2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Sertleşme Sorunu
MAKALE #12266 © Yazan Dr.Mehmet Levent SOYLU | Yayın Şubat 2014 | 5,772 Okuyucu
SERTLEŞME BOZUKLUĞU- İSTEKSİZLİK- ERKEN BOŞALMA İLİŞKİSİ:

Sertleşme bozukluğu erkeğin vajinaya girecek kadar sertleşme sağlayamaması ya da ilişki tamamlanmadan sertliğin kaybolması olarak tanımlanır. Organik nedenlerden (diyabet, damar hastalıkları vs) kaynaklanabilir ya da sıkıntı erken boşalma gibi durumlara ikincil olarak çıkabilir. Nadir olmayan bir oranda erken boşalma ile birlikte görülebilir. Erken boşalması olanların yaklaşık üçte birinde aynı zamanda sertleşme sorunları da görülür.

Erken boşalan heyecanlanıp kaygılandıkça erken boşalmasına ek olarak sertleşmesinde de sorun yaşar. Bunun tam terside doğrudur. Sertliğimi kaybetmeden bir an önce boşalayım diyen birçok erkek erken boşalmaya başlar. Başlangıçta ereksiyon sorunu olan birçok erkek bir an önce (sertlik inmeden) boşalma eğilimindedirler.
Zaman zaman bize sertleşme sorunu ile başvuran bazı danışanları dikkatlice dinlediğimizde daha önce başlamış erken boşalma öykülerine rastlıyoruz; Bir süre erken boşalmayı takiben, yaşanan hayal kırıklığı ve ardından gelen cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunu sıkça duyduğumuz öykülerdendir. Zaman zaman da cinsellik konusunda oldukça bilgisiz danışanların daha sertleşme olmadan ya da olur olmaz boşalmalarını sertleşme bozukluğu olarak nitelediklerini duyuyoruz.
Erken boşalma ve sertleşme bozukluklarında ortak bir diğer özellik de her ikisinin de başarma endişesinden oldukça etkilenmeleridir yani sertleşemiyorum, erken boşalıyorum gene olmayacak” gibi endişelerle durum giderek kötüleşir. Ve kişi zamanla cinsellikten kaçınmaya başlar..

. Cinsel isteksizlik ve erken boşalma ilişkisi :

Başlıca özelliği cinsel fantezilerin ve cinsel etkinlikte bulunma isteğinin az olması ya da hiç olmamasıdır. Erken boşalma ya ikincil olarak (sürekli hayal kırıklığı yaşama sonucu) ya da birlikte bulunur.

Erkekler cinsel isteksizlikleri için nadiren yardım ararlar. Ancak cinsel isteksizliğe ikincil olarak ortaya çıkan başaramama sıkıntısı ve sonucunda ortaya çıkan sertleşme sorunu için başvurmaları daha sık görülür. Fiziksel nedenlerin dışında cinsel isteksizlik sorunu, erken boşalma sorunu na ikincil olarak ortaya çıkar ya da eşle yaşanan evlilik sorunlarından ya da depresyon kaynaklanır. Cinsellikle ilgili bıkkınlık gene sık rastlanan bir etkendir. Her adımın önceden bilindiği bir cinsellik birkaç yıl sonra sıkıcı hale gelir ve cinsel istek azalır. Bazı çiftlerde kadın ya da erkeğin yeni cinsel fantazi ya da denemelere kapalı olması durumun sürekli hal almasına neden olabilir. Biyolojik nedenler, depresyon, ilaçlar cinsel isteksizliğe neden olan diğer faktörlerdir.
Altta yatan nedene göre tedavi yapılır. Eşle birlikte tedavi önerilmektedir. Erken boşalma tedavi edilirken cinsel isteksizlikte eş zamanlı tedavi edilmelidir.

ERKEN BOŞALMANIN ETKİ VE SONUÇLARI

Cinsel yaşamı kişinin ruhsal bütünlüğü dışında ele almak olanaklı değildir. Cinsel sorunu olan kişide azalmış özgüven, huzursuzluk, sıkıntı ve depresyonda artma beklenir. Bunun terside doğrudur. Başka nedenlerle kendine olan güveni azalmış, anksiyete ve depresyon yaşayan birisinin cinsel sorun yaşaması nadir değildir.
Cinsel sorunu olanlarda eş ve evlilikle ilgili sorunlarda artma (kıskançlık, şiddet ve taciz, psikolojik nedenli bedensel yakınmalar) ve boşanma da artış gözlenir.
Doğurganlıkta azalma, erken boşalanlarda sık karşılaşılan sorunlardan birisidir. Daha girmeden ya da girerken boşalan çok sayıda danışanımız olduğunu söyleyebilirim.
Eğer cinsel sorunlara rağmen evlilik sürerse; çocukların daha sorunlu olması beklenir. Yapılan çalışmalarda cinsel sorunu olanların, çocuklarına daha az duygusal ve fiziksel yakınlık gösterdikleri bulunmuş.

