2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Botox Nasıl Bir Estetik Uygulamadır?
MAKALE #11539 © Yazan Op.Dr.Murat ATASEVEN | Yayın Ekim 2013 | 3,616 Okuyucu
Botoks nedir? Yılan zehiri falan mı?:))
Hayır tabiî ki değil. Konserveler başta olmak üzere gıdalarda üreyen ve onların bozulmasına yol açan Clostridium botulinum denilen bakterinin toksininden elde edilen ilaç benzeri bir maddedir.
Botoks bakteri toksini ise öldürücü olabilir mi?
Kesinlikle hayır. Defalarca seyreltilmiştir ve on milyonlara varan kullanımlarına dayanan geniş tecrübe emin bir yöntem olduğunu ortaya koymuştur.
Botoks nasıl etki eder?
Toksin sinir- kas kavşağında asetilkolin (Ach) salınımını durdurarak bu kavşaktaki geçişi bloke eder. Böylece istenilen kas felç edilir ve etkisi ortadan kalkar.
Botoks uygulama alanları nelerdir?
Cilt kırışıklıkları (kaz ayakları, alın çizgileri, glabellar çizgiler, boyun, ağız çevresi gibi), koltuk altı terlemeleri, kaş yükseltme, çenede portakal kabuğu görünümü, göz kapağı açıklığı artırma, migren ve benzer baş ağrıları, vajinusmus, kellik, şaşılık gibi gittikçe genişleyen uygulama alanları mevcut.
Botoks uygulaması geçici mi kalıcı mı?
Uygulamayı takiben 2-3 gün içinde etki başlar ve 7-10 gün sonra ütüleme etkisi denilen maksimal etki ortaya çıkar. İlk uygulamayı takiben etki 4-6 ay devam eder ve mükerrer uygulamalarla etki süresi 9 aya kadar uzayabilir.
Botoks etkisi geçince cildim daha sarkık olur mu?
Tam tersi doğrudur. Yani devam eden uygulamalar sonrası etki geçtiğinde cilt daha gergin olur.
Botoks nasıl uygulanır? Doğru enjeksiyon: Doğru teknik
Sadece felç edilmesini istediğimiz kaslara işlem yapılmalı, diğer bölgeler korunmalıdır. Bunun için uygulama yapılacak alanın kas sistemi anatomik yapısının iyi bilinmesi gerekir. Bu da ancak tecrübeli bir hekim tarafından sağlanabilir. Uygulama noktalarının doğru lokalizasyonu, giriş açıları, iğne kalınlığı, enjektör seçimi, enjeksiyon hızı, verilecek dozlar, seyreltilme oranı, enjeksiyon sonrası basınç, buz ve masaj uygulaması, kas egzersizleri, masajdan kaçınma, pozisyon kısıtlamaları gibi birçok faktörün iyi bilinmesi gerekir.
Uygulama sonrası ne gibi yan etkilerle karşılaşabilirim?
Uygulama yerinde şişlik, morluk, ağrı en sık görülen yan etkilerdir. Göz kapağı düşüklüğü, kaşlarda asimetri piyasada en sık rastlanılan ve çoğu kez uygulama hatalarına bağlı yan etkilerdir.
Botoks işe yaramazsa?
-Botoks uygun dozda yapılmamıştır. (Bu durumda ya çok fazla sulandırılmış ya da gereken doz enjekte edilmemiştir.)
-Uzakdoğu kökenli ucuz botokslar kullanılmıştır. (Bu durumda aslında uygulamada verilmesi gereken doz enjektöre alındığı zannedilir fakat alınamamıştır. Yani mesela 100 Ü diye bildiğimiz şişe aslında çok daha düşük ünite botoks ihtiva etmektedir.)
-Uygun anatomik yere yapılmamıştır. (Yani içine yapılması gereken kas yerine başka yere yapılmış olabilir. Genellikle doktor dışı uygulamalarda görülür.)
-Soğuk zincir bozulmuştur.(Bu durum botoks temini sırasında veya başka bir sebeple botoks ısıya maruz kalmış ve içerisindeki moleküller parçalanmıştır.)
-Uzun süre geçmiştir.(Botoks daha önceki hastadan kalma olabilir, zaman geçtikçe etkisi azalmıştır.)
-Vücudunuz yapılan botoksa karşı antikor üretmiştir.( Nadir bir durumdur. Aralıkları sık uygulamalarda bu olasılık artabilir. Bu durumda ömür boyu botokstan yarar görmeyeceksiniz demektir. Boşuna doktor değiştirip paranızı harcamayın).
Botoks tedavisi fiyatları neden bazı yerlerde çok ucuzken bazı yerlerde pahalı?
Botulinum toksini dünyadaki en pahalı maddelerden biridir. Eğer gram bazında hesap yapacak olursanız altından daha pahalıdır. Nasıl ki 1gr 24 ayar saf altını piyasanın belirlediği fiyatın altında almanız mümkün değilse botoks içinde bu geçerlidir. Bu nedenden dolayı lütfen ucuz botoks yaptırmanın yollarını aramayınız. Ucuza botoks yaptığını iddia eden kişiler(Bazen doktor dahi olmayabiliyor) ya da klinikler mutlaka yukarıda saydığım maddelerden birini uyguluyordur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Botox Nasıl Bir Estetik Uygulamadır?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Murat ATASEVEN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Murat ATASEVEN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Murat ATASEVEN Fotoğraf
Op.Dr.Murat ATASEVEN
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Murat ATASEVEN'in Yazıları
► Medikal Estetik Bakım ve Yaz İçin Botox Op.Dr.Barış ZAMANDAR
► Botox (Botoks) Op.Dr.Barış ZAMANDAR
► 18 Soruda Botox Op.Dr.Bülent CİHANTİMUR
► Botox® ve Zamanı Durdurmak Op.Dr.Deniz KÖK
► Botox ve Dolgu Uygulaması Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Kırışıklık Tedavisinde Botox Dr.Betül Zeynep ŞENGÖR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Botox Nasıl Bir Estetik Uygulamadır?' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Meme Büyütme Ameliyatı Eylül 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:46
Top