2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vücudumuzu Arındıran 10 Besin
MAKALE #11858 © Yazan Dyt.Neslihan AKTEPE | Yayın Aralık 2013 | 3,500 Okuyucu
VÜCUDUMUZU ARINDIRAN 10 BESİN !

Detoks, vücutta biriken hastalık ve yaşlanmayı oluşturan zararlı atıkların vücuttan temizlenmesidir. Vücudumuzu yılda 1-2 kez detoks yaparak zararlı atıklardan arındırmamız gerekmektedir.
Ülkemiz arındırıcı gıdalar cennetidir. Ben sizler için bu gıdalardan sadece 10 tanesini arındırma-ekonomik-kolay ulaşılabilir olma özelliklerine göre seçtim. Seçmiş olduğum bu besinleri de faydalı etkileri ile birlikte açıklıyorum.

Vücudu arındıran aynı zamanda sağlık mucizesi 10 besin :

1-Sarımsak :Potasyum, fosfor ve sodyum kaynağıdır. İdrar söktürücüdür, bağışıklık sistemini güçlendirir, kalp hastalığı olanlara, kolesterole, tansiyona ve şeker hastalığına v.s. iyi geldiği bilinmektedir. Doğal antibiyotiktir.
2-Soğan :A,B1,B2,C,E,K vitaminleri, amino asidler içerir. Ayrıca potasyum açısından da zengindir. İyi bir idrar söktürücüdür. Ağır metallerin vücuttan uzaklaştırılmasına destek olan kükürtten de zengindir. Kalp hastalığı olanlarda ve damar sertliği olanlara iyi gelmektedir. Doğal antibiyotiktir.
3-Brokoli :A,C,E vitaminlerinden ayrıca demir, bakır, potasyum ve kalsiyum mineralleri açısından zengin bir besindir. Kansere karşı çok iyi bir koruyucudur. İdrar yolu hastalıkları ve prostata karşı koruyucudur. Kükürtlü bileşenleri sayesinde karaciğerde detoks etkisi yapar.
4-Havuç :A vitamini açısından zengindir. Ayrıca yapısında B,C,D,E vitaminleri ile birlikte karoten ,şeker ve fosfor bulunmaktadır. Sindirime yardımcıdır, idrar ve gaz söktürücüdür, vücuda, kalbe ve gözlere kuvvet verir, vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırmaya yardımcı olarak kanı temizler, cilde tazelik ve canlılık verir.
5-Enginar :A,C vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor minerallerinden zengindir. Karaciğeri korur, idrar söktürücüdür, bağırsakları çalıştırır, kandaki şeker oranını ayarlar, kolesterolü düşürür.
6-Ispanak :A,C,E, ve B grubu vitaminler ile demir, magnezyum, fosfor ve iyot içerir. Vücuda kuvvet verir, yorgunluğu giderir, kansızlığa iyi gelir, sindirimi kolaylaştırır ve idrar söktürücüdür.
7-Elma :A,B,C,E vitaminleri, posa, tanen, demir, flor, fosfor, manganez, kükürt içermektedir. Hazmı kolaylaştırır, kolesterol düşürücü etkisi vardır, cildi güzelleştirir, toksinleri atıcı etkisi vardır, kan şekerini kontrol altında tutar ve vücut direncini arttırır.
8-Erik :A,B,C vitaminleri, magnezyum, demir, fosfor, potasyum içerir. Bağırsakları çalıştırır, stresi ve vücut yorgunluğunu giderir, idrar söktürücüdür ,böbrekler için çok faydalıdır, adet dönemlerinde düzensizlik yaşayan bayanların tüketmesinde fayda vardır, karaciğer hastalıklarına da iyi gelir, menopoz dönemindeki bayanlar içinde faydalıdır.
9-Çilek :A,C vitamini, kalsiyum, fosfor, potasyum minerallerinden zengindir. Kas ve eklem ağrılarına ,cilde iyi gelir. İdrar söktürücü etkisi vardır, sindirimi kolaylaştırır. Ellajik asit adlı antioksidan sayesinde kansere karşı koruma sağlar. Ellajik asit ve COX enzimleri yara ve iltihaplanmanın iyileşmesine yardımcı olur ve kronik hastalıklara karşı koruma sağlar.
10-Muz :B, C, D, E vitamini, fosfor, demir, bakır ve magnezyum mineralleri bulunmaktadır. İçeriğinde bunlara ek olarak en yoğun B6 vitamini ve potasyum bulunmaktadır. Her 100 gramında 400 mg potasyum barındırdığı için iyi bir ödem çözücüdür. Hücre yenilenmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlenmesinde faydalıdır ,adet sancılarını azaltır, enerji verir, krampları önler, mideye faydalıdır, stresi azaltır ve tansiyonu düşürür.

Bir ömür boyu sağlık diliyorum.

Diyetisyen Neslihan Aktepe
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vücudumuzu Arındıran 10 Besin" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Neslihan AKTEPE'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Neslihan AKTEPE'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Neslihan AKTEPE Fotoğraf
Dyt.Neslihan AKTEPE
Ankara (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Neslihan AKTEPE'nin Yazıları
► Besin ve Besin Öğeleri ÇOK OKUNUYOR Dyt.İpek AĞACA
► Besin Güvenliği Dyt.Turgay KÖSE
► Besin Allerjileri Dyt.Zühal AYNACI BAYEL
► Besin Alerjisi Dyt.Merve KAYALI
► Besin Alerjileri Dyt.Beste ALİMERT
► Besin İntoleransı Dr.Dyt.Gizem KÖSE
► Besin Duyarlılığı Dyt.Turgay KÖSE
► Besin Allerjileri Dyt.Gülşen LÜKEL
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Vücudumuzu Arındıran 10 Besin' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Frutaryen Diyet Nedir Ocak 2020
◊ Aşk Tadında Diyet Ocak 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:09
Top