2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Göğüs Büyütme
MAKALE #12351 © Yazan Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN | Yayın Mart 2014 | 11,409 Okuyucu
Ameliyatsız Göğüs Büyütme Nedir?

Ameliyatsız göğüs büyütme veya cerrahi olmadan meme büyütme olarak lanse edilen yöntem temelde meme dokusunun hacminin yağ veya hazır dolgu malzemeleri ile arttırılması işlemidir.

Günümüzde kişinin kendi dokusundan elde edilen yağ veya kök hücreler ile zenginleştirilmiş yağ dokusu enjeksyonları meme boyutunun büyütülmesi amacı ile uygulanmaktadır. Ameliyathane ortamında yapılan bu işlemler ile tatminkar sonuçlar elde etmek mümkündür. Yağ dokusunun kalıcılığı ve erken dönemdeki hacim değişiklikleri kişiye bağlı olarak farklılıklar gösterebilir. Yağ enjeksyonu işlemi için vücudun başka bir bölgesinden alınan yağ greftlerinin hazırlanması ve meme dokusuna enjekte edilmesi gerekmektedir. Kimi uygulayıcılar meme dokusunun ameliyattan 3 hafta genişletilmesinin ( ekspanse edilmesi) daha uzun süreli sonuç verdiğini belirtmektedirler. Yağ enjeksyonları tek başına veya meme protezleri ile birlikte kullanılabilirler.

Hazır dolgu malzemeleri ile muayenehane şartlarında lokal anestezi ile meme büyütme işlemi mümkündür. Bu amaçla lineer poliamid dolgu materyalleri tercih edilmektedir. Türkiye’de sağlık bakanlığından onaylı lineer poliamid dolgu malzemesi şu an için sadece bir tanedir ve Aquafilling ismi ile piyasaya sürülmüştür.

Aquafilling , daha önce kullanımda olan dolgu maddelerinden farklı olarak ameliyatsız meme büyütme, popo büyütme, bacak kalınlaştırma işleminin yüksek maliyet dezavantajını ortadan kaldırmıştır. Hyaluronik asid türevi dolguların kalıcılık süresi 1 ila 2 yıl ile sınırlı olduğundan kullanışlı hale gelemiyordu, ama aquafilling’in 5-8 sene kalıcılığı olduğu için ameliyattan korkan kişiler için büyük avantajlar taşımaktadır. 2004 yılından bu yana kullanılan bu dolgu maddesi ile ilgili olarak yapılan çalışmalar, güvenilir olduğunu kanıtlamıştır. Aquafilling’in herhangi bir karsinojenik, teratojenik etki veya vücuda uyumsuzluk özelliği saptanmamıştır.

İşlem lokal anestezi altında, sadece göğüs, kalça veya bacak bölgesinin uyuşturulması ile yapılmaktadır. Genel olarak meme gelişmesi bozuklukları, asimetriler, küçüklük, popo bölgesinde küçüklük, çarpık bacak düzeltilmesinde ve ayrıca daha önce geçirilmiş ameliyattan kalan çöküntülerin düzeltilmesinde kullanılır. Aquafilling temelde sudan oluşan bir jeldir ve yumuşak dokulara yumuşaklık ve esneklik vererek bu koşulların uzun süre kalmasını sağlar.Görünür veya hissedilir bir kontur bulunmaz. İşlemin temel özelliği ameliyat sonrası iyileşme döneminin kısa olmasıdır.

Aşağıdaki durumlarda kullanılabilir.
• Meme asimetrisinin düzeltilmesinde
• Hipoplazi ( meme gelişim eksikliği) nin tedavisine
• Doğum ve emzirme sonrası yapısı boşalan memelerin şekillendirilmesinde
• İstenene hacim ve dikliğin kazandırılmasında
• Vücudun herhangi bir yerindeki yumuşak doku asimetrisinin düzeltilmesinde
• Kalça ve bacak esstetiğ amacı ile kullanılmaktadır

Aquafilling (CE 1923) insan dokularıyla tam uyumludur; bileşiminin % 98’inin sudan oluşması sayesinde insan vücudunun doğal görünümünü verir. Yapısı sayesinde herhangi bir komplikasyona yol açmaz. Yavaş şekilde yıkılır ve yüksek güvenlikli ve uzun süreli bir etki sağlar.

Aquafilling sentetik lineer poliamidden oluşan üç boyutlu moleküler yapıya sahip matriks içinde hapsedilmiş normal %0.9 fizyolojik sodyum klorid çözeltisinin deposu olarak hareket eden bir hidrofilik jeldir. Yapısı karbonil ve amin grupları arasındaki çoklu hidrojen (H) bağlarını temel alır. Birden çok aktif karboksilik grupların varlığı polimer molekülüne pozitif yükünü verir ve yüksek hidrofilik yapı ve suda çözünürlük sağlar. Pozitif yükü sayesinde, jel hücre dışı matrisin – kollajen ve elastin- çözünebilir negatif yüklü moleküllerini çeker ve böylece ciltte uzun süreli esneklik ve güç sağlar.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Göğüs Büyütme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Çağhan BAYTEKİN Fotoğraf
Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in Makaleleri
► Meme Büyütme (Göğüs Büyütme) Op.Dr.Defne ERKARA
► Göğüs Büyütme Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
► Meme (Göğüs) Büyütme Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Göğüs Büyütme Estetiği Dr.Güner UYSAL
► Göğüs Büyütme Ameliyatı Fiyatları ÇOK OKUNUYOR Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
► Göğüs Büyütme Silikon Meme Protezi Prof.Op.Dr. Kutlu SEVİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Göğüs Büyütme' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Soğuk Lipoliz Nedir? Ekim 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:33
Top