2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Tarih Boyunca Nehirler Dolusu Kan Dökmüş İki Vahşi Tanrı: Tecavüz ve Ensest
MAKALE #12467 © Yazan Psk.Hatice ZENGEL | Yayın Nisan 2014 | 6,703 Okuyucu
Special thanks: Beni bu konuda cesaretlendiren 10 kardeşimin en büyüğü, 1 numaralı kardeşim Ali Zengel'e, "Körpeciğim" şarkısıyla bunu dillendiren ve söyleyen Funda Arar-Febyo Taşel çiftine ve bizi bu dünyaya getirdikleri için annem Sabahat ve babam Hüseyin'e sevgilerimle...

-TECAVÜZ: KADIN VE ERKEKTE

Tecavüzün sadece kız çocuklarının ya da kadınların başına geldiğini sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. Misal daha 8 ay kadar önce, iki amcaoğlu geldi, Almanya'da yaşayan, ikisi aynı gün bir "yaratık" tarafından tecavüze uğramış ve "paranoid şizofren" olmuştu. Birbirlerinden haberleri yoktu ve "Siz de mi?" cümlesini sadece içimden kurdum, şükür ki, konuşmayı sevmeyen, ketum bir insanım, o yüzden de devlet bana konuşmam için para veriyor :)

Tecavüz ta bebeklikte bile yaşanabiliyor, ölmez, sağ kalırsa o kız ya da erkek bebek tabii ki hatırlamıyor. Geçen Sırrı Sürreya Önder'in bir paylaşımında, yanlış olmasın ama 2011 yılında 102 tecavüz vak'asının hakimler tarafından "Kendileri de istemiş!" diye reddedildiğini okudum da, o sadece bir kar tanesi, buz dağının görünen kısmı falan değil, cesaret edip mahkemeye gidip, "kendini rezil eden" de kendi istiyorsa, bize gelen ve mahkemeye gidemeyen kartoplarını ne yapacağız? Kendi çığlarının altında kalıp kurtarılmayı bekleyen ya intihar eden ya da asla tam bir ruh sağlığıyla yaşayamayacak insanları!

Kız çocuğunuzla diyaloğu iyi tutun sayın anneler, sizin ilk adet kanı sandığınız, belki de bazılarının anlatımıyla günlerce kanayan ve ağrıyan "sıyrılmış" kızlık zarı kanaması ya da hatta düşüktür! Özellikle sıcak memleketlerde erken olgunlaşan kız çocuğu, döllenmeye hazır ortam oluştuysa, o ilk adeti görmeden de hamile kalabilir! "Kızlık zarı" Yılmaz Güney'in kızının tamponla, Afrika'da bazı "vahşi kabilelerde mısır koçanıyla, adetten sonra gerek kalmadı diye bozulan kadının açılmamış paket olduğunun belirtisi! Kadın-Doğumcular ne güne duruyor! Düğünden hemen önceyse uyduruk, flep dedikleri yöntemleyse, daha uzun süreli, ama düğünden önce gene de kontrol gerektiren, birkaç dakikalık işlem için dünyanın parası alınan, şükür ki, hala namuslu doktorların etik bulmayıp yapmadığı, ama tecavüz ya da depresyon durumunda ikincisi için benim yönlendirdiğim dikim değil, "yama" işlemi için!

Bir de kanamayan her kız tecavüze uğradığını söylediği için, artık o da yalan oldu. Ama sevgili erkekler, siz de, bazılarınızın 14-15 yaşında kolundan tutup babalarınca malum evlere götürülmenizi iftiharla anlatabiliyorsunuz. Evlenirken de "açılmamış gonca gül" arıyorsunuz, hak ediyorsunuz, kusura bakmayın!

Kadın ya içine kapanır, ağlar, kimseye anlatamaz, ya bedenini sevilmek için, her önüne gelene sunar ve bazen de gecelik ve sahte ilişkiler yaşayıp kendinden nefret eder, olmadı gene, bir daha dener, ya vajinismus olup kendini kapatır ve evlendiği erkeğe de yıllarca teslim olamaz, ya lezbiyen ya da biseksüel olur. Bu arada sayın hocalarım, evliliğine inanmayan kadını evlilik terapistine gönderemeyip onu da ben yapıyorum ya, yanlış insansa zaten 10 yıl da geçse, olmuyor ve ya boşanıyor ya da "ele-güne karşı" evli kalıyor, adı evli olsun diye, dul olacağına!

