2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme
MAKALE #13665 © Yazan Op.Dr.Eser AYDOĞDU | Yayın Kasım 2014 | 4,279 Okuyucu
Gençlik aşısı da denilen doku yenileme yöntemi son yıllarda başarılı sonuçları nedeniyle talep gören bir uygulama olmuştur. Hücresel tedaviler doku mühendisliğinin parçalarından biridir. Hücre, doku mühendisliğinin temel unsuru olup bozulan bir dokunun rejenerasyonundan sorumludur. Hücresel tedaviler özellikle sağlık alanında yüzgüldürücü sonuçlar vermekte ve tercih edilerek kullanılmaktadır.

FibroCell hastanın kendi hücrelerinden elde edilen, zamanın etkilerini geriye çeviren Otolog Fibroblast Hücresel Tedavi yöntemidir. Bir ameliyatsız yüz gençleştirme yöntemidir.

Otolog fibroblast hücre tedavisi son dönemde estetik cerrahi ve dermatoloji alanında oldukça önem kazanan uygulamalardan bir tanesidir. Dermal ve subkütanöz defektler örneğin kırışıklar, çatlaklar, akne skarları, yara izleri tedavilerinde otolog fibroblast kullanımı estetik cerrahlar için yeni bir pencere açmıştır.

Fibrocell’in Avantajları:
Toksik değildir.
Kalıcı ve uzun etkilidir.
Karsinojenik değildir.
Teratojenik değildir.
Allerjik değildir.
Hayvansal hastalık oluşturma riski yoktur.
Yeterince elastiktir.
Enjekte edildiği yerden başka yerlere kaymaz.
Herkeste aynı etkilidir
Güvenlidir.

Uygulamanın Etki Süresi:
Otolog fibroblast enjeksiyonu iyileşmenin dereceli olarak 12 aya kadar arttığı dinamik ve canlı bir protein tamir sistemi sunar. Bu iyileşme uzun sürelidir ve bilim adamlarının araştırmalarına göre 4,5 yıldan sonra bile iyileşmede bir bozulmaya rastlanmaz.

Diğer yöntemlerden farkları nelerdir?
Dolgu enjeksiyonu ve fibroblast tedavisi iki farklı uygulamadır. Dolgu malzemeleri özellikle cilt kırışıklıklarında kısa vadede geçici bir dolgunluk sağlarken, otolog fibroblast enjeksiyonu bir tedavi yöntemi olarak cilt kırışıklıklarının yok edilmesinde etkili fakat dolgu malzemelerine nazaran daha uzun vadede etki gösteren bir yöntemdir. Otolog fibroblast hücre tedavisi uygulaması dolgu malzemeleri ile karıştırılmamalıdır.
Operasyon gerektirmeksizin bu teknik yüzdeki çevresel defektlerde kalıcı iyileşme gösteren, güvenilir şekilde kullanılan ve nerdeyse % 0 hipersensitif (allerjik) reaksiyon gösteren bir yöntemdir.
Bu yöntem, özel bir kültür yöntemi ile otolog canlı fibroblast hücre hattı oluşturmak için hastanın kulak arkasından punch ile alınan küçük bir biyopsi gerektirir. Sayısal olarak çoğaltılan bu canlı otolog fibroblastlar hastanın direk olarak dermisine enjekte edilerek burada sürekli bir protein tamir sistemi oluştururlar. Son bulgular; cilt gençleştirmede 12 aydan 48 aya kadar ölçülebilir bir iyileşme olduğunu göstermektedir. Bu çalışmalardaki histolojik analizler fibroblast enjeksiyonunun kolajen artışını sağladığını ve bununla birlikte dermal kolajenin kalınlığını ve yoğunluğunu da artırdığını kanıtlamaktadır. Bu yöntem herhangi bir alerjik tepki vermez.

Yıpranan dokuda canlılığını kaybeden hücrelerle birlikte kollajen ve elastin üretimi azalır. Artık bu durum, doku mühendisliği teknikleriyle önlenebilmektedir. Bu bölgeye nakledilen fibroblast hücreleri dokunun eski canlılığını kazanmasını sağlar. Uygulama, yaşayan, dinamik bir protein tamir sistemi ile tedavi ardından 12-24 ay boyunca kademeli olarak düzeltme sağlar. Bu düzelme uzun sürelidir, araştırmacılara göre, dağılmadan 4,5 yıl boyunca sürer.



