2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Yağ Hücresi ile Meme Büyütme ve Dikleştirme
MAKALE #1426 © Yazan Prof.Dr.Ahmet KARACALAR | Yayın Ağustos 2008 | 8,100 Okuyucu
Özellikle doğumlardan sonra ve yaşımız ilerledikçe meme içinde bulunan yağ dokusu erir. Hacmin azalması ile deri fazla gelmeye başlar. Sonuç memede küçülme, sarkma ve üst bölgelerin boşalmasıdır. Volümetrik beden gençleştirme ilkeleri çerçevesinde kayıp hacmi vererek, ameliyat izi oluşturmadan memeyi dikleştirme ve büyütme mümkün olur.Memeye volüm vermenin en iyi yolu yağ hücresi enjeksiyonudur. Bu uygulama fizyolojik bir uygulamadır. Çünkü meme hacminin bir bölümünü yağ oluşturur.


Yağ hücresi vermenin bir başka yararı içeri doğru çökmüş meme başlarının dışarıya çıkarılmasıdır. İçeri dönmüş meme başları estetik olarak hoş olmayan bir görüntü verirken, aynı zamanda fonksiyonel bazı sorunlara da neden olur. İçeri dönük meme başı ile emzirme sağlanamaz ve bu tür meme başlarında meme başı altı enfeksiyon sorunları sıktır. İçe dönmüş meme başında, sadece yağ hücresi ile ya da meme başını aşağı doğru çeken bantları rahatlatıp oluşan boşluğa yağ hücresi vererek meme başı dışarı çıkartılabilir.

Yağ hücresi vererek, doğum yapmamış kişilerde de meme büyütme mümkündür. Ancak bu yöntemle bir beden büyütme sağlanabilir. Özellikle slikon protez istemeyen, yara izi istemeyen ve sadece bir beden büyütmeye uygun kişilerde bir çözüm olabilir.Elde edilen sonucun en büyük avantajı doğal yumuşaklıkta olmasıdır.

Yağ hücresi enjeksiyonları meme kanseri sonrası yok olan memenin yeniden yapımında da yararlı olabilir. Bu hastalarda özellikle meme yapıldıktan sonra, ya da meme yapımı sırasında şekillendirici olarak oldukca etkili bir yöntemdir. Tek başına yağ hücresi verek meme yapımı, sadece memenin bir bölümünün alındığı durumlarda yararlı olabilir.

Slikon yapılarak büyütülmüş, ancak kapsül sorunu yaşayan hastalarda yağ hücresi enjeksiyonları yumuşama sağlayabiliyor. Aynı zamanda slikon protezin yapmış olduğu sorunları da gizleyebilir, iki meme arasında eşitsizlik olması durumunda simetri sağlama işlemi olarakta kullanılabilir.

Özellikle bedeninde yağ dokusu fazlalığı olan kişiler, bu işlem için uygundur. Verici bölgelerin uygunluğu işlemi kolaylaştırırken, kişinin incelmesine de katkı sağlar. Yağ hücresi alınan bölgede herhangi bir deformasyon gözükmez. İşlem mantığı liposuction'a benzese de kanüllerin çok ince olması ve vakum gücünün çok düşük olması ile farklı bit teknik gerektirir.Yağ hücresi hazırlığında ise, hasar oluşturmayacak bir vakumda, enjektörle ve kök hücreden zengin bölgelerden hücreler alınır. Yine enjektörle memenin değişik katmanlarına verilerek memeye konik bir şekil kazandırılır. İşlem sonrası memeye çok baskı yapmayacak ve hareketini azaltacak özel bir sütyen önerilir.Verilen hücrelerin çoğunluğu bulunduğu yere uyum sağlar. Sonucun başarısı için şekillendirme işleminin çok titiz ve tecrübeli ellerde yapılması gerekir.

Yağ hücreleri kök hücrece çok zengindir. Yağ hücreleri aynı miktarda ki kemik iliğine göre 1000 kat daha fazla kök hücre içerir. Kök hücrelerin bulundukları yerde onarım özellikleri olduğu için hasarlı, ameliyat olmuş bölgelerde dokunun eski haline dönmesine yardımcı olurlar.

Yağ alma tekniği (no-touch technique ) ile yağ hücreleri olabildiğince hasarsız ve saf bir şekilde alınabilmektedir. Bu teknikte yağ tabakasına giden kan akımı bir cihaz yardımıyla kesilmekte ve bu kansız ortamdan yağ hücreleri saf bir şekilde elde edilebilmektedir. Elde edilen hücreler havayla temas etmeksizin hemen verilmeye hazırlardır.


İşlemin eksileri olarak şunlar söylenebilir. Zayıf kişilerde ya da yağ dokusunun çok az olduğu kişilerde uygun değildir. İki beden ve sonrası büyütmelerde yağ hücresi yetersiz kalır. Meme dokusunun esnek olmadığı durumlarda işlemden önce doku esnetme işlemleri gerekebilir.Yağın alındığı bölgelerde geçici morluklar oluşabilir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Yağ Hücresi ile Meme Büyütme ve Dikleştirme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Prof.Dr.Ahmet KARACALAR
İstanbul
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi31 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Prof.Dr.Ahmet KARACALAR'ın Yazıları
► Meme Büyütme ve Meme Dikleştirme Estetiği Prof.Op.Dr. Mesut ÖZCAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Yağ Hücresi ile Meme Büyütme ve Dikleştirme' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Meme Estetiği Sanatı Ocak 2010
► Burun Estetiği Sanatı Aralık 2009
► Diz ve Bacak Estetiği Ağustos 2008
◊ Anatomi Kader Midir? Ocak 2009
◊ Estetik ve Karizma Ocak 2009
◊ Diz Estetiği Ocak 2009
◊ Kariyer Estetiği Ocak 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:59
Top