2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diş Estetiği Ücretleri
MAKALE #13338 © Yazan Dt.Betül YURTERİ | Yayın Ekim 2014 | 4,609 Okuyucu
Günümüzde gerek kullanılan materyaller, gerek yeni tekniklerle doğal diş dokusuna uygun dişler yapmak mümkündür. Estetik diş yapılarının yapılmasında dişhekimi ve yardımcılarının, dental teknisyen, dental malzeme distribütörleri, teknolojik cihazların firmaları gibi birçok kişi ya da kuruluşlar çalışmaktadır.
Diş estetiği ücretlendirilirken şu unsurlar dikkate alınır;
- Öncelikle deytaylı bir muayene; Dişhekiminin bilgi ve tecrübesinin yanısıra, ağıziçi görüntülerinin kaydedildiği kamera sistemleri ile muayene, tedavi planının çıkarılıp hastaya verilmesidir.
- Tedavi planının kabul edilmesi ile birlikte fotoğraf kayıtları, bazı özel programlarla diş estetiği analizi ve analiz yöntemleri sonucu elde edilen 3 boyutlu modeller.
- Diş estetiği sağlıklı diş ve dişeti ile başlar. Bu yüzden ağıziçinde yapılması gereken tüm dolgular, kanal tedavileri, çekimler ve implant tedavileri ilave edilir.
- Dişetleri operasyonları örneğin; gummy smile dediğimiz fazla görünen dişetlerinin alınması, dişeti simetriğinin sağlanması, yani dişetlerinin de estetik olması için yapılacak işlemlerin ücretleri de ilave edilir.
- Sağlıklı bir ağız yapısı elde edildikten sonra diş estetiği kısmı başlar.
3 boyutlu modellerin bazı özel plaklarla ağız içine uygulanışı ve hekim ve hasta tarafından geçici dişlerin onaylanması.
- Elde edilen geçiciler üzerinden diş aşındırmaların yapılması
Ölçü aşaması ve laboratuara transferler
Laboratuarda hem teknisyenin el yeteneği hem de teknolojisini kullanarak seramiklerin yapılması.
Provalar
Yapıştırma aşaması ve final
Tüm bu aşamaların arasında daha birçok detay ve titiz çalışmayı gerektiren işlemler de bulunmaktadır.
Kliniğimizden diş estetiği ile ilgili ücretleri öğrenmek istiyorsanız 216 428 63 55 i arayarak bilgi alabilirsiniz. ( Gummy smile operasyonu ücreti, diş temizliği ücreti, mock up ücreti, lamine diş fiyatı, metalsiz porselen diş fiyatları, metal destekli porselen ücreti, zirkonyum diş fiyatları, implant ücreti, implant üstü porselen diş ücretleri, panaromik röntgen ücreti, diş tomografi ücreti, kompozit dolgu fiyatları, diş estetiği, gülüş analizi ücreti )

Estetik Diş Hekimliğinde bilimsel olarak kanıtlanmış çok özel tekniklerin yanında, teknolojik birçok materyal, bilgisayar destekli cihazlar kullanılır. Ayrıca spesifik ürünler kullanılır ki; bu ürünlerin kabul edilebilirliği için çok detaylı ar-ge çalışmaları mevcuttur. Aslında dişhekimliğinin tüm alanında çok özel ürünler, cihazlar kullanılmaktadır. Tüm bunlara teknisyenin el ile yaptığı uygulamalar ve hekimin becerisi de eklenince ücretler yükselmektedir. Tüm dünyada bu böyledir.
Ancak estetik diş hekimliğinde farklı materyaller ve teknikler kullanılarak ücret düşürülebilir. Örneğin porselen lamine yerine kompozit lamineler biraz daha uygun fiyattadır. Ancak bu demek değildir ki kompozit lamina kalitesizdir. Tam tersine bazen kompozit lamina yapmak gerekebilir.
Diş estetiği ücretlerinde ortodontik tedaviler de önemli bir yer tutar. Örneğin porselen lamine yapmadan önce ortodontik tedavi yapılması gerekebilir. Ortalama 6 ay ila 1.5 yıl arasında değişen sürelerde tamamlanan bu tedavilerden sonra lamine ücretleri de ilave edilecektir. Diş estetiğinde diş temizliği, diş beyazlatma ücretleri de ilave edilebilir.
Estetik diş hekimliğinde dişeti tedavileri ve operasyonları da ayrı ayrı ücretlendirilir. Periodental tedaviler diş estetiğinin vazgeçilmezlerindendir. Sağlıklı bir dişeti olmadan ideal bir diş estetiği de olmaz. Bu operasyonlar işlemine göre belli sürelerde beklemeyi de gerektirir. Hemen lamine ya da diğer porselen kaplamalara başlanamayabilir. En az 4- 6 hafta beklenmesi gereken dişeti estetiği ile ilgili tedaviler vardır.
Sonuçta size uygun ideal bir gülümsemeye kavuşmak istiyorsanız hem belli bir bütçe ayırmanız gerekecek, hem de bekleme sürelerinde sabırlı olmanız gerekecektir.

Diş Hekimi
Betül Yurteri
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diş Estetiği Ücretleri" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dt.Betül YURTERİ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dt.Betül YURTERİ'nin izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Betül YURTERİ Fotoğraf
Dt.Betül YURTERİ
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi4 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dt.Betül YURTERİ'nin Makaleleri
► Ön Diş Estetiği Dr.Dt. Sertaç KIZILKAYA
► Diş Estetiği Dr.Dt. Nihat TANFER
► Ön Diş Estetiği ve Zirkonyum Porselenler Dr.Dt. Sertaç KIZILKAYA
► Diş Estetiği ve Güzel Gülümseme Dt.Betül YURTERİ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Diş Estetiği Ücretleri' başlığıyla benzeşen toplam 99 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


17:10
Top