2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajinismusu Yenenlerin Hayatındaki Değişiklikler.
MAKALE #11528 © Yazan Op.Dr.Çiğdem TEZCAN | Yayın Ekim 2013 | 5,261 Okuyucu
Vajinismustan kurtularak , bambaşka bir güne ve bambaşka bir evliliğe uyanacaksınız.

Vajinismustan kurtulanların ilk hisstikleri şey, tedavi olmadan geçen yıllara duyulan pişmanlık olmaktadır.Tedavisi mümkün olduğu halde tedaviyi erteleyerek ,hem kendilerine hemde eşlerine haksızlık ettiklerinin farkına varırlar.

Vajinismus sorunu ile boğuşan çiftlerin evlilikleri sürekli olarak sorgulanırken , bu sorunun çözülmesiyle mutlu bir aile tablosu ortaya çıkar.

Vajinismustan kurtulanlar, kendilerini ilk defa tam bir kadın gibi hissetiklerini söylemektedirler.Vajinismustan kurtulunca, vajinismuslu olmanın vermiş olduğu eziklik ve suçluluk duygusu yerini özgüvene ve mutluluğa bırakmaktadır.

VAJİNİSMUSU YENMEK

vajinismusu yenmek hiç de zor değil, yeterki rahatsızlığınızın farkına vararak tedavi olmaya karar verin.


Vajinismus hastaları genelde vajinismus sorununu gözlerinde çok büyüterek tedavisinin mümkün olmadığına kendilerini inandırırlar.Vajinismusun tedavisinin olmadığını ve bu durumu kabullenmeleri gerektiğini düşünürler.Kendi başlarına denedikleri yöntemlerden sonuç alamadıklarında bu karamsarlık dahada artar.Vajinismus tedavisi konusunda deneyimi olmayan yerlere başvurarak ugulanan vajinismus tedavisinde oluşabilecek başarısızlık, bu hastaların içlerine kapanmalarına ve bu durumu kabullenmelerine neden olur.Bu şekilde yıllar yılları kovalar ve cinselliğin olmadığı eksik kalan bir evlilik ilişkisi yürütülmeye çalışılır.

Vajinismus tedavisi mümkün olan bir rahatsızlıktır.Vajinismusun üstesinden gelmek için kişiye özel olarak uygulanan pek çok yöntem mevcuttur.Bu yöntemlerin hiçbirinde vajinismus hastasının canı yanmaz ve çok kısa sürede vajinismus sorununun üstesinde gelinir.Vajinismusu yenmek için ilk şart, vajinismus tedavisini ertelemekten vazgeçmektir.Vajinismus hastasının tedaviye kararlı olması ve vajinismus tedavisi yapan hekimine güvenmesi, tedaviyi son derece kolaylaştırır.

Vajinismus tedavisini ertelemeyin,umutlarınızı ertelemeyin, mutluğunuzu ertelemeyin.Bursa vajinismus tedavi merkezimize başvurun , vajinismusu birlikte yenelim.


Vajinismuslu kadınların kabusu olan geceler,artık onlar için korkutucu olmaktan çıkıp özlenen vakitler haline gelmektedir.

Vajinismuslu çiftler çocuk özlemi çektiklerinden dolayı genelde çocuklu arkadaşlarıyla görüşmekten kaçınırlar.Vajinismus sorunu çözüldüğünde,çiftlerin özgüveni artar ve daha sosyal bir hayat yaşamaya başlarlar.

Vajinismus sorunu yaşayan çiftler , çocuk isteği olan ebeveynlerine karşı mahçubiyet hisleriyle yaşarlar.Onlara hakettikleri torun sevgisini yaşatamadıklarından dolayı yaşadıkları mutsuzluk, vajinismus sorununun çözümüyle yerini sevince ve mutluluğa bırakır.

Kısaca vajinismus sorununu çözümüyle, aileye sihirli bir değnek değmişcesine, olumlu değişiklikler yaşanır, çiftler birbirine daha güçlü bağlarla bağlanırlar.

VAJİNİSMUS VE EVLİLİK İLİŞKİSİ

Bu satırları okurken aylardır veya yıllardır evli olduğunuz halde hiç cinsel ilişkiye girmemiş olabilirsiniz.Zaman geçtikçe vajinismus sorununuza karşı umursamazlık gelişebilir.

Vajinismuslu kadınların eşleri, sürekli reddedilmişlik duygusuyla ,tamamlanmamış evlilik ilişkisine uyum göstermeye çalışırlar.Pasif karakter özelliklerine eğilimleri giderek artar.

Vajinismus sorunuyla,içinde cinsellik olmayan,iyi geçiniyor göründüğünüz bir ilişki yaşıyor olabilirsiniz.

Bunu duymak ne kadar zor olsa da , eğer vajinismus hastası iseniz,vajinismusun hem kendiniz, hem de eşiniz için , son derece sağlıksız bir durum olduğunu anlamalı ve kabul etmelisiniz.

Vajinismuslu kadınlara,bu duruma dayanmak,tedavinin oluşturacağı duygusal bunaltıdan daha kolay gelir.Bu yüzden vajinismusa bir erteleme hastalığı da diyebiliriz.Tedavi,bilinçdışı nedenlerle,görünürde mantıklı nedenlerle,sürekli ertelenir.Vajinismus hastalarının , bu bilinçdışı tuzağına, düşmemeleri gerekir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajinismusu Yenenlerin Hayatındaki Değişiklikler." başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Çiğdem TEZCAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Çiğdem TEZCAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Çiğdem TEZCAN Fotoğraf
Op.Dr.Çiğdem TEZCAN
Bursa
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Çiğdem TEZCAN'ın Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Vajinismusu Yenenlerin Hayatındaki Değişiklikler.' başlığıyla benzeşen toplam 16 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Ekim 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:09
Top