2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajinismus Muyum?
MAKALE #13534 © Yazan Dr.D.Saygın MİCOZKADIOĞLU | Yayın Kasım 2014 | 3,943 Okuyucu
Vajinismus, kadının tamamen kendi iradesi dışında, elinde olmayarak, istemsiz kasılmaları sonucu cinsel ilişkiye girememe durumudur. Vajinanin etrafindaki vajen kaslarının refleks olarak, istemdişi kasilmasi, bununla birlikte vücutta kasılma, katılaşma, endişe, korku, titreme panik ruh haliyle kadinın bacaklarını kapatması, eşini itmesi ve eşiyle cinsel ilişkiye girmeye izin verememesidir. bu durumda kasılmalar vajenin giriş bölümündeki düz kaslarda olur ve vajene penis giremez.

Unutmayın ki; bu durum kadının tamamen iradesi dişinda olmaktadi. Ön sevişmede genelde bir sorun yoktur, vajinal ıslanma olmasına ve eşiyle cinsel birliktelik istenmesine rağmen, sorun ilişki anında ortaya çıkmakta olup, zaman içinde cinsel isteksizlik'e, soğumaya yol açabilmektedir. Ayrıca vajinismus, cinsel ilişkinin dışında, jinekolojik kadın doğum muayenesinde, ya da vajinal fitil krem kullanılmasi gerektiğinde, vajinal tampon kullanması gerekirse vajinal kasılmalar refleks olarak ortaya çıkabilmektedir. kişi hiç bir şekilde ilaç veya tamponu kullanamaz. Bunun dışında daha önce ilişkiye girebilirken zor bir doğuma, jinekolojik müdahaleye bağlı olarak da sonradan da gelişebilir.

Kayra Bera Kadın Sağlığı 'na vajinismus - cinsel ilişkiye girememe sorunu ile gelen bayanların bir kısmı vaginusmus muyum? Tam emin değilim, ya da vajinismus belirtilerinin bende birkaçı var, acaba vajinismus muyum ? diye sormaktadırlar.

Vajinismusklinik olarak, sizin için hazırladığımız Vajinismus muyum mini testini yaparak vajinismus olup olmadığınız hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

VAJİNİSMUS KLİNİK VAJİNİSMUS MUYUM? (Cinsel İlişkiye Girememe) TESTİ;

1- Cinsel birleşmenin sıkıntılı, keyifsiz, zor ve ağrılı gerçekleşmesi,
2- Eşi ya da erkek arkadaşı ile cinsel ilişkiye girmekten korkma ve cinsel ilişkiye girememe,
3- Cinsel ilişkinin kısmen gerçekleşmesi “penisin bir kısmının vajinaya girmesi”,
4- Vagina içine parmak sokamama,
5- Vajina içine tampon yerleştirememe,
6- Vaginal ultrasounda girememe,
7- Kadın doğum muayenelerinden çekinme, korkma, masaya çıkamama,
8- Vajina içine medikal tedavi amaçlı vaginal fitil, vajinal krem kullanamama…

Yukarıdaki belirtilerin sizde bulunması vaginismusla karşı karşıya bulunduğunuzu gösteren bir durumdur. Burada tam tanınızın konması için güvenilir bir kadın doğum uzmanına gitmeniz ve jinekolojik muayenenizi yaptırıp vajinismus tanınızı netleştirmeniz çok önemlidir.

Bu muayene, bir jinekologla, kolay, ağrısız, birkaç dakika süren bir muayenedir .

Vaginusmuslu kadınlar, cinsel ilişki sırasında eşleri ile sevişmekten keyif alabilir ve hatta orgazm olabilirler. Bununla birlikte zamanla vaginusmus (Cinsel İlişkiye Girememe) probleminin ortaya çıkardığı duygu durumu ile zamanla ilişkiden soğuyabilir, cinsel isteksizlik gelişebilir, keyif almayabilir ve isteksizlik gelişebilir.

Vaginusmus (Cinsel İlişkiye Girememe) tedavisini almamış çiftler, bu durumu böyle kabul edebilir ve cinsel ilişkiye girmeden durumlarını korur fakat bu problem zamanla çiftlerin birbirinden uzaklaşmasına hatta ayrılmaya kadar götürebilir.

Vaginismus (Cinsel İlişkiye Girememe) sorununu yaşayan kadınlar, sevişme aşamasının başında yeterli ıslanma arzu ve istek olmasına rağmen cinsel ilişkiye girme anı geldiğinde, korku, heyecan nedeniyle, bacaklarında ve vücutlarında kasılma hissederler ve eşlerine cinsel ilişkiye girmelerine izin vermezler, eşlerini iterler.

Burada çiftlerin unutmaması gereken, bu durum cinsellikle, cinsel ilişkiyle ilgili kadının tamamen iradesi dışında, elinde olmadan, refleks olarak ortaya çıkmasıdır.

Bu durumun nedeni de, vaginusmus problemi yaşayan kadınları çocukluktan şu anki durumlarına kadar geçen sürede, cinsel birliktelikle ilgili bir takım bilgileri yanlış algıladıkları için bu kısır döngüyü yaşamaktadırlar.

Bu yanlış bilgilerin, inanışların, yanlış düşünce kalıbının değiştirilip yerine, doğru bilgi ve telkinleri vererek vajinismus tablosundan kurtulmak mümkündür.

Jinekolog Op. Dr. Saygın Micozkadıoğlu
Kayra Bera Kadın Sağlığı

Kaynak: vajinismusklinik.com/vajinusmus-makaleleri/vajinismus-muyum-testi.html
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajinismus Muyum?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.D.Saygın MİCOZKADIOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.D.Saygın MİCOZKADIOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Dr.D.Saygın MİCOZKADIOĞLU
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.D.Saygın MİCOZKADIOĞLU'nun Makaleleri
► Vajinismus Op.Dr.Çiğdem TEZCAN
► Vajinismus Doç.Dr.Murat Eren ÖZEN
► Vajinismus Nedir Op.Dr.Esra DEMİR YÜZER
► Vajinismus Nedir ? Op.Dr.Ali Ata ÖZDEMİR
► Vajinismus Tedavisi Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Vajinismus Egzersizleri Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Vajinismus Muyum?' başlığıyla benzeşen toplam 82 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:58
Top