2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsellik Deyince!
MAKALE #14352 © Yazan Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK | Yayın Mart 2015 | 3,078 Okuyucu
CİNSELLİK DEYİNCE!

Bu nasıl bir soru böyle? Sözcüğün kendisi bile yeterince irite ediciyken cevabını varın siz düşünün. Cevabını bir cinsel terapi uzmanı olarak ben vereyim; tecavüzcü doğulmuyor tıpkı sadist yada mazoşist olarak doğulmadığı gibi…
Peki, nasıl oluyor da masum bir varlık sonrasında başka bir insana zarar veren caniye dönüşüyor. Bizlerin yani anne ve babaların çocuklarımıza yaklaşımı, tutumlarımız onların kişilik yapılanmasını oluşturuyor. Şiddet gören şiddet uygulamaya, tacize uğrayan taciz etmeye meyilli olabiliyor.

Bu suçlar işlendiğinde insanların ilk konuştuğu ve bağıra bağıra söylediği bunları yapanları idam edelim yok yok o da yetmez önce hadım edelim sonra idam edelim!
Tamam da sonra… Sonra ne olacak bu tür cezaların caydırıcılığı o kadar az ki!
Doğru soru nasıl cezalandırmalı değil de nasıl önlenmeli olmalı. Bunun içinde yapılacak çok şey var elbette. Bunların başında erkeğin kutsandığı ve yüceltildiği bu feodal zihniyeti değiştirmek geliyor. Her şeyin ailede başladığını tekrar hatırlatıp özellikle anne babalığın ne kadar önemli bir meslek olduğunu vurgulamak istiyorum. Hastalıklı kişiler bir araya gelip hastalıklı bir aile ortamında çocuk yetiştiriyor. Böyle bir aile ortamında çocuğun; fiziksel ve duygusal şiddet görmesi, taciz ve tecavüze uğraması kaçınılmaz oluyor. Sonrasında değersizlik, aşağılık ve sevilmeme duyguları nedeniyle kendi de hastalıklı bir ürün haline gelebiliyor.

Yani sistem çocukluktan bozuluyor dolayısıyla “ne giyiyordu, o saatte neden dışarıdaydı, tahrik edici bir yanı var mıydı” gibi sorular son derece yersizdir. Kadınların cinsel sadistler tarafından kurban edilmelerinin güzellikleri, açık kıyafetleri, kahkaha atmaları, tahrik edici olmaları ile hiçbir ilgisi yoktur. Cinsel kökenli aşağılık ve suçluluk duygusu içinde olan bu hastalıklı caniler kurbanlarını belli bir mantığa ya da kriterlere göre seçmezler. Eğer böyle olmuş olsaydı kadına yönelik şiddet suçları Amerika’da Türkiye’ye oranla on kat fazla işleniyor olurdu ve İran gibi kadına kapalı olmayı emreden toplumlarda ise bu gibi suçlar hiç işlenmezdi.

Cinselliğin büyük bir tabu olduğu konuşulmasının dahi ayıp, yasak ve günah olduğu bir toplumda yaşamaktayız. Dünya üzerinde taciz ve tecavüzün yoğun olarak yaşandığı bölgelere baktığınız da cinsellikle ilgili her şeyin ayıp sayıldığı, eğitimin içinde yer almadığı ülkelerin çoğunlukta olduğunu görüyoruz.

Her şey ailede başladığına göre önlem ve çözümlerin de aileden başlaması gerekiyor. Bu nedenle bu saatten sonra yapacağımız şey yetiştirdiğimiz çocukları cinsiyet ayrımı yapmadan karşı cinsine saygı duymayı öğreterek, bir cinsin diğerine üstün olmadığını model olup göstererek büyütmektir.

Alınması gereken diğer büyük önlem ise anaokulundan itibaren çocuklara kademeli bir şekilde cinsel eğitim verilmesidir. Bastırılmış ve yok sayılmış cinsel dürtüler cinsel sapkınlıkların en büyük nedenlerindendir. Cinselliğin eğitiminin olması, konuşulması insanları sapık yapmaz tam tersi konuşulmadıkça anlatılmadıkça eğitilmedikçe cinsel içerikli suçlar gün geçtikçe daha da artacaktır.

Demek ki neymiş; kimse tecavüzcü ve ya cinsel sadist olarak doğmuyormuş. Başta ebeveynler sonra sosyal çevre ve toplum insanları sevmeyerek iterek bir caniye ve sadiste dönüştürüyor.