İşin erkek tarafında, susma, kahretme, eşcinsel olabilme, tetikçi olup mafyaya karışabilme, kendisi de tacizci ya da tecavüzcü olabilme, tabii ki intihar ya da ömür boyu geçmeyen "majör depresyon", her şeyimiz gibi acılarımız da büyük, evet! Her durumda olduğu gibi, bu durumda da tek tip davranış sergilenmesini bekleyemeyiz!

-ENSEST: KADIN, ERKEKTE VE ENSEST ÇOCUKLARI:

Ensest yani aile içinde cinsellik de hem kadının, hem erkeğin başına gelebilen ve daha da acısıcı, tecavüz kadar "kolay unutulmayan" bir durumdur! Tecavüzcüyü bir daha görmeyebilirsiniz, o ortamı terkedebilirsiniz, yaralarınızı sarıp her şeye rağmen başınızı dik tutmaya çalışabilirsiniz, ama söz konusu ensest olunca, o yara hep kanıyor, durmaksızın!

Şöyle ki; abisi tarafından tecavüze uğramış, aynı evde yaşayan geniş ailesinin yanına gidince hastalanıp, şehri terkedince iyileşen, doktor tarafından hala ısrarala "İyileştin, git artık!" diye geri gönderilen, en son "Buradaki abin evleninceye kadar kal bari!" dediğim ve hastanede olmadığım için ne olduğunu takip edemediğim kadının dramı hala içimi burkuyor! Üstelik yanında yaşadığı abisi ısrarla "Kal!" dediği halde!

Abi, baba, enişte, dayı, amca, dede, kuzen vs. demeden herkesin tacizine ya da tecavüzüne maruz kalabiliyor hem kadın hem erkek ve erkekler bunu da dillendiremiyor!

Zaten 2 kadın, 9 erkek servisi var hastanemizde ve travmanın en aşağılığını yaşamış cinsel istismar mağdurları da susuyor, her konuda olduğu gibi! Kadın, defalarca, belki komşuya, annneye, kardeşe, arkadaşa açılıp bir tür "iyileşme" yaşarken, erkekler, gece yastıklarını ıslatacak kadar ağlamayı ya da "kafalarına sıkıp gitmeyi" tercih ediyorlar! Yapmayın, biz sırlarınızı saklarız, neyse derdiniz gelip konuşun, çözüm bulamasak da rahatlamış olarak çıkarsınız hiç değilse! sadece bu konuda değil tabii, erkekler terapiye pek gelmez de! Gelse de kadınlar gibi devam etmez.

-EVLİLİK İÇİ TECAVÜZ:

Bu en son devletimiz tarafından suç olmaktan çıkarılmıştı yanlış hatırlamıyorsam, ama böyle bir durum da var cinsel şiddet olarak! Kadın ya zorla evlendirildiği kocasına bir türlü ısınamamış ya aldatılmış ya o gün dayak yemiş, tartışma yaşamış, belki de sadece erkek kadar sık cinsellik istemiyor olabilir! Bir çiftin erkek tarafını buna ikna edemedim tam 2 saat, kapıda bir sürü insan beklerken ve kadın da maalesef "nikahsız ikinci eş" üstelik. Haftada iki defa gidiyormuş zaten, aslında bir hafta boyunca kalırsa da, o zamanın tadını çıkarmalıymış, zaten öbür eşi de sevmiyormuş falan filan! Kadın 30'un altında, adam da 55 falandı sanırım, "evliliklerinin" dinamikleri hakkında yorum yapmak istemiyorum.

Ama çekirdek ailelerde de aynı durum söz konusu, istemiyorsa, o gece de dön ardını yat ya da masturbasyon yap, ne olur yani!

-KÜRTAJ KONUSU:

Tecavüz ve taciz sonucu (evet, birleşme olmadan da meni içeri akabilir ve kadın hamile kalabilir) olan çocukları doğurmayın, kürtaj olun ve gerekirse onun sonucu kızlık zarı dikimi de yaptırın, buyrun benden size fetva, tövbe estağfirullah!

Devletin yuva ve yurtlarına verip de bir de bekçilerin vs. onlara tecavüzünü sağlamayın, 9 ay hamilelik çekip rezil olmayın! Nasıl ki, anne için zararlı durumlarda çocuk alınıyorsa, bu daha zararlı bir durum! "Allah'ın rahimlerinize düşürdüğü çocuğu öldürmeyin!" de, helal ve meşru evliliklerde. Belki de doğurup Güldünya Töre gibi gene öldürüleceksiniz, devlet zaten, işi-gücü bıraktı, paçaları sıvadı, tecavüzcü avına çıktı, güldürmeyin beni :)

Hayır yani olay babamın üvey amcasının dediği gibi "Hakim Beg, al sana 500, ben arka kapıdan vız!" Bütün kadınlar kendi istiyor, evet!

