2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Psikiyatri İlaçlarını Aman Bırakmayın Kötü Olursunuz!
MAKALE #14516 © Yazan Psk.İzzet GÜLLÜ | Yayın Nisan 2015 | 10,406 Okuyucu
AMAN İLACINIZI BIRAKMAYIN KÖTÜ OLURSUNUZ

SİZ NE ZAMAN DOĞRUYU SÖYLEYECEKSİNİZ

Bu yazıları okuyunca "Ya bazıları ilacını bırakır da zarar görürse?" deniyor hemen!

İlacı bıraktığı için değil; kullandığı için zarar görüyor dünya alem! İlacı bıraktım kötü oldum diyen bir kişi ise ilaçlar beni çok kötü etti diyen bunun binlerce katıdır. İlacı bırakınca kişi kötü olursa yine alır ilacını zaten, yani bu hatasını telafi eder gerekirse, bunun sakıncası nerede! Siz evvela hasta dediklerinizi bir de üstüne aptal mı sanıyorsunuz!

Peki siz yıllardır terapiyi bir kenara bırakırken millet zarar görmedi mi?

Sağaltımı sadece ilaca indirgerken?

Böylece bile bile yanlış yürüttüğünüz yetmezmiş gibi üstüne bir de eksik bıraktığınız tedavilerle sağaltımın niteliğini düşürüp süresini uzattıkça uzatırken?

Böylece acıları çoğalttıkça çoğaltırken?

Elde tahlil, tetkik vb bir uygulama olmadığı halde üç beş dakikada en ağır tanıları koyup en ağır ilaçları başlarken?

Kitaplarda bozukluk geçen sorunlara ısrarla hastalık deyip hastalık olmayan sorunlara hastalık mantığıyla yaklaşırken yıllardır kimse zarar görmüyor değil mi?

Hastalık olmayan sorunlara alakasız tıbbi tedavi verirken, iki - üç insani belirti için gelene 33 yan etki armağan edip gönderirken peki? Bunlar önemsiz, çünkü bunlar cici zarar değil mi?

Psikiyatristlerin korku taktiklerinden birisi de budur! Korkunuz olmasa psikiyatri olmazdı! O korku pompalayarak ayakta duruyor. O bu korkuyu pompaladıkça sorunlarınız artıyor. Çünklü benim sorunum var, ben hastaymışım algısı kuvvetleniyor.

100 kişiden sadece 12'sine doğru tanı koyduğu bilimsel araştırmalarla ortaya konanlar bu cinayete bir gün olsun çıt çıkarmazken bir kaç istisna olguyu halk sağlığı adına önemsediklerine kim inanır!

Hasta olmayanlara hasta muamelesi çekilirken kişiler zarar görmüyorlar da hasta olmayanlardan bazıları olur da "Ben hasta değilmişim" deyince mi zarar görüyor! İlacı bırakma gücünü kendinde görenlere sevinmek yerine üzülüyorsunuz, değil mi?

Tedavisini keserlermiş!

Senin verdiğin tedavi mi?

Kaç kişi iyileşti?

Yılan hikayesinin adı ne zamandır tedavi oldu?

Neden sana gelen elini verince kolunu kaptırıyor?

Bunun adı tedavi değil; sömürüdür! Bunun adı ruhsal cinayettir!

Trajedi derecesinde yanlış, tamamen yalan ve sömürü üzerine kurulu bir tedaviyi kesmek mi zararlıdır sürdürmek mi?

Grip hastasına kanser tedavisini kesmek zararlı değildir faydalıdır.

Algıyı, düşünceyi, bakış açısını, sosyal desteği vs senelerdir ihmal edince kimse zarar görmüyor değil mi?

Bir algı, inanç, şartlanma sorununa kimyasal ilaç yükleyerek yaklaşmak mı zararlı bu hatadan dönmek mi?