Erken boşalan erkeklerin çoğu öncelikle kulaktan dolma geç boşalma yöntemlerini uygular. Dikkatini iğrenç şeylere ya da nötr durumlara verme en sık denenir. Kulaktan dolma geç boşalma tavsiyelerinden ikinci sıklıkta deneni ilişkiden once mastürbasyon yapmadır. Buda çoğunlukla işe yaramaz ya da kişinin istek ritmini bozar. Bu teknikler denendikten sonar kişi isteksizleşir sertlikte azalma yaşanır ve kişi giderek eşinden uzaklaşabilir.

Erken boşalma nedenlerinde önemli bir konu; yanlış inanışlar :
1- Dikkatimi farklı yöne kaydırırsam daha geç boşalırım
Bazı erken boşalanlar olumsuz sahneler düşünmeye çalışarak boşalma noktasını geciktirmeye çalışır. Pratikte böyle bir durum işe yaramaz. Bu kez de dikkatinizi kaydırdığınız düşünce ya da fantezi nedeniyle geri dönülemez noktayı kaçırırsınız.

2- Evli erkekler mastürbasyon yapmaz

Erken boşalma nedenleri arasında sık yapılan mastürbasyonu azaltma ya da aniden kesme önemli bir yer tutar. Bekarken sık mastürbasyon yaparken evlendiğiniz eşinizle kısıtlı bir cinsel ilişki yaşanırsa bu durum erken boşalmayı tetikleyebilir ya da boşalmayı daha çabuklaştırır. Mastürbasyon her yaşta sağlıklı ve doğal Kabul edilir. Erken boşalma tedavi şemasında halen önemini korumakta ve durdur başlat tarzında mastürbasyon erken boşalma ile ilgili egzersizlerin temelini oluşturmaktadır..

3-Erken boşalmada egzersizle, ödevle bu işler çözülmez, ben ilaç beklemeliyim.

Erken boşalmada seks terapileri, uzun yıllardır denenen ve halen dünyadaki en bilimsel ve yetkin merkezlerin kullandığı bilgi ve prensiplere dayanır. Seks duyguları ve ilişki etkileşimini de kapsadığından geciktirici bir sprey ya da ilaçla bu işi çözmek kolay görünmemektedir. Şu an için piyasadaki ilaçların hiç biri tatmin edici görünmemektedir. Seks terapileri erken boşalma teavisinde yüzde 90 başarılıdır.

Erken boşalıyorum ilaç verin gideyim yaklaşımı danışanlarımızda çok sık gördüğümüz bir yaklaşımdır.

5- Bir erkek eşine nasıl zevk vereceğini bilir. İnsanın eşinden gelen geri bildirimleri önemsemesi doğrudur. Ancak bütün dikkatinizi onun memnuniyetine verirseniz, kendi heyecanınız kaybolur ve erken boşalmanın ana nedenlerinden olan penisten gelen heyecan öncesi duyumları hissedememe durumu ile karşılaşırsınız. Dikkatinizi onun memnuniyetine değil güzelliğine kokusuna tenine verin. Başarmalıyım düşüncesi durumu daha da kötüleştirir. Tedaviniz süresince geçici olarak eşinize karşı bencil olmanız gerekebilir. İstediğiniz kadar uzun süre kendinizi tutun eşinizin penisle orgazm olamama ihtimalinin çok yüksek olduğunu hatırlatmak isterim.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Sertleşme Sorunu" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Mehmet Levent SOYLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Mehmet Levent SOYLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mehmet Levent SOYLU Fotoğraf
Dr.Mehmet Levent SOYLU
Adana
Doktor "Ruh sağlığı ve hastalıkları - Psikiyatri"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Mehmet Levent SOYLU'nun Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Sertleşme Sorunu' başlığıyla benzeşen toplam 87 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sosyal Fobi Nedir? Ekim 2013
► Vajinusmus Bilmedikleriniz Ağustos 2013
► Panik Atak Nedir Aralık 2012
► Eş Seçimi Ekim 2012
◊ Duygusal Fitness Nisan 2014
◊ Boşanma Nedenleri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:25
Top