2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Lazer ile Jinekomasti Tedavisi
MAKALE #13911 © Yazan Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN | Yayın Aralık 2014 | 6,096 Okuyucu
Lazer ile erkekte meme küçültme ( lazer ile jinekomasti tedavisi ) nedir ?

Jinekomasti; erkekte meme (göğüs) büyümesi demektir. Herhangi bir sağlık tehlikesi yaratmamaktadır. Sadece bazı durumlarda sağlığı tehdit edebilecek farklı bir rahatsızlığın göstergesi olabilmektedir. Jinekomasti sıklıkla sosyal ve psikolojik sorunlara sebebiyet vermektedir. Jinekomasti sporla veya rejimle düzelmesi zor bir problemdir.

Üç ana tipi vardır: glandüler, mikst tip ve lipomatöz tiplerdir. Glandüler tipte büyümeyi gerçek meme dokusu sağlamaktadır. Lipomatöz tipte ise yağ dokusu artışı oluşturmaktadır. Mikst (karışık) durumda ise hem bir meme dokusu artışı olması, hem de yağ dokusunda artış bulunmasıdır.

Erkekte meme büyüklüğü ( jinekomasti) nasıl tedavi edilir ?

Cerrahi tedavi yöntemi olarak liposuction yani yağ alma ve meme bezinin çıkarılma yöntemleri en uygun tekniklerdir.Son yıllarda lazer lipoliz ile hem yağ dokusu ortadan kaldırılmakta hem de meme cildi gerginleştirilmektedir. Bu tedavi yöntemleri memenin muayene bulgularına göre değişkenlik göstermektedir. Meme dokusunda fazla miktarda yağ dokusu mevcut hastalarda liposuction yöntemi ile iyi neticeler alınmaktadır. Yağ dokusu fazlalığı ile birlikte meme bezi fazlalığı olan hastalarda ise liposuction ile birlikte meme dokusunun çıkarılması gerekebilmektedir. Eğer yağ ve meme dokusu fazlalığı ile birlikte deri fazlalığı da mevcutsa yağ ve meme dokusunun çıkarılıp aynı zamanda deri fazlalığının da birlikte çıkarılması gerekmektedir. Her iki teknikte de hastanın 1 ay süreyle korse takması gerekmektedir.

Lazer ile erkekte meme küçültme ( lazer ile jinekomasti tedavisi ) nedir ?

Erkeklerdeki meme büyümesi yumuşak ( lipomatöz) veya sert ( glandular) olabilir. Meme büyüklüğü farklılık gösterebilir. Lazer lipoliz ile yağ dokusunun ortadan kaldırılması, fibröz ( meme dokusunun) dokunun parçalanması ve sarkma gösteren meme cildinin toparlanması mümkün olabilir.

Lazer lipoliz, lazer ışınları ile yağ hücrelerinin ısıtılarak tahrip edilmesidir.Bu işlem ile aynı zamanda elastikiyetini kaybetmiş bağ dokusu ve kollajeni de parçalayıp, genç bağ dokusu ve kollajen oluşumunu arttırır. Vücut şekillendirme uygulamalarında oldukça yenilikçi bir tedavi olan lazer lipoliz bölgesel yağlanma ve cilt gevşekliği tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır. Klinikte bile gerçekleştirilebilen uygulama da yapılan kesi 1-2mm arasında olduğu için ameliyat sonrasında izi yok denecek kadar azdır. Lazer lipoliz uygulamasından sonra hasta işine veya sosyal hayatına hemen dönebilir. Kısa sürede iyileşme sağlayan ve de bandajlama süresinin kısa olması lazer lipoliz uygulamasının avantajlarından biridir.

Özellikle meme büyüklüğünün çok fazla olmadığı, yağ dokusundan daha zengin ve cilt sarkıklığının cerrahi gerektirmediği hasytalarda lazer lipoliz ile jinekomasti tedavisi izsiz, iyileşme süreci son derece hızlı ve tatminkar sonuçlar vermektedir.

Lazer ile jinekomasti tedavisi sonrası ağrı olurmu ?


İlk bir kaç gün hafif seviyede ağrı beklenebilir, ama bu ağrılar ağrı kesicilere çok iyi cevep verirler.

Lazer ile jinekomasti onarımı sonrası iyileşme ne kadar sürer?

Aynı gün içerisinde hastaneden taburcu olabilirsiniz, uygun pansuman ile ertesigün duş alabilirsiniz. giriş yerlerinin iyileşmesi 5-7 gün arası sürecektir. 3-6 hafta arası korse takmanız istenebilr. cildinizin en son hali ile toparlaması 3-6 ay arası sürecektir.

Lazer ile jinekomasti onarımı maliyeti nedir ?

Bu işlem SGK tarafınca karşılanmamaktadır, uygulmanın maliyeti hastane ve hekim seçeneklerine göre değişiklik göstermektedir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Lazer ile Jinekomasti Tedavisi" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Çağhan BAYTEKİN Fotoğraf
Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi6 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Çağhan BAYTEKİN'in Makaleleri
► Leke Tedavisi ve Lazer Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
► Kulak Çınlamasında Lazer Tedavisi Op.Dr.İrfan Rauf AKSOY
► Prostat Büyümesinin Lazer Tedavisi Prof.Dr.M.İhsan KARAMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Lazer ile Jinekomasti Tedavisi' başlığıyla benzeşen toplam 19 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Soğuk Lipoliz Nedir? Ekim 2012
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


03:03
Top