1,3,5,10 yıl ilaç içirip durmak zararlı değil, değil mi? Bir kez olsun biz nerede yanlış yapıyoruz diye sormamak sizin en tabii hakkınız, değil mi?

İçinde açıkça intihar riskini artırır yazan ilaçları beş dakikada her gelene dayayınca hiç risk yok, biz gerçekleri yazınca, kral çıplak deyince, halkı uyarınca, aman dikkat edin deyince riski var, öyle mi!

Bu sektör böyledir: Bitkisel ürünlerden tek bir kişi zarar görse dünyayı ayağa kaldırırlar ama ilaçlardan her sene binlerce insan hayatını kaybeder, sakat kalır, binlerce gereksiz ameliyat yapılır, bunlara çıtlarını çıkarmazlar.

İçinde açıkça intiharı artırır yazdığı halde bu ilaçlar nasıl kullanılabilir?

Hangi sıkıntı bu elim riski göze almayı haklı çıkarabilir?

İntihardan daha mı büyüktür; yaşanılan duygular, düşünceler?

Bu ilaçlar bu sebeple doktor kontrolünde kullanılmalıymış!

Mesaj şu:

Böylece bu risk ortadan kalkıyor!

Nasıl kalkıyor?

Doktor ne yapıyor, her hastanın başında mı bekliyor?

Her hastayla birlikte mi sabahlıyor?

Kişi bu düşünce ortaya çıkmadan evvel zaten sorun görmüyor. Rahatça içmeye devam ediyor evinde. Bu düşünce aniden ortaya çıktığında iş işten geçmiş olmuyor mu? Doktor gecenin üçünde hastanın yanına mı koşacak? Koşsa ne olacak hem? Algı oyununu görebiliyor musunuz! İntihar düşüncesini artırıyor dendiğinde hemen "Bu yüzden hekim kontrolünde alınmalı" deniyor. Sanki bu afaki kontrol bu sorunun panzehiriymiş gibi yansıtılıyor, gerçek nasıl da çarpıtılıyor.

Bu ilaçlar bağımlılık yapmıyormuş! Bal gibi yapıyor. Niye o halde doktor kontrolünde ve kademeli azaltma yaklaşımıyla bıraktırılıyor? Siz bu halka ne zaman doğruyu söyleyeceksiniz?

İntiharını artırır yazıyor, bu önemli değil. Bağımlılık yapıyor, bu önemli değil. Kilo aldırıyor, bu önemli değil. Daha yığınla yan etki ortaya çıkarıyor, bunların hiç birisi önemli değil. Bunların hiç birisi halka verilen zarar değil. Maazallah bir kişi bu tabloya, bu yalana, bu sömürüye, bu aldatmacaya hayır derse kıyamet kopmuş oluyor, öyle mi!

Psikolog
İzzet GÜLLÜ
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Psikiyatri İlaçlarını Aman Bırakmayın Kötü Olursunuz!" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.İzzet GÜLLÜ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.İzzet GÜLLÜ'nün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     60 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İzzet GÜLLÜ Fotoğraf
Psk.İzzet GÜLLÜ
Sakarya (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi18 kez tavsiye edildiİş Adresi KayıtlıTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.İzzet GÜLLÜ'nün Yazıları
► Nasıl Başarılı Olursunuz? Dr.Psk.Dnş.Ayfer SUMMERMATTER
► İyi ve Kötü Psk.Serhat ÖNCÜLER
► İyi İnsanlar Kötü İlişkiler Psk.Mehmet DUMAN
► Öfkeyi Kötü Bilirdik Oysa Psk.Dnş.Yasemin COŞGUN
► Psikiyatri ile Savaşmak Psk.İzzet GÜLLÜ
► Psikiyatri Mantığı Psk.İzzet GÜLLÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Psikiyatri İlaçlarını Aman Bırakmayın Kötü Olursunuz!' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Bir Veda Yazısı Haziran 2018
◊ Bu Yazıyı İyi Anla ÇOK OKUNUYOR Haziran 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:48
Top