Çocuklarınızı sevgiyle sarmalayın ki onlarda sevgiyle sarmalamayı öğrensinler. Erkekler siz de eşlerinize ve diğer kadınlara saygı duyun ki oğullarınızda kadına saygı ve sevgi duymayı öğrensin…

Tabu olan her şey gibi cinsellikte bizi zorlayıp sorunlar yaşatmaya devam ediyor. Ancak psikolog fobisini aşmaya başladığımız şu dönemlerde cinsel terapi desteği almak hala güç. Bununla birlikte basit bazı öneriler cinselliğe anlam ve keyif katabilir. Cinsellik, rutine girdiğinde, ayrıntılara dikkat edilmediğinde monotonlaşır ve iki tarafa da zevk vermemeye başlar. Öyle bir hal alır ki ilişki dizi izlemek birlikte yaşanabilecek özel anlara tercih edilir. Bazı davranışlarınızı gözden geçirerek cinsel yaşamınızda mutluluğu yeniden yakalayabilirsiniz…

Cinsel istek bedende değil, zihinde başlar! Cinselliği yalnızca geceleri ve yatağa girdikten sonra başlayan bir aktivite olarak sınırlandırmamak gerekir. İyi bir cinsel ilişkinin hazırlığı ve duygu yoğunlaşması, yatağa girmeden başlar. Uygun ortam için illa ki mum ışığında romantik bir yemek gerekmez. Bunun yerine yapılacak küçük bir jest, sevgi sözcükleri ile yazılmış bir mesaj, sıcak bir bakış veya gülüşme de yeterli olabilir.
Cinsellik hayatta ayrı bir yeri olan, ayrıcalıklı bir durum değildir! Genellikle kişiler sekse sıra dışı anlamlar yükleyerek, onu kutsal veya özel olarak algılar. Oysa cinsellik yaşamın gerçek değerlerinden biridir. Kişinin yaradılışının, davranışlarının ve karakterinin bir parçası olan cinsellik, bu boyutuyla ilişkileri de etkiler. Yapılacak en iyi şey ise, sekse biraz kafa yormak ve yaşanılan ilişkilerde cinselliğin kalitesini arttırmak için yöntemler aramak.

Cinsellikte “Önce BEN” diye düşünmeli! Düşüncelerin ve tavırların “Önce ben” olarak değiştirilmesinde bir sakınca yoktur. Hatta biraz bencil olmakta da yarar var. Çünkü taraflar anın ve hazzın tadını çıkarmak için ne kadar kendine konsantre olursa, ortaya çıkacak olan haz o kadar artar. Yani temel prensip, “Herkes kendi hazzından sorumludur” olmalı. Kadınlara nazaran erkekler bu durumu daha çabuk onaylarlar. Kadın ise pasif bir rol üstlenmeye meyillidir. Ancak bunun sonu, hayal kırıklığı ile bitebilir.
Cinsellikte tekrardan vazgeçmeyi bilmek gerek! Doğası gereği duygularla ve heyecanla beslenmesi gereken değişiklik isteyen cinsellik, haftanın belli günlerinde yapılması gereken bir alışkanlık haline geldiği anda çekilmez bir hal alır. Zamanla sıkıcı olan cinsellik de sonunda çiftler için sorun yumağı haline gelir. Bu halden kurtulmak için, haftanın her günü hep aynı saatte ve aynı yerde cinsellik yaşamaktan vazgeçilmeli. Ayrıca cinsellik denince akla artık bir tek yatak odası gelmemeli. Evliler için evden farklı bir yere, örneğin bir otele gitmek iyi bir fikir olabilir. Sevişmeye hep aynı partnerin başlaması gibi tavırlar da cinselliğe sıkıcılık katabilir. İşin özünde şu var ki; tekrar, sonunda monotonluğu doğurur.

Bu işin sihirli bir formülü YOKTUR! Kişiler, partnerinde ve kendilerinde cinsel hazzı arttıracak bir sihirli formül olduğuna inanırlar. Bu da bir nevi tabudur. Seksin dinamiğinde mekanik yollarla yapılan uyarmanın çabuk ve yüksek hazzı beraberinde getireceğine yönelik inanış doğruyu yansıtmaz. Böylelikle önemli olan bir unsur da göz ardı edilir. Kişinin, partnerinin bedeninden çok zihnine hitap etmesi gerekir. Bilinenin aksine vücudun haz merkezi cinsel organ değil beyindir. Beyin, koku, ses, dokunuş veya erotik bir cümle ile aldığı küçük duyumları tahrik unsuru olarak bedene iletir. Cinselliğin kimyası da bu şekilde başlar ve işler.

İlişkilerdeki temel sorunların başında iletişimsizlik gelir. Bu durum elbette cinselliği de etkiler. Kadın ya da erkek genelde ayıp, günah ve yasak üçgeni içinde, ne istediğini, ne hissettiğini açıkça söylemekten çekinir. Cinsel ilişki esnasında konuşmamak gibi meşhur bir cinsel mit vardır. Oysa duyguları konuşmak, ilişki anında duyulan hazzı kelimelerle paylaşmak her zaman erotik bir olgudur.

Sağlıklı, mutlu ve haz dolu günler dileğiyle...
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Cinsellik Deyince!" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yaşam YANARDAĞ ÇELİK Fotoğraf
Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK
İçel (Mersin) (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi75 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK'in Makaleleri
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Cinsellik Deyince!' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cinsel Mitler Ekim 2011
► Hipno-Nlp Şubat 2009
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


12:18
Top