2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Depresyondan Çıkmak İçin Yardımcı 8 Yöntem
MAKALE #12888 © Yazan Psk.Mahir Efe FALAY | Yayın Temmuz 2014 | 7,829 Okuyucu
Depresyon çağımızın hastalığı o kesin. Ama çözümleri var o da kesin.

1. Sizi yine siz mutsuz ettiğiniz için, sizi değiştirmek gerek. Bu yolda konusunda uzman bir psikoloğa gidebilirsiniz. Harcayacağız onca saate ve nakde sonuçları düşünürseniz değecektir. Zira psikologla sizin bu hale gelmenizde önemli rol oynayan inanç ve düşüncelerinizle çalışırsınız. Eğer dışarıda önemli bir şey yoksa veya depresyonun devamını sağlayan biri-bir şey yoksa başarı neredeyse kesindir.
2. Eğer sizin hayatınız bir evse, çatıyı da sütunlar destekliyorsa tek sütunun yıkılması sizi darmadağın ettiyse demek ki evinize, hayatınıza, daha fazla sütun gerekiyordur. Tek sütunlu evde o sütun yıkılınca çatı yıkılır. Ama tepeyi destekleyen üç-dört sütun varsa birinin dahi yıkılması o kadar etkilemez bütünü. Bu sütun benzetmesinde de kast ettiklerim mesela: “Kız oğlanı seviyor, başka hiçbir şey görmeyecek kadar çok seviyor. Sürekli onun düşüncesiyle yatıp kalkıyor. Her anı da beraber. Derken adam kızı ansızın terkediyor! Kızımız çok üzgün, çaresiz ve bomboş hissedecektir. Ancak adamla duygusal beraberliği sürerken x yapıcılığı kursu, y köpek barınağı gönüllüsü ve z blogu yazarı gibi değişik uğraşlar “sütunlar” da edinseydi sonuç böyle olmazdı.
3. Bulunduğunuz ildeki ücretsiz veya düşük ücretli kurslar da amacınız x öğrenmek olmasa bile kafanızı olan bitenden uzak tutacağı için rahatlama sağlar. Yanısıra aynı ilgileri uğraşı paylaşacağınız bir çok insan da katar çevrenize. Özellikle İstanbuldaysanız Büyükşehir Belediyesinin açtığı ücretsiz kurslar bulunmaz fırsat.
4. Meditasyon ve veya nefes egzersizleri huzur sağlar. Öyle ki sadece düzenli olarak nefes alıp vermek dahi sakinleştiriyorken bu uğraşa daha derin girerseniz yararı büyük olacaktır. Bu yüzden böyle anlarda binlerce yıldır orada olan Uzakdoğu felsefesine dalmanın zararı olmayacaktır. Eğer bu binlerce yıldır devam eden inanç ve pratikler hiçbir işe yaramasaydı veya anlam ifade etmeseydi unutmayın ki en baştan Uzakdoğulular hadi ordan der silerdi :)
5. X veya Y ile uğraşmak. Nasıl uğraşmak? Atıyorum o gitarı çalmak. Ve çalmaya çalışmak. Veya ağaç işlerine yatkınsanız kutu, masa iskemle yapmak. Amaç kar değil. Amaç sizi “uzak tutmak”. Bu uğraşlar öyledir ki onları yaparken başka birşey düşünemezsiniz. Eğer düşünürseniz konsantrasyonu bozarsanız zaten yapamazsınız.
6. İnanç önemli bir yardımcıdır. İnancınıza “sığınırsanız” sizi kaplar, örter ve başka bir şeye izin vermez. Unutmayın ki inançlar, her türlü inanç etkilidir. İnanç desteğiyle - nedeniyle çıkan olaylar tarihe damgasını vurmuştur. Bu da bize gücünü gösterir.
7. Evcil bir hayvan edinmenin de yararlı olduğu görülmüştür. En doğal yolundan (birinden yavruyken veya barınaktan alarak) sahipleneceğiniz bir kedi veya köpek size bambaşka bir dünyanın kapısını açacaktır. Aşısı, tuvaleti, yemeği, sağlığı, eğitimi, oyunu, çiftleşmesi derken hem size hayatınızdaki bir “sütun” olur, hem de “keşke ağzı olsa” diyebileceğiniz bir arkadaş edinirsiniz.
8. Kendinizi yazı yazmaya verin! İster kağıda ister internete. Yazın ve dışarı açın ki diğerleri sizi hiç tanımadan bilmeden okusun ve sizin için ÇOK BÜYÜK olan acı-hüsran-bunalım herhangi bir şeye dönüşüp sıradanlaşsın. not: ben buna "acıyı paspas etme" tekniği derim. Seanslarımda kullanırım. Gerekli cesaret gösterilirse her seferinde işe yarar.

Görebileceğiniz gibi depreson çözümsüz değil. Ancak yukardakilerin hiçbiri size çözüm olmuyorsa demektir ki daha ciddi, derin birşey vardır ve o durumda derhal proesyonel yardım almanızı öneririm.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Depresyondan Çıkmak İçin Yardımcı 8 Yöntem" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Mahir Efe FALAY'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Mahir Efe FALAY'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     3 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Mahir Efe FALAY'ın Yazıları
► Depresyondan Kurtulmak Psk.Dnş.Kıvanç TIĞLI
► Depresyondan Nasıl Kurtulurum Psk.Dnş.İbrahim GÜLYAŞAR
► Depresyondan Kurtulma Yolları Psk.Feyzullah ALPMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Depresyondan Çıkmak İçin Yardımcı 8 Yöntem' başlığıyla benzeşen toplam 41 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Ergenlik Tavsiyeleri Haziran 2014
► Mutluğun Yolunda Aralık 2009
◊ Varsayma Problemi Ekim 2015
◊ Fark Etmelidir! Ocak 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:55
Top