2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Botoks Yaptırınca Mimikler Kaybolur mu ?
MAKALE #13687 © Yazan Op.Dr.Eser AYDOĞDU | Yayın Kasım 2014 | 3,037 Okuyucu
Botulinum Toksini ile migren tedavisi günümüzde popüler olan migren tedavilerindendir. Belli noktalarda sinirleri sıkıştıran kasların bloke edilmesi ile etkisini gösterir. Botulinum Toksini ile migren tedavisinin en önemli avantajı migren ilaç kullanımını azaltmış olunmaktadır. Sık sık atak geçiren, diğer tedavilerden artık bir yarar görmeyen ve çok ilaç kullanmak zorunda olan kişiler en uygun hasta profilini oluştururlar. Özellikle alın bölgesinde oluşan migren ağrıları Botulinum Toksini daha iyi yanıt verir.

Botulinum Toksiniyle migren tedavisi ?

Botulinum Toksini uygulanan migren tedavilerinde en önemli nokta tetik noktaları dediğimiz ağrı bölgelerinin bulunmasıdır. Bulunan noktalara yaklaşık 15-20 dakika sürecek bir uygulama ile Botulinum Toksini enjekste edilir. Uygun dozun uygun noktaya yapılması tedaviden elde edilecek başarı için son derece önemlidir.

Botulinum Toksini ile migren tedavisi sonrası etki ortalama 10 gün içinde ortaya çıkar. Migren tedavisinde Botulinum Toksininin etkisi 3-4 ay sürmektedir. Ve bu uygulama sık olan migren atakları azaltır.

Her Cildin İhtiyacı Farklıdır

Bu düşünceyle herkesin cilt sorunlarına yönelik kremler hazırlıyoruz. Sizin için hazırladığımız özel krem DMS krem olarak bilinmektedir. Bu kremler farklı cilt yapılarının ihtiyaçlarına göre hazırlanan, kişiye özel bakım ve koruma kremleridir. DMS ilkeleri ( Derma Memrane Structure-Cilt Zar Yapısı) temel olarak hazırlanmış, yapısı ve bileşimi bakımından cildin doğal bariyer tabakalarıyla büyük benzerlik göstermektedir. Bu nedenle, gerek cilt bakımı, gerekse cildin koruması ve gerekse cildin tedavisi için mükemmel bir üründür. Cildin ihtiyacına göre tespit edilebilen ileri teknoloji ürünü etken serumlar ile birlikte DMS kremler hızlı emilim sağlar, uzun süreli, kalıcı onarım yaratır. Mevsime uygun, cilt yapınıza uygun, menapoz dönemine yönelik, kırışıklığa yönelik, lekelenme tedavisi, akneye yatkınlık, güneş hasarı, nem eksikliği, mevcut gözenekler gibi aklınıza gelecek yüzlerce soruna yönelik ürün yelpazesine , zengin bir donanıma sahip DMS krem uygulamasının en önemli özelliklerinden biri de hijyenik bir ürün olmasıdır.

DMS kremler:
-Emülgatör içermez
-Koruyucu madde içermez
-Koku parfüm içermez
-Mineral oil içermez
-Silikon içermez
– Amin içermez
-Paraben içermez

Nano Partikül Serumlar; İleri teknoloji taşıyıcı sistemlerdir. Özel yapıları sayesinde cildin keratin yapısına karşı yüksek duyarlılığa sahiptirler. Farklı etken maddeler bu taşıyıcı sistemler sayesinde cilde daha iyi nüfuz ederler. Nano partiküllerde kapsül malzemesi, doğada tüm organizmaların hücre zarlarının oluşumu için gerekli bir maddenin zarlarıdır. Bu doğal madde “fosfatidil kolin” dir. Bu sistem sayesinde aynı anda 3-4 ürün kullanacağına bütün ürünleri bir krem içerisinde hazırlayarak kullanmanızı tek üründe aynı etkiyi almanızı sağlıyoruz.

Genellikle kadınların yüzleri incelendiğinde elmacık kemiğinin belirgin olması güzellik kritelerinden sayılmaktadır. Belirgin elmacık kemiği ve öne çıkık olması daha genç daha gergin bir cilt ifadesi sağlar. Elmacık kemiği bölgesindeki çöküklükler yüzün daha üzgün ve yorgun gözükmesine neden olur.

Elmacık kemiklerine genelde iki sebeple müdahele yapılmaktadır. Birinci sebep yaşla beraber yüz dokuları aşağı iner, düzleşme olur. Ya da genetik olarak elmacık kemiği gelişmemiştir.

Elmacık kemiğinin belirginleştirilmesinde uygulanan yöntemler;
1-Geçici dolgu maddeleri; Uygulanması en kolay ve pratik bir yöntem olduğu için elmacık kemiğinin belirginleştirilmesinde çok tercih edilir. Kullanılan dolgu maddesine göre kalıcılığı 6-18 ay arasında değişmektedir. Uygulama süresi 15 dk dır. Aynı gün iş hayatına dönüş yapılabilir.
2- Kalıcı dolgu maddeleri: Riskli bir işlem olduğu için kalıcı dolgu maddelerini pek tercih etmemekteyiz.
3- Yağ enjeksiyonu: Hastane ortamında yapılan bir işlemdir. Vücudun herhangi bir bölgesinden alınan yağ santrifuj edilerek elmacık bölgesine enjekte edilir.
4- İmplant: Elmacık kemiklerinde düzleşme olan kişilerde tercih edilir. Genel anestezi altında elmacık kemiği şeklinde özel tasarlanmış bir implant buraya yerleştirlir.
5- Orta yüz germe ve askılama: Yaşlanmaya ve yüz sarkmasına bağlı deformitelerde tercih edilen bir yöntemdir. Sarkan cilt dokusu yukarı askılanırken elmacık kemik de belirginleştirilmiş olur
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Botoks Yaptırınca Mimikler Kaybolur mu ?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Eser AYDOĞDU'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Eser AYDOĞDU Fotoğraf
Op.Dr.Eser AYDOĞDU
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi49 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Eser AYDOĞDU'nun Makaleleri
► Botoks Op.Dr.Hakan GÜNDOĞAN
► Botoks Dr.Ahmet ALTINTAŞ
► Botoks Op.Dr.Murat TEZCAN
► Botoks Uygulamaları Doç.Dr.Tamer SEYHAN
► Botox (Botoks) Op.Dr.Barış ZAMANDAR
► Botoks Uygulaması Dr.Erhan ŞAFAK
► Botoks ve Dolgu Uygulamaları Dr.Engin KOCABAŞ
► Botoks ve Uygulama Alanları.. Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Botoks Yaptırınca Mimikler Kaybolur mu ?' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Estetik Uygulamalar Kasım 2014
► Awt Uygulamaları Kasım 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:53
Top