2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Beslenmenin Cinsel Dürtü Üzerine Etkisi ve Afrodizyak Besinler
MAKALE #13944 © Yazan Dyt.Suzan GERDAN | Yayın Ocak 2015 | 3,697 Okuyucu
Cinsellik de nefes almak ve beslenmek gibi insan yaşamının doğal bir parçasıdır. İnsan cinselliğini doğadaki diğer canlılardan ayıran, onu en güzel şekilde yaşayabilme bilincidir. Ne yazık ki toplumun tarih boyunca koyduğu kural ve yasaklar arasında sıkışıp kalmış günümüz insanı, cinsellikle ilgili sıkıntılarını, merakını çoğu kez gizlemek durumunda kalmaktadır. Oysa çocukluktan başlayan cinselliğin sağlıklı bir şekilde yaşanması bir gerekliliktir.

PEKİ,BESLENMENİN BU GEREKLİLİKTEKİ YERİ NEDİR?

Bazı besinlerin karın doyurmanın yanında AFRODİZYAK etkisi bulunduğu bilinmektedir,ruhu ve libidoyu besleyen bazı sebze, meyve ve bitkilerin bulunduğunu bildirilmektedir. Çin'de yapılan bir araştırmaya göre, afrodizyak etki yaratan ve cinsel istekleri artırmak için tavsiye edilebilecek yiyecekler şöyle sıralanmaktadır:

ERKEKLER İÇİN ; maydanoz, nane, tarçın, kekik, vanilya, sivri biber, hardal, kereviz, ayçiçeği, greyfurt, susam, yumurta, kuşkonmaz, enginar, bezelye, badem, ceviz, hindi (çinko ihtiva ediyor, üstelik ucuz ve protein açısından da zengin), roka (bolca demir ve C vitamini içeriyor), şalgam, Antep fıstığı ve fındık (içerdikleri doymamış yağ asitleri ve E vitamini nedeni ile afrodizyak olarak kullanılırlar), salatalık, kuşkonmaz, soğan, domates, fesleğen, karpuz, Hindistan cevizi, bal, pekmez, kivi, mango
.* Somon, omega-3 oranı fazla olan balıklardandır ve omega-3 kan akışkanlığını hızlandıran bir yağ asidi olması sebebiyle etkilidir
* İstiridye, midye, deniz tarağı çinko ve iyottan zengin deniz mahsulleridir. Çinko testesteron salgılanması için önemli bir mineraldir

KADINLAR İÇİN; Çikolata, serotonin ve dopamin hormon sentezini tetiklediği için mutluluk verir ayrıca theobromin içermesinden dolayı sizi uyarır. (beyindeki seratonin seviyesini artırmakta ve mutluluk hissi vermektedir.* Kadınlar erkeklere nispeten çikolatanın bu özelliklerine karşı daha duyarlıdır), ahududu, yoğurt, kırmızı biber, köri ve diğer baharatlar.

Sağlıklı ve dengeli beslenmede önemli bir yer tutan meyve suları; folat, karotenler, C vitamini ve potasyum dışında güçlü antioksidan etkinlik gösteren biyoaktif fitokimyasal bileşenlerden zengin olduklarından bazı kanser türleri ve diğer kronik hastalıklar için koruyucu etki göstermektedirler. Aynı zamanda vücudun cinsel aktivite potansiyelinin artması için de gereklidir. Daha etkili bir seks hayatı için bol A vitamini ile magnezyum içeren kayısıyı düzenli olarak tüketmek gerekmektedir.

Yapılan çalışmalara göre; içerdiği E vitamini sayesinde sperm miktarını ve cinsel organlara giden kan dolaşımını hızlandırarak seks dürtüsünü artıran çilek günde 2 kase yenildiğinde 1 hafta içinde afrodizyak etkisini göstermektedir. Temel yağ asitleri ve antioksidanlarıyla seks hormonlarının üretimini hızlandıran avokado, haftada 3 kez yenildiğinde etkisini 2 hafta içinde ortaya çıkarmakta, sperm miktarında önemli oranda artış sağlamaktadır.

Ayrıca muz, çilek, incir, şeftali, armut, hurma, üzüm, elma, greyfurt, karpuz, kivi ve ahududu da çok güçlü afrodizyak etkisi olan meyveler arasında kabul edilmektedir. Belirtilen meyvelerden hazırlanan meyve sularında da benzer etkilerin bulunduğu yapılan çalışmalarla ortaya konulmuştur.

Sağlıklı bir cinsel hayat için alkol tüketiminizi azaltmalı, işlenmiş yiyeceklerden ve kalorisi yüksek besinlerden uzak durmalı, her sebze ve meyveyi mevsiminde tüketmeli ve stressiz bir yaşam için elinizden geleni yapmalısınız.

UNUTULMAMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ NOKTA İSE SAĞLAM VÜCUTTA SAĞLAM LİBİDO BULUNUR
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Beslenmenin Cinsel Dürtü Üzerine Etkisi ve Afrodizyak Besinler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Suzan GERDAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Suzan GERDAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Suzan GERDAN'ın Yazıları
► Beslenmenin Kanser Oluşumuna Etkisi Dyt.Asuman AKÇAY KEPEZLİOĞLU
► Cinsel Gücü Arttıran Besinler Dyt.Neslihan AKTEPE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Beslenmenin Cinsel Dürtü Üzerine Etkisi ve Afrodizyak Besinler' başlığıyla benzeşen toplam 38 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:01
Top