2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?
MAKALE #12478 © Yazan Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ | Yayın Nisan 2014 | 4,850 Okuyucu
Bu makalede kızlık zarı dikimi hakkındaki methodlar bilgi amaçlı yer almaktadır.
Mikrocerrahi ile kızlık zarı dikimi nedir?

Aslında gerçekte bozulmuş olan zarın tamamen tamir edilmesi ve eski haline getirilmesi olanaksızdır. Son derece ince yapıda olan bu doku genelde dikiş tutmaz. Çünkü ortamda bulunan fazla sayıdaki mikroorganizma yara yerini kolayca enfekte edebilir.
Ancak kızlık zarı kalın ve birden fazla yırtığın olmadığı durumlarda kızlık zarı yırtığının kenarları kesilerek kendiliğinden eriyen ince dikişlerle yeniden dikilebilir. Bu ameliyatlar "mikrocerrahi yöntemi" ile yapılmakta ve ameliyatı yapan hekimin mikrocerrahi becerisi ile ameliyatın başarısı paralel seyretmektedir.

Uzun vadeli kızlık zarı dikimi nedir?

Vajina duvarından alınan parçalar ("vajinal flebler") ile yeni bir hymen de yapılabilir. Bu şekilde ilk ilişkide kanama gelmesi sağlanabilir. Bu tür ameliyatlara da "fleb operasyonu" adı verilmektedir. Uygun vakalarda uzun süreli kalıcı olma özelliği vardır.

Kısa vadeli kızlık zarı diktirme nedir?


Mikrocerrahi tekniği ile sekonder onarım ve vajinal flep yöntemleri "uzun vadeli onarım" ameliyatları kapsamındayken, vajina içine atılarak vajinayı daraltan dikişler genel olarak "kısa vadeli onarım" kapsamındadır ve kesin başarı için ilişkiden 2 ile 6 gün öncesinde yapılması uygundur.

Kızlık zarı dikimi ameliyatları ne zaman yapılmalıdır ?

Bu yapılacak olan ameliyatın türüne bağlıdır. Bazı ameliyatlar evlilikten bağımsız olup her zaman yapılabilirken (uzun vadeli onarım), bazıları evlenmeden 2-6 gün önce (kısa vadeli onarım) yapılabilir.

Kısa vadeli yani evlenmeden 2-6 gün önce yapılan ameliyatlardaki başarı şansı jinekoloğun tecrübesine de bağlı olarak %100'dür.

Uzun vadeli flep operasyonları ve mikrocerrahi yöntemi ile kızlık zarının tamiri ameliyatlarında ise kişilere evlenmeden 4-5 gün önce bir kontrol önerilmektedir. Bu şekilde kesin sonuç elde etmek mümkündür.

Ameliyat işlemleri genelde 20-30 dakika kadar süren, genel anestezi (uyutularak) veya daha çoğunlukla lokal anestezi (uyuşturularak) ile yapılabilen nispeten basit bir operasyondur. İşlemi yapan kişinin beceri ve tecrübesine yanında kişinin vajen durumuna göre başarı şansı değişmektedir.

Kızlık zarı diktirme ameliyatı sonrası dönem

Kızlık zarı ameliyatı sonrası dönemde kişilerde ağrı olmayacaktır. Vajinal bölgede hafif bir gerginlik hissi ve hafif bir kanamanın olması ise normaldir.

Eğer kişi şehir dışından geliyor ise aynı gün içinde yola çıkmasında, banyo yapmasında ve hareket etmesinde herhangi bir sakınca olmayacaktır. Özetle kişinin günlük hareketlerini kısıtlaması gerekmeyecektir.

Her jinekolog kızlık zarı onarımı ameliyatı yapabilir mi?


Hayır. Pek çok jinekolok bu ameliyatı prensip olarak yapmaz. Ancak Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere dünyanın hemen her ülkesinde bu ameliyatı yapan doktor ve klinikler mevcuttur.

Kızlık zarı operasyonları aynen vajina estetiği ile ilgili operasyonlar gibi son yıllarda güncelliğini koruyan ve arttıran operasyonlar arasındadır. Hatta vajina estetik ameliyatları ile eş zamanlı olarak kızlık zarı dikimi de yapılabilmektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman ESERDAĞ Fotoğraf
Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi47 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın Yazıları
► Kızlık Zarı Dikimi Dr.Hakan YAZ
► Kızlık Zarı ve Dikimi Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Kızlık Zarı ve Dikimi Op.Dr.Aynur ŞENDEMİR
► Kızlık Zarı Dikimi Ameliyatları Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER
► Kızlık Zarı Dikimi Nasıldır? Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Kızlık Zarı Dikimi ve Tamiri Op.Dr.Firdevs UĞUZ
► Kızlık Zarı Dikimi Hymenoplasti Op.Dr.Ebru ZÜLFİKAROĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?' başlığıyla benzeşen toplam 41 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Tedavisi Nisan 2014
► Vajinismus Egzersizleri Nisan 2014
► Vajinismus Belirtileri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:32
Top