2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Genital Estetik
MAKALE #12678 © Yazan Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA | Yayın Haziran 2014 | 3,209 Okuyucu
Genital bölgenin düzgün görünümü birçok kadın için oldukça önem taşır. Bu bölgedeki hoşa gitmeyen görünümler özellikle bazı kadınlar için mutsuzluk kaynağı olmaktadır. Kadınlarda iç ve dış genital sistem kızlık zarı (hymen) ile ayrılmıştır. Bu tür ameliyatlar, modern jinekolojik estetik operasyonlar arasında yer almakta, hem işlevsel ve hem de kozmetik nedenlerden ötürü başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere pek çok ülkedeki özel merkezler tarafından yapılmaktadır. Kadınlar son zamanlarda bu alanda da operasyonların yapıldığını öğrenmeye başladıkça sorunlarının çözülebileceğini öğrendikçe bu konuda operasyon yapan merkezlere daha çok başvurmaya başladılar. Normal vajinal doğumlar, dokuların yaşla birlikte elastikiyetini kaybetmesi, bir şekilde geçirilmiş travma veya bazı genetik hastalıklar nedeniyle vajinal doku ve çevresindeki kasların sıkılığı, gerginliği ve gücü azalabilir. Bazı çiftler cinsel birliktelik sırasında bu konu nedeniyle gevşeklik ve tatminsizlik hisseder mutsuz olurlar. Labium minör denilen vulvada küçük dudaklardaki asimetri, fazla büyük olması, düzensizlik veya doğumdan kaynaklanan vajina girişindeki genişlemeler de genital bölgenin kötü görünmesine neden olmakla birlikte cinsel ilişki sırasında rahatsızlık, o bölgede sürekli ağrı hissi, aşırı hassasiyet ve dar kot pantolon, mayo, tayt, bikini vs. giyerken rahatsızlık duymaya neden olabilir. Bu sorunlar çoğunlukla doğum sonrasında ya da o bölgenin operasyonları sonrası oluşurlar. Bazen de doğuştan-gelişimsel bazı rahatsız edici şekil bozuklukları olabilir. Bu problemleri yaşayan kadınların yeniden kendilerini güvende ve rahat hissedebilmeleri için, sağlıklı bir cinsel hayat için veya estetik kaygılarının giderilmesi için genital bölge estetik operasyonları yapılabilmektedir.

VAGİNAL DARALTMA

Vajinal daraltma operasyonları konusu son zamanlarda dünya genelinde kadınlar arasında ilgi odağı haline gelmiştir. Vajinal gençleştirme diye de adlandırabileceğimiz bu işlem aynı zamanda vajinal rekonstrüksiyonun cerrahi bir şeklidir. Bu yöntem, genellikle gevşek hale gelmiş ve elastikiyetini kaybetmiş vajina için bir sıkı görünüm ve işlev isteyen kadınlara uygulanmaktadır. Normal doğum sırasında gerilme ve yırtılma nedeniyle, vajina kasları cilt ve çevreleyen dokuda gevşeme ve zayıflamaya neden olmakta, bu yapıların güçlendirilmesi ve vajinal kasların yeniden inşası büyük ölçüde çiftler arasındaki cinsel ilişkiyi geliştirmektedir. Bu işlemde temel hedef kadının cinsel organının erkeğin penisini daha sıkı kavrayabilmesini sağlamaktır. Bu prosedür sayesinde, kadınlar da kaybettikleri güveni yeniden kazanıp cinsel etkinliklerine yeni bir boyut katabilirler. Vajinal sıkılaştırma prosedürü cinsel hazzı geliştirmek için dünya çapında kabul edilen bir işlemdir. Hekiminizin sizin ihtiyaçlarınıza uygun en iyi çözümü sunmak için gayretle çalıştığından ve sizin gizliliğinize değer verdiğinden emin olmanızı isterim.

