2007'den Bugüne 92,300 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erkek Eşin İnternet Bağımlılığı
MAKALE #14242 © Yazan Psk.Remzi KARAKAYA | Yayın Mart 2015 | 4,692 Okuyucu
EŞİM BİLGİSAYAR VE CEP TELEFONUYLA ÇOK OYNUYOR NE YAPMALIYIM?

Çağımızda teknoloji çağı internet,cep telefonların hızlı bir biçimde yaşamımıza girdi. Yaşamımızı adeta bunlar yönlendiriyor..Facebook,twetter,Whatshap,instegram yoğun biçimde kullanılmaktadır.

Pek çok kadının maalesef ev içerisindeki en büyük sorunlarından birı eşinin bilgisayar başından cep telefonuyla oynamaktan kendisiyle ve çocuklarıyla ilgilenmediği eşlerinin bilgisayardan başkaları ile kendini aldattığını düşünen kadınların sayısı da bir o kadar çok. Her ne kadar bu tip vakalarla karşılaşmak mümkün olsa da genellikle durum bu olmuyor ve herhangi bir aldatma olmadan da erkekle rbilgisayar ,cep telefonu başında, zamanı geçiriyorlar..

Geçmişte bilgisayarlar,cep telefonu yokken genellikle TV karşısında maç,film izleyen, geçmişte radyo başında bekleyen erkekleri hepimiz biliyoruz. Erkeklerin elektrik, elektronik ve mekanik konularına kadınlardan daha meraklı olmalarından kaynaklanan bu durum, teknoloji ilerleyince maalesef internet başından kalkmama halini aldı. Bu nedenle illa ki sizden sıkıldığı ya da sizi aldattığı çıkarımına hemen varmamalı internet kullanmaktan keyif alabileceğini de aklınıza getirmelisiniz. Bazı erkeklerin bilgisayarlarıyla,çep telefonlarıyla bazılarının otomobilleriyle bazılarının da diğer elektronik cihazlarla çok vakit geçirdikleri gerçeğini kabullenmek gerekiyor.

Bu durum illa ki bir bağımlılığa da işaret olmayabilir. Siz kendi bakımınız ile uğraşırken, dinlenirken ya da başka işlerinizin başındayken eşinizin vakit geçirmek için bilgisayarı,çep telefonu tercih etmesi mümkün. Zira erkeklerin ev içerisinde ilgilerini çeken çok fazla şey olmuyor ve bilgisayar gibi istedikleri her konuyla ilgili bilgilere ulaşabilecekleri bir cihaz onlar için bir nimet haline gelebiliyor.Kadınlarımızda erkekleri iyi iletişimle erkekleri mutfağa çekebilir.Onlara salata yaptırabilir,ekmek doğrattırabilir.Hatta yemek bile yaptırabilir.Kadınlarımız kaleyi içten fethetmelidirler.İyi bir eş etkileyidir.Eşine iltifat ederek onun gönlünü oksayarak onun enerjisini olumlu yönlere harcamaya tesvik eder.Kadınlarımız yeter ki güçlerine inansınlar:onların gücü dil,ikna, etkileme gücüdür.Çoğu erkeğin gücü kontrolsüz fiziksel güçtür.Halbü ki kontrol edilemeyen güç güç değildir.Mutlu olmanız için otantik olmak.kişileri oldukları gibi kabül etmek gerekir.

Eşinizin biraz daha dikkatini çekmek ve internetin başından kaldırabilmek için onunla birlikte yapabileceğiniz keyifli aktiviteler bulabilir ve onu yönlendirebilirsiniz. Bunlar arasında akşamları bir kaç kilometre yürüyerek spor yapmaktan, tutun da beraber dışarıya çıkmak,satranç oynamak beraber resim,müzik spor kurslarına gitmek ,tabu, monopoly gibi oyunlar oynamak, sohbet etmek, birlikte film izlemek ya da ikinizin de sevdiği hobilerle ilgilenmek gelmektedir. Maalesef pek çok kadın evliliğin ilk yıllarının ardından eşleri ile vakit geçirmeyi unutur ve bu durum erkeklerin farklı şeylerle ilgilenerek kendilerini oyalamaları sonucunu doğurur. Eşinizin bilgisayar bağımlılığının sizden kaynaklı olup olamayacağına dikkat etmeli ve değerlendirmelisiniz.Değişimi siz başlatırsanız mutlu olursunuz.İletişim dilini de iyi kullanmalısınız.

Çocuk sahibi olan çiftlerin de bu tip sorunlara sahip olduğu görülmüştür. Pek çok anne çocuğuna çok fazla zaman ayırmaktan eşini ihmal eder ve erkekler de böylece internet başında vakit geçirirler. Tabii ki gerçekten bir internet bağımlılığı oluştuğunu düşünüyor ve bu durumun sizden bağımsız olduğuna kanaat getiriyorsanız ,aile -çift terapistleri ile görüşebilirsiniz.

Psikolog-Psikoterapist Remzi KARAKAYA
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Erkek Eşin İnternet Bağımlılığı" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Remzi KARAKAYA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Remzi KARAKAYA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Remzi KARAKAYA'nın Makaleleri
► İnternet Bağımlılığı Psk.Elif Tuğçe ÇOLAKOĞLU
► İnternet Bağımlılığı Psk.Nuray ŞAHİN
► İnternet Bağımlılığı Psk.Rabia BİNALİ
► İnternet Bağımlılığı Psk.Namık ACAR
► İnternet Bağımlılığı Psk.Nazan PARLAK
► İnternet Bağımlılığı Psk.Saadet YAVUZBİLGE
► İnternet Bağımlılığı Psk.Sema KAHVECİ KAANOĞLU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Erkek Eşin İnternet Bağımlılığı' başlığıyla benzeşen toplam 29 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Psikoterapi Uygulamaları Kasım 2015
► Bağlanma ve Aşk Mayıs 2015
► Yaşama Tutunmak Aralık 2014
► Hasta Eden Yapı Aralık 2014
► Cinsel Eğitim Mayıs 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:06
Top