2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yüz Gençleştirme ve Günümüzdeki Dengeler
MAKALE #13664 © Yazan Prof.Dr.Aycan KAYIKÇIOĞLU | Yayın Kasım 2014 | 2,816 Okuyucu
Kimse yaşlanmak istemez. Bu çok güzel ve doğal bir dürtü. Bayanlarda erkeklerden çok daha kuvvetli. Çok sayıda ve her yaşta birey daha genç olmak veya gençliğini korumak peşinde. Bu güzel arayış doğru adımlarla pekiştirilirse sorun yok.
Nedir bu doğru adımlar ?
1-Öncelikle elimizdekinin kıymetini bilmek, yani vücudumuza iyi bakmak. Sağlıklı yaşamak, sağlıklı besinler tüketmek. Ek vitaminlere, kimyasallara normal bir insanın ihtiyacı yok.
2-Sigaranın cildi yaşlandıranını tüketmemek ! Bence ölüm, kanser hepsi cilt yaşlandırmasından daha geride kalıyor. Sigara herkesin cildini yaşlandırıyor çünkü. Yani zarar oranı % 100. Kırkına geldiğinizde yüzü kırışık, dudak çevresi kırışık, kalın sesli bir bayan olmak kim ister ?
3-Aşırı güneşten korunmak. Güneşin D vitamini sentezi gibi çok önemli faydaları olduğu doğru, ancak aşırı güneş özellikle öğlen güneşi cildi yaşlandırıyor. Dahası cilt tümörü gelişme olasılığını arttırıyor.
4-Dengeli ve bilinçli kozmetik ürün tüketimi önemli. Çok para vererek maalesef kozmetiklerle gençleşme şansımız yok. Başka bir deyişle kozmetiklerin sınırlı etkileri var. Nedir kozmetik ürünlerin etkileri ? Cildimizi yağlamak, nemlendirmek, zararlı güneş ışınlarından kısmen korumak olabilir. Cilt lekelerine, pigment bozukluklarına olumlu etki olabilir.
Peki hangi etki sağlanamaz ? Mevcut sarkıklıklar, kırışıklıklar giderilemez. Cildin incelmiş, yaşlanmış yapısı geri dönüştürülemez. Yaşlı bir yüz genç bir yüz haline dönüştürülemez.
Nasıl kozmetik ürün seçmeliyiz ? Bu konuda uzman kişilerin görüşlerine başvurarak güvenilir firmaların ürünlerini kullanabiliriz. En pahalı olan en yararlı olacak diye bir yanılgıya kapılmamalıyız.
Cildimizdeki yaşlılık bulgularını geriletmek istiyoruz, ne yapalım ?
Cildimiz hem ilerleyen yaşımız, hemde çevre koşullarının etkisiyle çeşitli değişikliklere uğramaktadır. Elastikiyetini kaybeden cilt mimik kaslarının hareketine kırışıklıkla cevap verir. Bir süre sonra kırışıklıklar kalıcı hale gelir ve mimik yapılmasa bile görünür durumdadır. Yer çekimi etkisiyle yüz dokuları aşağıya doğru sarkma göstererek göz altı, yanak ve ağız çevrelerinde değişimler oluşur. Kaşlar düşerek gözlere yaklaşır.
Yüz gençleştirmede kullanılabilecek ameliyatsız uygulamalar nelerdir ?
Botulinum toksini en basit ve etkili uygulamalardandır. Bakteriden elde edilen bu toksin kasları felce uğratır. Bu felç yapıcı etkisi mimik kasları tarafından ortaya çıkarılan kırışıklıkları önlemede kullanılır. Ben kişisel olarak 16 yıldır kullanıyorum. Hiç bir allerjik yan etkiye rastlamadım. Etki azlığı veya çokluğu gibi yan etkiler sıktır. Çok basit zannedilen bir uygulama olmasına rağmen iyi sonuç almak için tecrübe ve hasta kooperasyonu gerektirir. Dezavantajı kısa süreli etki olmasıdır. Üç ay net etki sağlar. Botulinum toksini terlemede de fayda sağlamaktadır.
