylı yağ dağılım işlemleri yapılacaksa kirpiklerin hemen altından deri kesisi ile işlem uygulanır. Göz kapaklarına yapılacak bu işlemler tek başlarına uygulanacaklarsa lokal anestezi ile uygulanabilirler.

Üst göz kapağı: Üst göz kapağındaki fazla derinin alınması yanında gerek duyulması halinde göz kapak seviyesinin hafifçe kaldırılması (pitoz düzeltimi) ve şişlik nedeni olan yağ dokusu fazlalıklarının alınması gereklidir.

ORTA YÜZ KALDIRMA

Yüzün elmacık kemiği üzerindeki yağ petlerinin sarkması yüzün ciddi biçimde yaşlı görünmesine yol açar. Yanak bölgeleri ve elmacık kemikleri üzerindeki tüm yumuşak dokular ağız içerisinden yapılan girişimle kemik yapı üzerinden yukarı kaydırılır. Şakak bölgesinde saçlı deri içerisine yapılan minik kesiler yardımı ile kardırılmış dokuların yukarıda tutulması sağlanır. Şakak germe işlemi ile birlikte yapılması iyi sonuçları beraberinde getirir. Bu işlemle yanaklar daha yukarı hareketlenmekte ve dörtgen hale gelmiş yüz daha üçgen ve oval hale gelmektedir. Daha dinlenmiş, mutlu ve genç bir yüz görünümü elde edilir. Ameliyat sonrası şişliklerin inmesi birkaç gün; dokuların yerleşmesi ve nihai sonucun elde edilmesi birkaç ay alacaktır.

YÜZ VE BOYUN GERME

Yüzün alt kısmı ve boyun kısmına uygulanan gençleştirme işlemidir. Bu işlemde kulak önü, yanaklar, çene altı ve boyun derisindeki sarkmaların giderilmesi amaçlanır. Fazla deri kulak önü ve arkasından çıkarılır. Yüzün alt tabakasında bulunan ve asıl sarkmadan sorumlu yapılar sıkılaştırılır. İşlem genel anestezi altında yapılır ve 3 saat kadar sürer. Bir gece hastanede kalınması tavsiye edilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yüz Bölgesi Estetik Ameliyatları" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Diren ÇELİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Diren ÇELİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Diren ÇELİK Fotoğraf
Op.Dr.Diren ÇELİK
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Diren ÇELİK'in Makaleleri
► Genital Estetik Ameliyatları Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Memenin Estetik Ameliyatları Op.Dr.Diren ÇELİK
► Göğüs Estetik Ameliyatları Dr.Yasin ÜNAL
► Genital Bölge Estetik Ameliyatları Op.Dr.Evren HELVACI
► Gıdı Bölgesi Estetiği Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yüz Bölgesi Estetik Ameliyatları' başlığıyla benzeşen toplam 27 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Lazer Lipoliz Ocak 2014
► Saç Ekimi Ekim 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:45
Top