2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Yüz Estetiği
MAKALE #13682 © Yazan Op.Dr.Eser AYDOĞDU | Yayın Kasım 2014 | 3,693 Okuyucu
Milano Yüz Liftingi

Yüzdeki renk tonu farklılıkları, lekeler, gözenek genişlikleri, cilt sarkmaları,kırışıklıklar, ciltte matlık, yorgun ifade en çok bize başvurulan sebepler. Hepsinin değişik tedavi seçenekleri, tedavi süreleri mevcut. İğneli tedaviler, lazer yöntemleri, iple yüz estetikleri, kök hücreler çeşitli tedavi seçenekleridir. Bu tedaviler rutin olarak kişilerin memnun kalacağı şekilde uygulanmaktadır. Fakat bir de iğneden korkanlar için yaptığımız bir estetik uygulamada yoktu. Milano Yüz Lifting, tamamen iğneden korkanlar için bir cilt gençleştirme yöntemidir. Ve diğer yöntemlerden farklı olarak da kızarıklık, morarma, şişlik, kabuklanma gibi etkileri yoktur. Aynı gün içerisinde güneşe çıkılabilir, makyaj yapılabilir ve akşam herhangi plan yapılabilir.

Kliniğimizde uyguladığımız Milano yüz lifting yönteminde sırasıyla önce cildi temizliyoruz. Sonrasında akustik dalga terapisi ile yüzdeki ve gıdık bölgesindeki kas liftingini sağlıyoruz. Ve asıl aşama olan Milano gençlik peeling uygulamasını iğnesiz olarak yapıyoruz. Özel masajı ve ürün sayesinde epidermiste hasarlanma olmadan aktif bileşenlerinin cildin tüm katmanlarına ulaşması sağlanır. Cilt altına geçen ürün hem cilt altında hem de ciltte toparlama sağladığı için 3 aşamalı lifting etkisini de böylece sağlamış oluyoruz. Bu protokolle ciltte lifting, parlama, gözeneklerde küçülme, sıkılaşma , sarkıklıklarda toparlama ve ince çizgilerde düzelme gibi sonuçları görmekteyiz. Haftada 1 uygulanan yöntem 5 seansta gerçekleştirilmektedir. FLAŞ etkisi sayesinde düğün veya özel günlerden hemen önce de uygulanarak bu özel günlerimize daha dinç, daha canlı bir yüz ile katılmanızı sağlar.

Ve en önemlisi Milano Gençlik Peelingi uygulamasını dekolte bölgesinde de başarılı bir şekilde uygulamaktayız. Kadınların en çok sorun olarak gördüğü bölge olan dekoltedeki kuruluk, ince kırışıklıklar ve gevşeklik de toparlanmış olur.
Ve Milano Yüz Liftingi erkekler arasında da oldukça popüler bir uygulama haline gelmektedir. Çünkü erkekler hem gençleşmeyi isterken hem de çevreden anlaşılmamasını istemektedir. Morluk, kabuklanma, kızarıklık olmadan uygulanan bu işlemden sonra tekrar iş hayatına rahatlıkla devam edebilmektedirler.
PQage yani Milano gençlik peelingi, kullanımı kolay ve güvenilir olan bir peeling solüsyonudur. İçeriğinde TCA, Kojik asit, Üre peroksit ve Q enzim Q10 ihtiva etmektedir. Bu sebepten sivilce izleri, leke, gözenek genişliği, renk bozuklukları, ince kırışıklıklar, sarkmalar gibi problemlerde etkin bir tedavi sağlar ve iğnesiz uygulanır. Bu bir tedavi protokolüdür.

Milano Yüz liftingi güneşe karşı bir duyarlılık oluşturmaz, her mevsimde rahatlıkla uygulanır. Bronz olan kişilerde de güvenle uygulanabilir. Ciltte parlaklık, lifting ve bir aydınlanma sağlar. Yüzde ışıltı etkisi gösterir.

Işık Peeling

Işık Peeling (Enzim Peeling) uygulamasıyla lekelerinize tek seansta veda edin.
Enzim Peeling (Işık Peelingi)
“Melano Out System” adı verilen enzim peeling, salgılanan melaninin koyu renge dönüşmesini sağlayan tyrosinase enzimini baskılayarak ciltteki melanin oluşumunu azaltır. Ciltteki lekeli bölgelerin rengi açılarak etkin bir tedavi sağlanır.
Enzim peeling, melasma ve özellikle hassas ciltlerde güneşe maruz kalmaktan kaynaklanan lekelerin tedavisinde etkili yöntemlerden biridir.
Enzim Peeling ciltte leke oluşumunu tetikleyen mekanizmayı baskılar. TCA ve soyucu asitleri içermez, dolayısıyla yan etki riski minimumdur. 1-4 hafta içinde parlak, tazelenmiş ve lekelerden arınmış bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.
Enzim Peelingi ( Işık Peeling ) Nasıl Uyguluyoruz?
Enzim Peeling’in ilk başlangıç tedavisi her zaman klinik koşullarda uzman doktor tarafından yapılır. Cilt temizlendikten sonra ışık peeling uygulamasına geçilir. Cilt tipinize bağlı olarak uygulanan maske 8-12 saat arası yüzünüzde kalmalıdır. Uygulamanın ardından maske cildinizde kalarak eve gidilmektedir. Doktorunuz tarafından belirlenen, size iletilen süre sonunda maske suyla yıkanarak temizlenir. İki gün boyunca verilen nemlendirici krem kullanılır. Daha sonra leke için özel kremin kullanılmaya başlanması gerekmektedir.
Işık Peeling İle Ne Tür Cilt Problemleri Tedavi Edilebilir?
• Cildin yaşlılık lekeleri
• Yüzdeki aşırı pigmentasyondan kaynaklanan lekeler
• Derideki koyu lekeler (spotlar)
• Melasma
• Cholasma
• Akne izleri
İlk uygulamadan 2-4 hafta sonra kontrol yapılması önerilir. 3-6 ay boyunca da doktorunuzun önerdiği aralıklarla kontrol yapılabilir. Leke kremine devam edilip edilmeyeceği bu kontrollerde karar verilir.