Dolgu maddeleri, güvenilir olanlar seçilmek kaydıyla kullanılabilir. Hyalüronik asit en sık kullandığım dolgu maddesidir. Yüzdeki ufak deformiteler için 1-2 cc, daha ileri durumlarda 3-5 cc uygulanabilir. Daha da fazla dolguya ihtiyaç duyulursa kişinin kendi yağ dokusunun kullanılması uygun olacaktır. Kendi yağ dokusunu kullanarak 20-30 cc dolgu yapılabilir. Üstelik kendi yağını uyguladığınızda hastanıza kalıcı olma potansiyeli olmaktadır.
Dikişle asma, radyofrekans ve benzeri ameliyatsız uygulamalar faydalı mıdır?
Uygulayıcıya çok faydalı olduğu kesindir, tabi vicdanı el veriyorsa. Onun dışında kalıcı fayda sağlanamaz. Adı her ne olursa olsun askı, ip ve çekme yöntemleri bir süre sonra etkisini kaybetmeye mahkumdur. Ameliyat olmak pek de hoş bir seçenek değil, doğru ama tek etkili çözüm. Ameliyat istemeyen bir hasta dolgu ve botoksla devam etmelidir. Diğer yöntemlerin tuzağına düşmemek gerekir. Her geçen gün yeni bir isim altında eski yöntemler hastalara pazarlanmaktadır. Teknolojik cihazlardan Lazerin de sihirli bir değnek olmadığını hatırlatmak isterim. Dikkatle ve seçilmiş durumlarda kullanılmalıdır.
Yüz gençleştirme ve yüz germe yöntemlerini kimlere öneririm ?
Günümüzde uygun koşullarda ve ehil ellerde ameliyatların ve anestezinin ciddi yan etkilerinin son derece azaldığını vurgulamak gerekir diye düşünüyorum. Teknolojik gelişmeler tıbba da tüm yönleriyle yansımış durumdadır. Hastanın kalp ritmi, kan basıncı, kandaki oksijen miktarı ve daha pek çok kriter anında görüntülenebilmektedir. Başka bir hastalığı olmayan sağlıklı bireylerde riskler çok düşüktür. Örneğin 300-500 km seyahat etmek daha riskli olabilir. Peki hiç seyahat etmeden yaşamak mümkün müdür ? Cerrahi girişimlerle kalıcı ve önemli değişiklikler yaratılabilir.
Dört gruba ayırabiliriz gençleşme taleplerini
1-Ben bu halimle mutluyum, yaşlılık doğal diyenler : Süper, ne mutlu size !
2-Ben kendimde değişiklik istiyorum ama ameliyattan korkuyorum : Çözüm dolgu ve botulinum toksini
3-Ben kendimde değişiklik istiyorum, kalıcı ve ciddi, ameliyattan korkmuyorum : Çözüm cerrahi gençleştirme işlemleri
4-TUZAĞA DÜŞENLER : Ameliyat korkusuyla teknolojiye sarılanlar. Askı ve benzeri tuhaf yöntemlerden medet umanlar.

KURTARMAMIZ, BİLİNÇLENDİRMEMİZ LAZIM !
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yüz Gençleştirme ve Günümüzdeki Dengeler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Aycan KAYIKÇIOĞLU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Aycan KAYIKÇIOĞLU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aycan KAYIKÇIOĞLU Fotoğraf
Prof.Dr.Aycan KAYIKÇIOĞLU
Ankara
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi10 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Aycan KAYIKÇIOĞLU'nun Makaleleri
► Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Op.Dr.Ayşe BARUTÇU
► Vajinal Gençleştirme Doç.Dr.Sevtap HAMDEMİR KILIÇ
► Endoskopik Yüz Gençleştirme Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
► Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Yüz Derisi Gençleştirme Teknikleri Prof.Op.Dr. Ege ÖZGENTAŞ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yüz Gençleştirme ve Günümüzdeki Dengeler' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:57
Top