2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gerçek Başarı İçin Düşünceler
MAKALE #12541 © Yazan Psk.İlkten ÇETİN | Yayın Nisan 2014 | 5,084 Okuyucu
Gerçek başari için düşünceler:

Başarılı insanı belirleyen ilk özellik, tutumdur. Kişi olumlu tutum ve düşüncelere sahipse, zorluklarla uğraşmayı seviyor ve onların üstesinden gelmekten haz duyuyorsa , başarılarının yarısını gerçekleştirmiş sayılır. Lowell peaock, böyle demektedir. Başarılı olmamızda tutumun büyük önemi olduğu gerçektir. Yine clement stone şöyle demiştir: insanlar arasındaki fark, ufaktır.ancak bu ufak fark,büyük farklılığa neden olur. Ufak fark, tutumlardadır.büyük farklılıksa bu tutumun olumlu veya olumsuz olduğudur. Başarı ile aramızda, tutumumuz yer alır. Hayatta başarılı olanlar ve olmayanlar arasındaki fark şudur: başarılı olanların yaşamlarını en iyi şekilde geçirilmiş saatlerinin, en büyük iyimserlik- lerinin ve zaferlerle en dolu olan deneyim- lerinin düşünceleri yönetir ve yönlendirir. Diğer başarısız insanlar, geçmişteki yenil- gileri ve şüpheleri ile yönlendirilir ve kontrol edilirler. Başarı zaten,zorluklarla,imkansızlıklarla karşılaşmada engelleriyenme,imkansızlık- ların üstesinden gelmedir.burada önemli olan kendinize inanarak yeniden doğrulup ne kadar da güçlüymüşüm diyebilmektir. Tek yapmamız gereken yeniden denemek, yaşam amacımız için çalışmaya başlamaktır. Hemen şimdi! Etrafınızda başarıya asansörle çıkmış birini göremeyiz. Başarmak için mutlaka merdi- venlerden çıkmak zorundasınız. Hayatınızı değerli kılan hayat amacınızdır. Zor günlerinizde size yol gösteren, sizi ayakta tutan,yaşama sevinci veren, gelecek hayalinizdir.sizi hayata bağlayan “kendi çabalarınızın” sonunda elde ettiğiniz sonuçlardır. Mücadele etmediğiniz sürece istediğiniz başarıyı ve başardım duygusunu yakalayamazsınız. Belirleyici olan sizin çabalarınızdır.bütün zorluklara rağmen ben yapabildim, bunu ben başardım diyebilmektir. Hiçbir başarı kolay kazanılamaz. Başarıya ulaşmak için onu hak etmek gerekir. Başarının yolu önce hayal etmek,hedef belirlemek, hedef için ümitli olup çalışmak zorluklardan yılmamak, sportmence mücadele etmektir. Başari için eylem plani

*kendinizi,duygularınızı,tepkilerinizi tanıyın.

*kendinizi diğer insanlara açın

*iletişim kurma becerinizi geliştirin

*problem çözücü olun

* eleştiriye açık olun unutmayin:en uzun yolculuk bile ilk adimla başlar. Başarisizliği yenme özellikleri *tek ilkeye odaklanıp diğerlerini ihmal etmediğinizi garantileyin.

*ulaşılmayacak stratejiler konusunda ikna olmayın.

*geçmişte işe yarayan bir şeyin bugün de işe yarayacağını düşünmeyin.



Bu düşüncelerimizle,geleceği ve olabilecek- leri iyi bir şekilde irdelemiş olduğumuz için herhangi bir sonuç bize sürpriz olmayacaktır. Gelişen olaylara ve çıkan yeni sonuçlara göre yeni önlemler almamız ve ısrarla pes etmeden hedefimize doğru gitmemiz, ayrıca başarımızın ancak bizim çabalarımız sonucunda mümkün olacağını alkımımızdan çıkarmamamız bizi üstün kılacaktır. Hayatımızın her bölümünde olumlu düşünürsek,olumlu olaylarla karşılaşırız. Çevrenize olumlu ışınlar saçarsanız, karşımızdakilerin bunları görmemesi mümkün değildir. Aynen onlar da sizin gibi,ilişki, güven,değer, tepki ve huzur arıyorlar. Niçin güleryüzlü,olumlu bakan yapıcı olduğunu karşısındakine gözlerinin içinden yansıtan,olumlu düşündüğünü sözcük, bakış ve davranışlarıyla pekiştiren birinin söylediklerini kabul etmesinler ki?


Başari için zaferin sirlari

*gündelik hayatınızın ve rutin alışkanlıklarınızın bütün yönlerini ve alışkanlıklarınızı masaya yatırın.

*zamanınızı iyi organize edin

*başkalarına iyi davranarak, kendinize de iyi davranmış olursunuz.

*kendinize iyi bir isim yapın

*yaşamınızda bir denge kurun

*doğru insanlarla sosyal ilişkiler kurun
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Gerçek Başarı İçin Düşünceler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İlkten ÇETİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İlkten ÇETİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     5 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İlkten ÇETİN Fotoğraf
Psk.İlkten ÇETİN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi259 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İlkten ÇETİN'in Makaleleri
► Sbs’de Başarı İçin Püf Noktalar Psk.Dnş.Ömer AKGÜL
► Başarı İçin Öğrenci Koçluğu ÇOK OKUNUYOR Zekeriya GUTER
► Başarı İçin Hedefini Belirle! Psk.Dnş.Mehmet POLATOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Gerçek Başarı İçin Düşünceler' başlığıyla benzeşen toplam 26 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Kendine Sevgili Misin? Şubat 2022
► Bilişsel Çarpıtmalar (Düşünce Hataları) ÇOK OKUNUYOR Temmuz 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:29
Top