Yüz ve Yanak Dolgusu

Merkezimizde dolgu maddesi olarak hyalüronik asit kullanıyoruz. Mevcut olan kalıcı dolgu maddeleri hyalüronik asit olmadığı için çeşitli riskleri vardır bu sebepten dolayı kalıcı dolgu maddelerini kullanmıyoruz. Dolgu maddesi burun kenarından dudağa kadar uzanan çizgilere, gözaltına, dudak üstündeki çizgilere, kaş ortasına, elmacık kemiklerine, çeneye ve yanaklara uygulanır. Dolgu işlemi yaklaşık 15 dk süren bir işlemdir. Hemen işinize dönebilirsiniz. İşlem sonrası iğnenin girdiği bölgelerde ufak morarmalar olabilir. Buz uygulaması ve kapatıcılarla bu en aza indirilebilir. Dolgu maddesinin etki süresi kullanılan ürüne göre değişmektedir, ortalama etkisi 6- 18 ay süren hyalüronik asitler mevcuttur.
Botulinum Toksini ve dolgu maddeleri arasında bilgi karışıklığı vardır. Yüzüm şişer mi? Yapay durur mu? Dışarıdan bakılınca anlaşılır mı? En çok sorulan sorular arasındadır. Botulinum Toksini genellikle yüzün üst bölgesine ve boyun bölgesine, dolgu da yüzün alt bölgesine ve dudaklara uygulanır. Hem dolgunun hem Botulinum Toksininin dozu yapan estetik cerrahın elindedir. Kişi az belirsiz, doğal olmasını isterse ona göre doz ayarlanması, abartılı olmasını istiyorsa ona göre doz ayarlaması yapılır.
Hyalüronik asit nedir?
Dolgu maddesi hyalüronik asit ve fizyolojik serum içen pH’ı 7 olan bir jel biçiminde hazırlanmış bir preparattır. Dolgu maddelerindeki hyalüronik asit hayvansal kaynaklı değildir. Vücudumuzda esasen bulunan bir madde olmasından dolayı alerji yapma olasılığı son derece düşüktür.
Dolgu maddesi nasıl etki eder?
Yüzde uygulandığı alana dolgunluk sağlayarak etki etmektedir. Dolgu etkisi hyalüronik asitin su tutma özelliği moleküllere giderek artan miktarda suyun tutunmasına yol açar. Bu da uzun kalıcılık süresini açıklar.
Yüzümüz hareketli bir yapıdır ve bu hareketli yapı içinde mimik hareketlerimiz, yaşımız, çevresel etkenler ve genetik özelliklerden kaynaklı yüz ve yanak bölgemizde çeşitli kırışıklıklar, çizgilenmeler, sarkmalar oluşur. Bu kırışıklıkların tedavi seçeneklerinden biri de dolgu ile yapılan işlemlerdir.
Geçici Yanak Yüz Dolguları
Bu grup dolgu maddeleri Hyaluranik asit içeriklidir. Bu dolgular içerdikleri hyaluranik asit miktarına, çapraz bağları oranına göre farklı preparat isimleri alırlar. Bu dolgular 6-12 aylık dolgulardır. Dolgunun markasına ve kailtesine göre kalıcılıkları değişiklik göstermektedir.
Bu dolgu grubu yüz bölgesine en çok uygulanan dolgu çeşididir. Uygulaması basit, oldukça az şişlik yapmaktadır. Hemen sonucunu görebilir ve de günlük hayatınıza devam edebilirsiniz. Kaç adet dolguya ihtiyacınızın olacağı doktorunuzun yaptığı muayene sonrası belli olacaktır.
Kalıcı Olan Yanak Yüz Dolguları
Bu dolgular vücuda girince kendi yapılarını muhafaza ederler ve bozulmazlar. Bazen bir kapsül dokusu çevrelerinde oluşabilir, bunun neticesinde orada hayat boyu kalabilirler. Bu dolgular diğer dolgulara göre daha az tercih edilmektedir. Bioalcamid, Artecoll, Aquamid, Aphrodite, Artefill kalıcı dolgulara örnektir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Yüz Estetiği" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Eser AYDOĞDU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eser AYDOĞDU Fotoğraf
Op.Dr.Eser AYDOĞDU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun Makaleleri
► Ameliyatsız Burun Estetiği Op.Dr.Murat TEZCAN
► Ameliyatsız Burun Estetiği Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
► Ameliyatsız Burun Estetiği Dr.Ulvi GÜNER
► Ameliyatsız Burun Estetiği Dr.Güner UYSAL
► Ameliyatsız Yüz Gençleştirme Op.Dr.Ayşe BARUTÇU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Yüz Estetiği' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Uygulamalar Kasım 2014
► Awt Uygulamaları Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:39
Top