2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Diş Beyazlatma İçin En İyi Yöntem Hangisidir?
MAKALE #13719 © Yazan Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK | Yayın Aralık 2014 | 3,424 Okuyucu
DİŞ BEYAZLATMA İÇİN EN İYİ YÖNTEM HANGİSİDİR?

Dişlerinizi beyazlatmanın en iyi yolu nedir? Ofis tipi beyazlatma en pahalısı gibi görünmesine rağmen, bu yol en iyisi olduğu anlamına mı geliyor?
Dişlerinizi beyazlatmanın yolu; bunu yavaş olarak yapmaktır.

Ofis tipi beyazlatmada dişler çok kısa bir sürede (yaklaşık bir saat) çok güçlü bir beyazlatma jeline maruz kalır (%30-35 Karbamid Peroksit çözeltisi), kişiye özel beyazlatma plaklarında (ev tipi beyazlatmada) ise dişler daha az konsantre beyazlatma jeline (%10-15) daha uzun periyotlarla (2-8 haftalar arası günde yaklaşık 1 saat). Bu iki işlemin kombine edildiği yöntemde ise önce ofis tipi diş beyazlatma uygulanır arkasından ev tipi diş beyazlatma ile desteklenirse sırasıyla iki işlem arka arkaya uygulanmış olur.

YAVAŞ VE KARARLI DİŞ BEYAZLATMA NEDEN DAHA İYİDİR?

Bunu kek pişirmeye benzetebiliriz. Çikolatalı kurabiye yapmak için onları 350 derecede 12 dakika tutmak gerekir. 1000 derecelik fırına koyarsanız kurabiyeler yanacaktır. Aynı sebepten dolayı dişleri beyazlatmak da düşük tempo gerektirir. Böylece dişin canlı ve cansız dokularına daha nazik bir uygulamayla diş beyazlatma işlemi gerçekleştirilir.

Yavaş tempoda yapılan diş beyazlatma ayrıca dişte daha derin bir penetrasyon sağlar ve daha kalıcı renk değişimine neden olur.

Ofiste %30’luk jellerle yapılan beyazlatma sırasında dişler bazen sudan mahrum (dehidrate) kalır ve bazen işlemden yaklaşık 7 ile 10 gün sonra orijinal rengine tekrar dönüş görülebilir. Bu sebepten dolayı ofis tipi uygulamaları genelde bir seferde değil, bir kaç seferde yapılmasını önermekteyiz çünkü bu yöntem daha kalıcı sonuçlar vermektedir.

Ofis tipi diş beyazlatma özellikle diş beyazlatması gerektiren acil durumlarda bire birdir, en hızlı şekilde sonuç alınmasını sağlarlar.

En etkili sonuçlar iki yöntemin de kombine edildiği durumlarda görülmektedir yani, önce ofis tipi diş beyazlatma ile etkili bir şekilde diş rengini açmak, arkasından ev tipi diş beyazlatma ile bunun desteklenmesi hem dişlerin mümkün olan en açık renge gelmesine hem de beyazlığın daha kalıcı olmasını sağlamaktadır.

Beyazlatma işleminin uzun bir süre kalıcı olduğu doğru, ancak dişler ilerleyen yıllarla birlikte sararma göstereceklerdir. Beyazlatma plakları sayesinde doktorunuzun da tavsiyesiyle istediğiniz zaman dişlerinizde beyazlatma işlemini yeni ev tipi diş beyazlatma jelleri temin ederek uygulayabilirsiniz.

Diş beyazlatma plakları ofis tipi diş beyazlatma işleminin ardından dişlerinizi beyazlatmak için en güvenli ve etkili sonuçları veren yöntemdir.

Diş beyazlatma plakları jeli dişlerinize özenle uygulamanıza, aynı zamanda ağız dokularınızdan da uzak tutmanıza olanak sağlar eğer bu jel diş etlerinizle temas ederse serbest radikal tepkimeleri meydana gelir ve bu serbest radikaller doku yaşlanmasının temelidir, bu yüzden ev tipi beyazlatma jellerini tüm gece boyunca kullanılması önerilmiyor. Bu aynı zamanda diş beyazlatma jelinin kontrolsüz bir şekilde yutulmasını da engelleyecektir.

Dişlerini, diş beyazlatma çubukları ile beyazlatan bazı kişiler birkaç yıl sonrasında ön dişlerinde şeffaflık artışı olmasından şikayetçi olabilmektedir. Peki gerçekten dişleri beyazlatmak onları şeffaflaştırır mı? Diş hekimlerinin hastalarından en sık duyduğu sorulardan bir tanesidir.

Bu sorunun diş beyazlatmadan kaynaklandığını düşünülmektedir, diş beyazlatma sonrasında dişlerde şeffaflaşma olmaz olur ise de bu kalıcı değildir. Dişlerinizi belli bazı hareketlerle uç uca gelene dek gıcırdatmanız yüksek bir olasılıktır. Bu durumda dişlerin kesici kenarları köşelerine kadar aşınmaya uğrar ve bu etki prizmatik bir şekilde devam eder. Aşınan kenarlar zayıfladığından o bölgelerde şeffaflaşmış gibi bir görünüm ortaya çıkar.

Bu durumu diş beyazlatma uygularken fark etmiş olmanızın sebebi, diş beyazlatma çubuklarının dişlerinizi beyazlatarak kontrastını yükseltmesidir. Diş hekiminizin muayenesi ile dişlerinizi sıkıp sıkmadığınız daha net bir şekilde belli olacaktır, böyle bir sıkıntınız varsa buna yönelik bir önlem alınması gereklidir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Diş Beyazlatma İçin En İyi Yöntem Hangisidir?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Onur ÖZTÜRK Fotoğraf
Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK
İstanbul
Diş Hekimi
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Dt. Onur ÖZTÜRK'ün Yazıları
► Diş Beyazlatma Dt.Songül MİRZAOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Mesut MUTLU
► Tek Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma Dt.Murat KANLI
► Diş Beyazlatma Dt.Osman NURSAL
► Dişleri Beyazlatma Dt.Aykut TAŞKIN
► Lazerle Diş Beyazlatma Dt.Güzin KIRSAÇLIOĞLU
► Diş Beyazlatma (Bleaching) Dr.Dt. Selim AYDIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Diş Beyazlatma İçin En İyi Yöntem Hangisidir?' başlığıyla benzeşen toplam 41 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


01:08
Top