2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bilmediklerini Bilmediğini Nereden Bileceksin?
MAKALE #14562 © Yazan Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK | Yayın Nisan 2015 | 3,594 Okuyucu
BİLMEDİKLERİNİ BİLMEDİĞİNİ NEREDEN BİLECEKSİN?

Arabamı kullanmayı her zaman sevmişimdir. Özel ve güvenli hissettirir bana. Saatlerce kendimle baş başa gidebilirim. Evet ortalama hız standartlarının biraz üstünde aracımı kullandığımı sizlere güvenerek söyleyebilirim diye düşünüyorum:)

Annemin de olduğu bir yolculuktaydık ve şoför bendim. Bir eylül günü sabaha karşı 2-3 saatleri arasında olduğunu anımsıyorum bu yolculuğumuzun. Nevşehir –Kırşehir arasında kısa bir yolculuktu bu hikayemize vesile olan bu yolculuk.

Annemin son zamanlarda hız konusunda bir tedirginliği oluşmaya başladı aslında aracın o anki hızına bakmazsa hız konusunda rahatsızda olmadığını fark etmiştim. Yani 130 km hızla gidiyorken eğer aklına hız ibresine bakmak gelmemişse bundan rahatsızlık ve tedirginlik duymuyordu ama bunu görür yada özellikle bakarsa aynı hızdan yani saatte 130 km hızla A noktasından B noktasına giden bu araç kendisini rahatsız ediyordu.

Demem o ki ; Annemin bu konuda ki hassasiyetini bildiğim için söz konusu A noktasından B noktasına saatte 110-120 km arasında biz hızla gitmeye çalışıyordum smile ifade simgesi Şeridimde ilerlerken ilerde sol şeridi geçmiş ve bizim şeridimize dikey olarak girmiş bir Köpek vardı. Köpeğin yönüne bakarak sol şeride geçip köpeğin bizim için bir tehdit olmasını engellemiş oldum ama annem daha yavaş gitseydim böyle bir tehditle karşı kalmayacağımızı söylemekten geri kalmamıştı. Çok gitmemişken ilerde bir araç benim şeridim den bize doğru gelmekteydi bu beni de oldukça tedirgin etmişti. Çünkü sollama yapmıyor ve sinyalde vermiyordu. O yüzden tedirginlikle ilerlerken hızımı da düşürmüştüm ve selektörle dikkatini çekmeye çalışmıştım. Meğer karşıdan gelen araç kendi solunda bir tümseğin arkasında kalan ara bir yola girecekmiş ve girdi de. Bizde tedirginliğimizi atmış şoförle ilgili yorumlara dalmıştık ve annem yeniden daha yavaş gitmem konusunda düşüncesini paylaşmadan duramamıştı. Oldu olacak ya 10 km falan daha ilerlemişken bir önümüzde kamyon yoldan çıkmak üzereydi korna çalarak ve selektörle uyuduğunu düşündüğüm kamyon şoförünü uyarma çabasına girmiştim ve neyse ki bu çabalarım olumlu sonuç verdi ve son anda aracı kontrolü altına almayı başardı şoför ve yanından güvenle geçerken açık camından sersemlemiş ve korkmuş kamyon şoförünü görmüştüm. Ve tabi ki annem yine ve yeniden daha yavaş gitmemiz konusunda endişelerini daha da katlanarak dile getiriyordu oldukça gerilmişti.

Ve ben Anneme ; Anne eğer normalde gittiğim hızla gitmiş olsaydım O köpeği daha köpek yola çıkmadan geçmiş olacaktık, bizim şeridimiz den gelen o aracın dönmek istediği o yan yolu çok daha öncesinden geçmiş olacaktık ve o kamyonu da daha önceden sollamış olacaktık ve sen bunların hiç birine şahit olmadığın için acaba bana yine daha yavaş gitmemi yine söyleyecek miydin?

Ve belki de Nevşehir’den sadece 1 dakika evet sadece ve sadece 1 dakika önce çıkmış olsaydık ve ben yine biraz önceki hızımızla gitseydim acaba bundan yine rahtsızlık duyacak mıydın?

Ve evet senin dediğin gibi daha sen demeden çok daha önce daha yavaş gitseydim biz daha oraya gelmeden Köpek karşıdan karşıya geçmiş olacak , o araç o yoldan dönmüş olacak ve kamyon yoldan çıkmış o Şoför hayatını kaybetmiş olacaktı.

Yani annecim bu yolculukta şahit olduğumuz her şeyi görmemiş olsak şuan da bu konuşmayı yapıyor olur muyduk?

Hayatın içinde bir şeyi olmadan bilmeyi , önceden ön görmeyi , dikkatli olmayı arzu eden sizlere diyorum ki Görmediğiniz bir şeyi görmediğinizi nerden bileceksiniz?

Ya da hayatınızda o kadar önlem alma çabası içinde geçirirken kendiniz tehdit olarak seçtiğiniz şeylere karşı kendinizce muhteşem bir çok şey yaparken ve bunları yaptığınız için her şeyin yolunda gittiğini farz ederken ve bundan haz duyarken ve kendi bakış açılarınızı her yerde , her fırsatta ötekilerine satarken bu yaptıklarınızı yapmasaydınız önlemeye çalıştıklarınızın başınıza geleceğinden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

Hiç düşündünüz mü başınıza kötü bir şey gelecek kaygısıyla hayatınızı devam ettirirken, başına bir şey gelme kaygısı yaşamadan yaşamına devam eden insanın başına sizin başınıza geldiğinden daha fazla şey mi geliyor?
Doğru olarak benimsedikleriniz den başka bir doğrunun olup olmadığını görmek istiyorsanız o halde farklı bir şey yapmalısınız.
Aynı şeyleri yaparak farklı bir yere varamaz, farklı bir şey üretemez , farklı bir şey hissedemezsiniz.

BİLMEDİKLERİNİ BİLMEDİĞİNİ NEREDEN BİLECEKSİN? VE BİLMEDİKLERİNİ BİLMEDİĞİN İÇİN BİLMEK İÇİN BİR ŞEY YAPMAN GEREKENİ NEREDEN BİLECEKSİN?

Sorunları yaratan beyinlerle sorunları çözemezsiniz ( Albert Enistein)

Sevgilerimle
Ziya ÜNLÜTÜRK
Psikoterapist-Psikolojik Danışman
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Bilmediklerini Bilmediğini Nereden Bileceksin?" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'ün izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Ziya ÜNLÜTÜRK Fotoğraf
Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK
Eskişehir
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi68 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Ziya ÜNLÜTÜRK'ün Yazıları
► Yalan Söyleme Eğilimimiz Nereden Geliyor? Psk.Çağla Ebru AY GÜNEYSU
► Seçtiğimiz Hayatı Yaşamak - Nereden Nereye Psk.Hasan Hüseyin AKAGÜNDÜZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bilmediklerini Bilmediğini Nereden Bileceksin?' başlığıyla benzeşen toplam 5 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Korku Temmuz 2015
► Sevilme Arzusu Mayıs 2015
◊ Beklemeyi Bilmeli İnsan! Şubat 2017
◊ Access The Bars Ocak 2015
◊ Uyku Bozuklukları Ocak 2013
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:39
Top