LABİOPLASTY

Labioplasty küçük dudak (vajina açıklığını çevreleyen cilt) şeklini düzeltmek için yapılan bir tür cerrahi prosedürdür. Küçük dudakların (iç labia) şekli kadınlar arasında büyük farklılıklar gösterir. İç dudakların büyüklüğü bünyesel olabilir. Ya da dudağın boyutu ve rengi, doğumlar, cinsel uyarı, kronik tahriş gibi çeşitli nedenlerden dolayı zaman içinde değişebilir. Bazı durumlarda dudaklar arasında ileri derecede asimetri-boyut farkı bulunabilir. Pek çok kadın bu değişikliklerden rahatsız olabilir. Bazen iç dudakların büyüklüğü cinsel ilişki esnasında, bisiklet veya at binme esnasında ağrıya da yol açabilir. Labioplasty işte bu kusurları gidermek için gerçekleştirilen basit ama çok rahatlatıcı bir operasyondur. İşlemin dört farklı çeşidi vardır ve hastanın istekleri, dudakların yapısına göre operatör bunlardan birini seçer. Bu operasyon genelde uyutularak yapılan hiçbir yan etkisi ve riski olmayan güvenli bir işlemdir. İşlem genellikle ayaktan tedavi şeklinde olur ve işlem sonrası kişi günlük hayatına devam edebilir.

REVİRGİNİZASYON (Hymenoplasty)


Hymen (kızlık zarı) kısmen vajina açıklığını kapatan bir zardır. Bu zar ilk vajinal ilişki sonrası çoğunlukla yırtılır. Kızlık zarı ve bekâret kültürel ya da dini nedenlerle önemli bir unsur olarak kabul edilir. Evlilik öncesi çok önemli bir faktör oynar. Revirginization (Hymenoplasty) yardımıyla, yırtılmış kızlık zarı tamir edilebilir ve bu işlem bazen oluşabilecek çok dramatik olayların önüne geçebilir. Bu işlem acısız hiçbir yan etkisi olmayan güvenli bir işlemdir. İşlem genellikle ayaktan tedavi şeklinde olur ve işlem sonrası kişi günlük hayatına devam edebilir.

VAJİNAL REKONSTRÜKSİYON


Vajinal rekonstrüksiyon vajina üzerinde yapılan ileri düzey bir plastik cerrahi işlemdir. Vajinal rekonstrüktif cerrahi vagenin doğumsal olarak olmaması veya az gelişmiş olması durumlarında yapılır. Ayrıca, travma ya da kanser nedeniyle vajinal yapılara hasar oluşma durumlarında başvurulur. Ameliyat genel anestezi altında yapılır ve sonrasında uzun süreli hastanede kalmak gerekebilir.

KLİTOROPLASTİ


Klitoris kadın orgazmı ile ilgili önemli bir organdır. Zaman zaman klitoris üstünde fazla ve düzensiz kalın cilt genellikle klitorisi büyümüş görüntüsü verir. Ayrıca klitoris üzerindeki bu kalın cilt katlantısı orgazm olmayı zorlaştırabilir. Clitoroplasti işlemi ile bu cilt katlantısının bir kısmı alınarak cinsel fonksiyonlarda düzelme, kadında boşalma sorunlarına çözüm bulunabilir. Bu işlem de acısız ve hiçbir yan etkisi olmayan güvenli bir işlemdir. İşlem genellikle ayaktan tedavi şeklinde olur ve işlem sonrası kişi günlük hayatına devam edebilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Genital Estetik" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA
Denizli
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Emre GÜRÇKAYA'nın Makaleleri
► Genital Estetik Op.Dr.Şenay AYCAN
► Genital Estetik Op.Dr.Aynur ŞENDEMİR
► Genital Estetik Op.Dr.Volkan Serhat DEDE
► Genital Estetik Op.Dr.Alper BAYRAKTAR
► Lazerle Genital Estetik Op.Dr.Atıl AKTAŞ
► Genital Estetik Ameliyatları Dr.Sezgin SÖNMEZ
► Genital Estetik Operasyonları Op.Dr.Kutlugül YÜKSEL
► Genital Bölge Estetik Ameliyatları Op.Dr.Evren HELVACI
► Genital Estetik Vagina Estetiği Doç.Dr.Tayfun TÜRKASLAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Genital Estetik' başlığıyla benzeşen toplam 23 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


21:07
Top