2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Tamponsuz Burun Estetiği
MAKALE #11905 © Yazan Op.Dr.Mustafa Ali YANIK | Yayın Aralık 2013 | 3,477 Okuyucu
Burun Estetiği Tedavileri

Tampon Kabusun Son

Burun ameliyatları, yurdumuzda en çok yapılan estetik ameliyat olması nedeniyle oldukça popülerdir. Burun ameliyatlarında hastaların ameliyatın kendisinden çok daha fazla korktukları konu burun tamponudur. Burun estetiği ameliyatı olacak hastalar genellikle eskiden ya da daha önceden ameliyat olmuş arkadaş ya da dostlarına danışırlar. Dinledikleri hikâye genellikle korkunçtur. Oldukça sıkıntılı saatleri ve ameliyat sonrası nefes alamamaktan duydukları rahatsızlıkları anlatırlar. Sonuç olarak da burun estetiği ameliyatı olacak hastayı bir korku alır.

Evet, burun tamponu oldukça sıkıntılı bir durumdur. Yani rahat nefes alamamak oldukça rahatsız edicidir. Eskiden tüm cerrahlar burun ameliyatlarında burun tamponu koyarlardı. Hatta günümüzde de pek çok kulak burun boğaz uzmanı da bu tamponları oldukça sevmektedirler. Gerçi şimdi modern delikli kanallı gibi pek çok tampon çeşidi vardır ve bunlar nispeten burun ameliyatı sonrası nefes almayı kolaylaştırırlar. Fakat nefes alıp vermekte zorlandığı için burun ameliyatı olan bir kişi tampondan çokta fazla rahatsız olmayacaktır. O bütün hayatı boyunca ağızdan nefes almaya alışıktır zaten.

Burun tamponu koymak estetik cerrahın kendi tercihine bağlı olan bir şeydir. Tamponsuz burun estetiği mümkün mü? Günümüzde birçok cerrah burun estetik hatta deviasyon ameliyatı sonrası bile hemen hemen hiçbir hastaya burun tamponu uygulamıyor. Gerekli olduğuna da inanmıyorlar. Ancak bazen bazı hastalarda istenmeyen kanama durumları ortaya çıkabiliyor ve bunu kontrol etmek için nadiren uygulanabiliyor. Bazen plastik cerrahlar ameliyat sonrası burnu şekillendirmek için de tampon koyuyorlar fakat bu etkisiz bir yöntemdir. Eğer ameliyat düzgün ve iyi yapılmamışsa bunu tamponla düzeltmek mümkün değildir. Modern estetik ve plastik cerrahide burun ameliyatları sonrası tampon uygulaması artık yavaş yavaş terk edilmektedir. Hasta ameliyat sonrası normal nefes almaya başlamakta ve burun estetik ameliyatı sonrası dönemi çok daha konforlu ve huzurlu geçirmektedir.
Artık ülkemizde en çok başvurulan estetik ameliyatta burun ameliyatı oluyor ve erkek kadın herkes ciddi bir rağbet gösteriyor. Burun ameliyatları bazıları için sadece görsel anlamda önem taşıyor olsa da, hafif bir işlem olmuyor. Ciddi bir tıbbi mesele olduğunun idrak edilmesi gerekiyor ve mutlaka tecrübeli estettik cerrahi uzmanlarının kontrolünde bu ameliyata başvurulmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Birçok kişi ilk burun ameliyatından tam olarak memnun kalmadığı için başka bir burun ameliyatı daha geçirmek zorunda kalıyor. Tekrar bir burun ameliyatı için ise beklemesi gereken 6 aylık zaman dilimi işkence haline dönüşebiliyor. Böyle durumlarla karşılaşmamak için iyi bir araştırma yapmalı ve kendimizi emin ellere emanet etmemeliyiz.

Burun ameliyatları genel anestezi ile yapılıyor ve yaklaşık olarak üç saatlik bir işlem oluyor. Ameliyatlarda ise açık ve kapalı olmak üzere iki farklı teknik kullanılabiliyor. Günümüzde en çok tercih edileni ise açık burun ameliyatı oluyor. Özellikle nefes darlığı problemlerinin ortadan kaldırılmasında açık teknik iyi sonuçlara sebep oluyor. Açık burun ameliyatının belirli basamakları oluyor. İlk olarak burun kıkırdağı törpüleniyor, burun ucu şekillendiriliyor, boyu kısaltılıyor ve burun kemikleri kısaltılıyor. Ancak bu aşamalar her ameliyatta uygulanmak zorunda değildir. Bazı ameliyatlarda bu işlemlerin hepsine gerek kalmamaktadır. Kişiye özel olarak bu aşamaların bazıları yapılır ve onun için en ideal burun ortaya çıkarılmaya çalışılır.

Ameliyat sonrasında ise burun üzerinde plastikten yapılma bir alçı yerleştirilir ve buruna verilen şeklin bu alçı yardımı ile korunması sağlanır. Bu alçı ortalama bir hafta boyunca burunda kalır ve bu süreçte çok dikkat etmek gerekir. Ani hareketlerden kaçınmak, burunu darbelerden korumak için çaba sarf edilmelidir. Alçının korunması yüz hatları ile orantılı bir buruna sahip olmak için önemlidir. Burun yapısının erkek ve kadın güzelliğinde ne kadar önemli olduğu ortadadır ve bu güzellik için biraz daha özen gerekir. Yaşan kalitesini yükseltmek isteyen kişiler için burun ameliyatı artık bir vazgeçilmez haline gelmiştir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Tamponsuz Burun Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Mustafa Ali YANIK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Mustafa Ali YANIK'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa Ali YANIK Fotoğraf
Op.Dr.Mustafa Ali YANIK
İstanbul
Doktor "Kulak, Burun, Boğaz - KBB"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mustafa Ali YANIK'ın Yazıları
► Tamponsuz Burun Estetiği Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
► Tamponsuz Burun Estetiği Nedir? Op.Dr.Güncel ÖZTÜRK
► Burun Estetiği ve Kulak Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Tamponsuz Burun Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Lazer Rinoplasti Aralık 2013
◊ Sizin İçin İdeal Burun Aralık 2013
◊ Erkeklerde Burun Estetiği Aralık 2013
◊ Lazerle Burun Estetiği Aralık 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:12
Top