Dermaroller disk şeklinde dizilmiş, üzerindeki mikro iğnelerle dakikalar içerisinde 500 binden fazla mikro kanal yaratarak ilacın cildin altına geçmesinde yardımcı olur.
Dermaroller tedavisi 4-6 seans yapılan cildi sıkılaştırma için tercih edilen her seansta ayrı bir ürün kullanılan bir işlemdir.
Dermaroller tedavisi cildin üstünü soymadan, cildi yakmadan, sağlam dokulara zarar vermeden yapılan kollejen uyarma tedavisidir. Hiçbir yan etkisi yoktur. Dermaroller ile ürünün transdermal geçişi kırk kat artacağı için daha etkili olacaktır. Her cilt tipinde güvenle uygulanabilir. Tedaviden sonra 12 saat suyla temas etmeyiniz. Her mevsimde yapılabilir.

Dermaroller uygulaması ile geniş gözeneklerin sıkılaştırılmasında, akne izlerinin tedavisi, göz altı morluklarının azaltılmasında ve saç dökülmesi gibi çoğu sorunda oldukça olumlu sonuçlar elde ediliyor. Cilt üzerinde değişik amaçlara yönelik ürünlerin dermaroller kullanılarak deriye geçişinin arttırılmasının “dermaterapi” olarak adlandırılmaktadır. Normal cilt bakım ürünleri cilt altındaki bazı yapı taşlarının azalmasını engeller veya onları yenilemeye çalışır, yalnız bu ürünlerin çoğunun cilt altına bile ulaşamadan etkisini yitirir. Dermaroller, deri üzerinde son derece ufak kanallar açarak kök hücre ekstrelerinin veya kullanılan ürünlerin cilt altına 200 kattan daha fazla geçmesini sağlıyor. Cilde uygulandığında silindirik tamburun üzerinde bulunan iğneler, cilt üzerinde mikro kanallar açıyor. Bu kanallar deri altına açılan bir tür geçitler gibi düşünülebilir. Dermaroller ile her bölgede ortalama olarak 6-10 kez yıldız biçiminde uygulama yapılıyor. Aynı bölgeden defalarca geçildiğinde 1 santimetre karede aşağı yukarı 250-300 adet mikrokanal açılıyor. Bu mikrokanalların açılması sırasında genelde kanama söz konusu olmuyor. Mikrokanallar, aşağı yukarı 20 dakika içinde herhangi bir iz bırakmaksızın derinin kendi elastikiyeti ile kendi kendine kapanıyor Dermaterapi’nin bir diğer yararı da dermarollerin kendi etkisinden kaynaklanıyor. Dermaroller’ın açmış olduğu mikrokanallar, deri tarafından yara gibi algılanıyor, yalnız ortamda aslında yara olarak görülebilecek bir durum olmasa dahi deri kendi içinde bir tamir mekanizmasını başlatıyor. Bu mekanizmanın en önemli fonksiyonlarından bir tanesi deri içinde yine büyüme etkenlerinin salgılanması sebebi ile kollajen, hyalüronik asid, elastin fibriller gibi yapıların sentezlenmesi oluyor. Ortamda gerçek anlamda bir yara olmaması sebebi ile üretilen bütün bu maddeler, cildinizde anti-aging etki sağlıyor. İnce çizgi ve kırışıklıkların azaldığı, yanık ve akne skarlarının hafiflediği görülüyor.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Eser AYDOĞDU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eser AYDOĞDU Fotoğraf
Op.Dr.Eser AYDOĞDU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun Makaleleri
► DÜNİktidarsizlikta Kök Hücre Tedavisi Op.Dr.Levent TÜRK
► Kısırlık Kök Hücre ile Tarihe Karışacak Prof.Op.Dr. Selman LAÇİN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme' başlığıyla benzeşen toplam 24 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Uygulamalar Kasım 2014
► Awt Uygulamaları Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


02:03
Top