2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genital Estetikte Lazer Uygulamalar
MAKALE #12386 © Yazan Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU | Yayın Mart 2014 | 4,948 Okuyucu
Genital Estetikte Lazer Uygulamalar

Kadın genital organları hamilelik, normal doğum, kilo alımı, sigara, hormonal bozukluklar, menopoz ve yaş gibi nedenlerle dinamiğini ve fonksiyonunu kaybedebilir. Bu da vajina kaslarında gevşeklik, vajina kanalında genişleme ve şekil bozuklukları gibi sorunlara yol açabilir. Kadın cinsel birliktelikte yetersizlik duygusu, öz güven kaybı,estetik kaygısı gibi problemi yaşayabilir.

Artık vajina estetiğinde yepyeni bir tedavi yöntemi var: Lazerle vajina daraltma ve şekil bozukluğu giderilmesi hepsinden daha önemli olan genital renk koyuluğunun giderilmesi olan renk açma artık lazerle bu mümkün görünmekte.

Kadın cinsel organları hamilelik, normal doğum, kilo alımı, sigara, hormonal bozukluklar, menopoz ve yaş gibi nedenlerle dinamiğini ve fonksiyonunu kaybedebilir. Bu da vajina kaslarında gevşeklik, vajina kanalında genişleme ve şekil bozuklukları gibi sorunlara yol açabilir. Kadın cinsel ilişkide yetersizlik duygusu, estetik kaygısı ve özgüven problemi yaşayabilir.

Lazerle vajina yenileme ve daraltma sistemi şu nedenlerle tercih ediliyor:

-Vulvar deri rengi açma (whitening)

-Rahim Ağzı Yaraları (Cervikal dysplasia)

-Akne ve akne lekeleri

-Genital siğiller (condylomalar) ya da tüm vücut siğilleri, nasırlar

-Gebelik yada kiloya bağlı çatlaklar

-Güneş ya da doğumsal lekeler

-Dolgu maddesi gerektirmeyen kırışıklıklar

-Kılcal varis (spider veins) tedavisi

-Skin tightening (deri sarkmaları)

-Cerrahi iz bırakmış yaralar ve yatak yaralarını iyileştirme

Lazer yönteminin avantajları:

-Ameliyat, anestezi, kesi ve dikiş gerektirmiyor (non-invasive)
-Uygulama esnasında veya sonrasında acı duyulmuyor
-Günlük yaşantıya hemen dönülebiliyor
-Ölçülebilir sonuçlar elde ediliyor
-Yüksek başarı oranları ve hasta memnuniyeti sağlayan etkili bir çözüm
-Komplikasyon riski ve yan etkisi olmayan güvenilir bir sistem
- Mesai arasında bile uygulanabilecek kadar kısa sürüyor (30 dk)

-Lazer teknolojisi aynı zamanda idran kaçırma ya da çok etkili bir şekilde tedavi edilebiliyor. Bunun dışında rahim ağzı yaraları (cervikal dysplasia), akne ve akne lekeleri, genital siğiller HPV (condylomalar) ve tüm vücut siğilleri, nasırlar, gebelik ya da kiloya bağlı çatlaklar, güneş ve doğumsal lekeler, dolgu maddesi gerektirmeyen kırışıklıklar, kılcal varis (spider veins), cerrahi iz bırakmış yaralar ve yatak yaralarının tedavisi, vulva deri rengi açma (whitening) ve cilt sıkılaştırma yapılabilmektedir.

Genital estetik ve idrar kaçırma problemleri (SUI) için CO2 Fraksiyonel ve Cerrahi Lazer kullanımı Jinekoloji ve plastik cerrahi dallarında dünya genelinde hızla yayılmaktadır.

LVR - Lazer Vaginal Remodelling uygulamalarında kullandığımız iki ayrı yöntem vardır. Femilift ve HighGYN ismi verilen iki ayrı yöntemle Vajinal sıkılaştırma, Vajinal rejüvenasyon, Vajen kuruluğunun giderilmesi, İdrar kaçırma (SUI) tedavisi gerçekleştirilir.

Tamamen ağrısız bir yöntem olduğundan genel veya lokal anestezi gerektirmez. Uzun süreli sonuçlar vermesi çok önemli bir avantajdır. Hastanın istemesi durumunda koruma seansları uygulanabilir.

Her seans sadece 5 ila 10 dakika sürmektedir. Toplamda 4 seans önerilmektedir. Her bir seans ayda bir veya beş haftada bir uygulanmaktadır. Bir an evvel tedavinin bitmesini isteyen hastalar için haftada 1 seans uygulanmaktadır. Normal cinsel hayatlarına seans aralarında devam etmek isteyenler için 2 haftada 1 seans uygulanmaktadır. Her seanstan 4 ila 7 gün sonrasında normal cinsel ilişkiye devam edebilirler. Hastanın genel durumu ve fiziki özelliklerine göre tedavide kişisel farklılıklar gösterilmektedir.


1 )Lazer cihazının Cerrahi uçları dış labiaların düzeltilmesi, klitoris estetiği gibi genital estetik uygulamalarını kolaylıkla yapabilinmektedir.

2 ) Jinekolojik Laparoskopi uygulamalarında kullanılmaktadır. Vaporizasyon, insizyon, eksizyon, ablasyon, endoskopik ve laparoskopik cerrahide yumuşak dokunun foto-koagülasyonu. GYN Laparoskopi aplikasyonları uygulamalar bölümümlerinden yanlızca başlıcalarıdır.

Sistemin 30 Watt, 40 Watt ve 70 Watt olarak 3 ayrı versiyonu vardır. 30 Watt gücündeki sistem bu uygulamalar için fazlasıyla yeterlidir.
Lazerin Jinekolojide genel kullanım alanı Genel Kullanım Alanları:
Genital Estetik ve vajina daraltma-Labioplasty lazer -Lazer genital bölge renk açılması beyazlatma
Over fibroma ve folikül kistler
Uterosakral bağ ablasyonu
Histerektomi
Endometriyal Lezyonlar, Endometriozis ablasyonu dahil
Adhezyonların eksizyonu/lizisi
Salpingostomi
Ooferektomi
Metroplasti
Mikrocerrahi (Tubal)
Myom ve fibroitler
Serviks konizasyonu, Servikal intraepitelyal neoplazi (CIN) / Vulvar ve Vajinal intraepitelyal neoplazi (VIN, VAIN) dahil
Kondiloma Akuminata, servikal, genital, vulvar, perineal, Bowen hastalığı, Queyrat eritroplazisi ve Bowenoid papuloza lezyonları
Lökoplaki (vulvar distrofiler)
Bartholin ve nubuthian kistlerin insizyonu ve drenajı (I&D)
Herpes vaporizasyonu
Üretral caruncle vaporizasyonu
Servikal displazi
Benign ve malignant
Hemanjiomlar
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Genital Estetikte Lazer Uygulamalar" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Mustafa N. ALİHANOĞLU Fotoğraf
Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU
İzmir
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi147 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Mustafa N. ALİHANOĞLU'nun Makaleleri
► Lazer Lipoliz (Lazer Liposakşın) Dr.Muhammet ERKAN
► Genital Herpes (Genital Uçuk) Dr.Hüseyin ŞENYURT
► Estetik Uygulamalar Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Genital Estetikte Lazer Uygulamalar' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kimyasal Gebelik ve Kürtaj Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:38
Top