Bu arada Sırrı Süreyya Bey'in kulaklarını gene çınlatacağım: "Biz bir nesil, o '70ler porno furyasında, kadının da tecavüzden hoşlandığını sananarak büyüdük. Bizim saf bir arkadaş var, bir gün gidiyor filme, çıkışta dediği :" Vay arkadaş, Ümmet-i Muhammed'in çıktığı deliği gösteriyorlar!" Tabiri mazur görün ama, durum bundan ibaretmiş :)

-ENSESTE ALIŞAN İNSANLAR:

Olur mu demeyin, oluyor, kadın ya da erkek, ensest sonucu, o kişiyle birlikte olmaktan keyif alıp devam eden insanlar da var; Babası ve abisiyla bu tür ilişkisi olan iki kişiyle bizzat ilgilendim ve çözüm yok, vazgeçmek de istemiyorlar!

-ERKEK TERÖRÜNÜN SUSAN TARAFI, ERKEKLER:

Erkek aldatıldığını itiraf etmektense hapse girmeyi ya da 3 yıl ayrı yaşayıp boşanmayı tercih edebiliyor. Daha geçenlerde olan bir olay: Adamı elleri kelepçeli, iki jandarma eşliğinde bana gönderdiniz ya görüşme için, sayın heyet doktorlarımız, özellikle görüşme istediniz ve adam ağlaya ağlaya "Daha fazla konuşmak istemiyorum!" dedi, "Peki!" dedim, ne bekliyordunuz yani? "Bireysel görüşme yapılmıştır!" notu yerine "Eşi tarafından aldatılmıştır!" mı yazaydım. Onu o zaman jandarmaları kapıda bekletip yapacaksınzı! Ben Osmaniye'deyken rica ediyordum, bari kelepçeyi açıyorlardı DS hastalarında, ortam hazırlamazsanız, adam da itiraf etmez, edemez, rapora da başka bir şey yazın, hafifletici sebep yazacaksanız, bir zahmet! Oturup klavye başında ahkam kesmiyorum, yaşanmış bir olaydı da!

Tabii ki, eşleri öldürmesinler, boşansınlar istiyorlarsa, ama boşandıktan sonra birleşmek isteyip de, aldatıldığını görüp vuran da var! Ben burada öldürmeyi savunmuyorum, sadece steril ortamlarda, Batı'dan bakıp kadına yönelik şiddeti anlayamayan insanlara, madalyonun bir de bu yüzü olduğunu, o adam "Pişmanım!" demese müebbetten onca yıla mahkum olsa da susabileceğini anlatmaya çalışıyorum!

Bir de evliliği ve boşanmayı toplumca bu kadar zorlaştırmasak diyorum! Evlenirken, "Yat-kat al!", boşanırken iki tarafın rızasını bekle! Belki de şiddetin her türlüsüyle birlikte cinsel siddet de azalır!

Bu kadar ruhsatlı ya da ruhsatsız silahın niye piyasada kol gezdiğiyse, gene beni aşıp devleti bağlayan konu! En son olayı, lise tarayan Amerikan bebelerine getireceksiniz, haberiniz olsun! Önüne gelene silah ruhsatı, niye verilir ki?

Ve konuyu bir hadisle bitirmek istiyorum: "Yedi yaşındaki kız çocuğu, annesiyle bile yatmasın, odasını ayıramıyorsanız, bari yatağını ayırın!" Selam olsun sevgilimize ve son bir not; Başlıktaki "Tanrı" kelimesi "Allah" yerine değil, tamamıyla mitolojideki kavramlardan ve dikkat çekmek amaçlı yazılmıştır!
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Tarih Boyunca Nehirler Dolusu Kan Dökmüş İki Vahşi Tanrı: Tecavüz ve Ensest" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Hatice ZENGEL'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Hatice ZENGEL'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Hatice ZENGEL Fotoğraf
Psk.Hatice ZENGEL
Adana (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi36 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Hatice ZENGEL'in Yazıları
► Ego Tanrı Olduğuna İnanır Psk.Bahar TURUNÇ
► Tecavüz Psk.Nezahat BEDİR
► Çağların Yarası Ensest Psk.Esra ERDOĞAN
► Türkiye’nin Saklanan ve Kanayan Yarası Ensest Psk.Şengül DEMİRSOY BÖCÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Tarih Boyunca Nehirler Dolusu Kan Dökmüş İki Vahşi Tanrı: Tecavüz ve Ensest' başlığıyla benzeşen toplam 15 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:53
Top