2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Empress Diş
MAKALE #12350 © Yazan Dr.Dt. Sertaç KIZILKAYA | Yayın Mart 2014 | 3,230 Okuyucu
Empress diş nedir?

Empress diş kaplamalarda zirkonyum veya metal yerine güçlendirilmiş porselen ile işlem tamamlanır.

Empress adı verilen güçlü cam yapının ışık geçirgenliği mükemmeldir.
Doğal dişten ayırd edilemeyecek kadar doğal bir görüntü elde edilir.
Güçlendirilmiş cam ile yapılan empresslerin en büyük özellikleri ışığı doğal diş gibi yansıtmaları nedeni ile doğal görüntüde olmalarıdır. Metal porselenlerde metalin koyu rengi diş etinde karartı şeklinde kötü bir görüntü verir. Zirkonyum alt yapılı diş kaplamalarında da ışık geçirgenliği empress diş kaplamalarındaki kadar iyi olmadığından dikkatli bakıldığında empress diş kaplamaları zirkonyum diş kaplamalarına göre daha doğal görünürler.

Estetik diş hekimliğinde özellikle ön diş kaplamalarında Empress kaplamalar tercih edilmelidir. Çünkü Empress kaplamaları doğal görünür. Özellikle ön dişlerde çok iyi sonuç veren empress kaplamaların estetik başarısı oldukça yüksektir.

Empress diş kaplamalar bilgisayar destekli, hassas cihazlar kullanılarak kişiye özel hazırlanır.

Özellikle metal allerjisi olan kişilerde porselen kaplamalar yerine empress diş kaplama tercih edilmelidir. Çünkü metal yerine cam destekli özel bir porselen kullanılır ve bu sebeple Empress diş kaplama yaptıran hasta allerji sorunu yaşamaz.Biyoloj,k olarak vucuda en uygun diş kaplama malzemesi de empress diş kaplamalarıdır. Empress kuronlarda ana madde cam silika yani porselendir.

Hangi dişlere empress diş kaplama yaptırabilirim?

Estetiğin önem kazandığı ön bölge kesici/küçük azı dişleri ve bu bölgedeki tek diş eksikliklerinde empress yapılır.

Empress kaplama hangi dişlere yapılmaz?

Arka bölgede yani büyük azı dişlerinde çiğneme kuvvetleri arttığı için tercih edilmemelidir. Birden fazla diş eksikliğinin bulunduğu ön ve arka bölge köprülerinde empress tercih edilmez. Böyle durumlarda estetik ve daha yüksek dirence sahip zirkonyum diş kaplama ilk tercih olmalıdır.

Hangi durumlarda empress yapılır?
Gülüş tasarımı isteyen kişilerde.
Antibiyotik/Fluor kullanımı/Yaşa bağlı renklenmeler
Beyazlatmayla sonuç alınamayan kanal tedavili dişler.
Doğumsal doku-şekil bozukluğu bulunan dişler
Eğri konumlanmış ortodonti tedavisi olamayan kişilerde
Diastema adı verilen dişlerin arasının açık olduğu durumlarda
Zamanla fiziksel/kimyasal aşınmış yaşlı dişler.

Empress Diş Kaplamaların Avantajları:
Doğal bir görünüş sağlar.
Estetik açıdan yüksek kaliteli sonuçlar verir.
Empress kaplamaların renk ve yüzey yapısı kontrol edilebildiğinden sonuçları son derece estetik ve doğaldır.
Empress kaplamaların diğer kaplama çeşitlerine göre tutuculuğu daha yüksektir.
Empress kaplamaların yüzeyi diğer kaplamalara göre parlaktır. Bu özelliği sayesinde diş eti sağlığı bakımından da son derece sağlıklıdır.
Aşınmalara karşı son derece dayanıklıdır.
Dişlerin bozulan şekli ve rengi düzelmiş olur.
İşlem sonrasında gençleşen birey istediği estetik ve güzel görüntüye kavuşur.

2014 Empress diş kaplama fiyatları

Estetik diş kaplamalar içerisinde en maliyetli olan kaplama empress diş kaplamadır çünkü hassas bir çalışma ve ileri teknoloji gerektirir. Ölçü işleminin en hassas malzemelerle alınması gerekir.Diş hazırlama süresi de basamaklı kesim yapoldığı için daha uzun prosedüre sahiptir.

Bu ve bunlar gibi birçok nedenden dolayı empress diş kaplamalar çok uzuz olamamaktadır. Ancak sağladıkları mükemmel görüntü ve doğallık nedeni ile çok tercih edilirler

Her yıl diş fiyatlarında bir miktar değişiklik olmakla birlikte empress diş fiyatları daha çok döviz kurlarından etkilenmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Empress Diş" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Dt. Sertaç KIZILKAYA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Dt. Sertaç KIZILKAYA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Dt. Sertaç KIZILKAYA'nın Yazıları
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Empress Diş' başlığıyla benzeşen toplam 2 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ön Diş Estetiği Temmuz 2016
► Yirmilik Diş Çekimi Haziran 2016
► Zirkonyum Diş Temmuz 2015
► Diş Çekimi Sonrası Şubat 2015
► Diş Eti Tedavisi Ocak 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:54
Top